preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

Razno

vijesti
Obavijest roditeljima učenika uključenih u program produženog boravka
Maja Vižentin / datum: 4. 7. 2017. 22:51

Poštovani roditelji,

Kako bi se utvrdilo mjesečno sudjelovanje roditelja za dio troškova rada učitelja u produženom boravku (100,00 kn, 180,00 kn, 320,00 kn ili 450,00 kn), molimo vas da početkom školske godine 2017./2018. dostavite sljedeću dokumentaciju:

  • popunjeni obrazac Izjava o članovima zajedničkog kućanstva
  • prosjek plaća za posljednja tri mjeseca - lipanj, srpanj i kolovoz ili godišnju poreznu prijavu roditelja; odrezak mirovine; dokaz o statusu nezaposlenog (potvrda Zavoda za zapošljavanje)

Škola će s roditeljem-korisnikom usluge krajem rujna sklopiti ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obaveze.

Učenici 1. razreda ne sudjeluju u plaćanju troškova rada učitelja u produženom boravku pa nisu obavezni dostaviti navedenu dokumentaciju.

Obrazac Izjava o članovima  zajedničkog kućanstva možete preuzeti ovdje.

 

[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za školsku godinu 2017./18.
Maja Vižentin / datum: 30. 6. 2017. 09:16

U nastavku možete pronaći popise udžbenika za školsku godinu 2017./2018.

1.razred 5.razred
2.razred 6.razred
3.razred 7.razred
4.razred 8.razred

           


[OPŠIRNIJE]Hrvatske taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu
Maja Vižentin / datum: 4. 7. 2017. 22:58

U prostorijama Osnovne škole Pećine u Rijeci dovršeno je prednatjecanje međunarodnog natjecanja Typhlo & Tactus za taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.

Članak u cijelosti pročitajte na www.skolskiportal.hr​.


[OPŠIRNIJE]Održan prijam za učenike generacije riječkih osnovnih škola
Maja Vižentin / datum: 29. 6. 2017. 11:03

U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za 23 učenika generacije riječkih osnovnih škola, koji su se tijekom osmogodišnjeg školovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazali i u brojnim izvannastavnim, izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima.

Učenike su primili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj. Prijemu su nazočili učitelji, razrednici vrijednih učenika, ravnatelji riječkih osnovnih škola, ali i ponosni roditelji.

   

Čestitamo još jednom našoj Mari Maržić, učenici generacije OŠ Pećine, na dobivenoj nagradi!


[OPŠIRNIJE]Ljetna događanja u našem gradu
Maja Vižentin / datum: 29. 6. 2017. 10:08

Draga djeco, dragi roditelji, dragi svi,
Opet ljeto, opet ferije, ali ovoga puta i dječji festival u Rijeci!
 

Pozivamo vas na svečano otvorenje festivala u parku Benčić u utorak, 27. lipnja u 21 sat. 
 
Festival će otvoriti ulični solo show u režiji Triko Cirkus Teatra, a okupljene će uvodno pozdraviti Emina Višnić (direktorica Rijeka 2020 d.o.o.), Marina Medarić (zamjenica župana Primorsko-goranske županije) te Vojko Obersnel (gradonačelnik Rijeke).
 
Pripremili smo dva tjedna kulture za djecu, edukacijskih interaktivnih programa i zabave koja je osmišljena da ne bude samo bijeg od dokolice. Čekaju vas crtići, dokumentarci, filmovi, gimnastika, istraživanje, osvajanje, predstave, radionice, razgovori, šetnje, učenje i još puno toga. Tobogan započinje i završava u kompleksu Benčić, a u međuvremenu se seli iz centra grada po različitim gradskim naseljima.
 
Festival Tobogan dio je programskog pravca „Ciglena (dječja) kuća“, a program su kreirali: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica i Vijeće mladih Benčić.
 
Cijeli program festivala Tobogan pogledajte na web adresi www.rijeka2020.eu/program-festivala-tobogan/
 
Dobrodošli na Tobogan, a sada hop!


[OPŠIRNIJE]USPJEŠNO PRIKUPLJENE TAKTILNE SLIKOVNICE ZA JOŠ JEDNO T&T PREDNATJECANJE
Maja Vižentin / datum: 25. 6. 2017. 23:16

I ove smo godine, po četvrti put, uspjeli skupiti dovoljno taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu da bi organizacija hrvatskog prednatjecanja međunarodnom Typhlo&Tactus natjecanju na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu bila uspješna. Povjerenstvo za izbor pet hrvatskih predstavnica koje će nas predstavljati na međunarodnom natjecanju u Francuskoj okuplja se krajem ovog mjeseca. Hvala svima koji su se odazvali na natječaj i svima koji su nas podržali objavama natječaja na svojim web stranicama, facebook profilima i koji su na druge načine pomogli u širenju informacije.
Svi zainteresirani su pozvani da uz prethodnu najavu dođu razgledati slikovnice- ovogodišnje sudionice prednatjecanja. 

http://www.in-portal.hr/in-portal-news/kultura/13631/osnovna-skola-pecine-taktilna-slikovnica-za-slijepu-i-slabovidnu-djecu


[OPŠIRNIJE]Završna priredba produženog boravka
Maja Vižentin / datum: 25. 6. 2017. 10:15

Učenici 1. i 2. razreda, polaznici produženoga boravka, zaokružili su školsku godinu završnom priredbom. Pjesmom Život nije siv, koreografijom na pjesmu Be the one i igrokazom koji prikazuje upravo njihov život i zgode tijekom školske godine razveselili su svoje roditelje, braću, djedove i bake.


[OPŠIRNIJE]Evakuacija
Maja Vižentin / datum: 16. 6. 2017. 08:56

U utorak, 13. lipnja 2017. u 8.30 oglasio se znak za uzbunu. Naravno, ne pravu već vježbu evakuacije koju smo dužni provesti svake dvije godine.

Vježba je primjereno prošla. Učenici škole napustili su zgradu za 2 minute i 10 sekundi. Nakon izlaska učiteljica Marjanka uočila je da jedan učenik nedostaje. Tim za spašavanje ušao je u zgradu, a uskoro je pronađen „ranjenik“ kojemu je pružena prva pomoć. Za manje od 4 minute stigli su i vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Rijeka.

Kako bismo nešto novo naučili, pokazali su nam kako pravilno koristiti aparate za gašenje požara pa su se i neki naši učenici, možda budući vatrogasci, okušali u gašenju zamišljenog požara. 

   


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Maja Vižentin / datum: 15. 6. 2017. 22:02

Poštovani i dragi učenici, poštovani roditelji i staratelji!

Sretno smo priveli kraju još jednu nastavnu godinu. Naši su učenici tijekom ove nastavne godine stekli nova znanja, nove vještine, lijepo su se družili i produbili svoja prijateljstva.

O dvogodišnjem radu škole možete se još bolje upoznati čitajući tijekom ljeta školski list Vedri dani kojemu se veselimo. Školski list možete prelistati klikom ovdje.

Želimo vam mirne, vesele i sunčane ljetne dane uz obilje smijeha i druženja!

Vidimo se 4. rujna 2017. u 8.00 sati!

Stručna služba, učitelji i djelatnici Škole

 

PODJELA SVJEDODŽABA

1.-7. RAZREDA

PETAK, 30. 6. 2017. U 9.00 SATI

8.RAZRED

PONEDJELJAK, 3. 7. 2017. U 18.00 SATI


[OPŠIRNIJE]LJETNA ŠKOLA VATERPOLA U KOSTRENI
Maja Vižentin / datum: 13. 6. 2017. 11:53

Jučer su nas posjetili vaterpolisti VK Jadran iz Kostrene. Pričali su nam o vaterpolu i mogućnostima treniranja tijekom ljeta u Kostreni.

Možda i među nama bude neki slavni vaterpolista ili vaterpolistica!


[OPŠIRNIJE]Stručni izlet u Vicenzu
Maja Vižentin / datum: 13. 6. 2017. 11:47

Učenici naše škole koji pohađaju izbornu nastavu već godinama tradicionalno posjećuju Italiju i njezine gradove. Dio je to našega školskog kurikuluma, a ove smo godine posjetili Vicenzu.
Vicenza je glavni grad istoimene talijanske pokrajine u regiji Veneto, a njezino uže središte i vile Andree Palladija pod zaštitom su UNESCO-a. Mi smo posjetili Teatro Olimpico, kazalište sagrađeno u 16. stoljeću, čija nas je pozornica zaista oduševila.
Vicenza je zaista prekrasan i pomalo romantičan grad, kao uostalom i većina talijanskih gradova. Ostali smo očarani prekrasnom arhitekturom, raskošnim trgovima, ali i onim manjima. I po običaju, zasladili dan odličnim talijanskim gelatom.
No, kako kažu: Slika govori više od riječi. Uživajte!

   


[OPŠIRNIJE]Krizma učenika 8. razreda
Maja Vižentin / datum: 13. 6. 2017. 08:00

Na svetkovinu Duhova u nedjelju, 4.lipnja 2017. u katedrali sv. Vida sakrament sv. potvrde primilo je petero učenika osmog razreda. Sakrament sv. potvrde je podijelio nadbiskup mons. Ivan Devčić uz koncelebraciju nekoliko svećenika i našeg župnika vlč. Vjekoslava Kovača. Samom slavlju prisustvovali su i ostali učenici, ravnateljica, razrednica i vjeroučiteljica. Našim krizmanicima želimo obilje Božjeg blagoslova te da ih Duh Sveti uvijek prati svojim zagovorom.  


[OPŠIRNIJE]JOŠ JEDNA USPJEŠNA SURADNJA S TEHNIČKIM FAKULTETOM SVEUČILIŠTA U RIJECI
Maja Vižentin / datum: 12. 6. 2017. 12:59

I ove su nam godine studenti Elektrotehnike na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci ponudili donaciju u vidu svog znanja pretočenog u vrlo koristan svjetleći led panel. Riječ je o pomagalu koje se u radu s djecom oštećena vida koristi za svjetlosne stimulacije u tzv. tamnoj sobi. Kao što pokazuje fotografija, pomagalo je osjetljivo na dodir. Kada se dodirne glatka i prozirna ploča kojom su pokriveno, pale se šarena svjetla. Djeca koja koriste ovo pomagalo ne samo da postaju svjesna svjetlosnih informacija, nego mogu i kontrolirati njihovo pojavljivanje i smjer pojavljivanja, birati koliko će dugo trajati određena svjetlosna stimulacija i slično. Kratkotrajna dosadašnja upotreba samog pomagala kod djece je izazvala znatiželju i veselje.

Hvala studentima i njihovom mentoru prof. Miroslavu Vrankiću. 

 Javorka Milković


[OPŠIRNIJE]Obavijest - prikupljanje/povrat udžbenika
Maja Vižentin / datum: 12. 6. 2017. 11:37


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi
Maja Vižentin / datum: 12. 6. 2017. 11:11

Učenici 3. i 4. razreda zajedno s učiteljicama Divnom Bjelanović,  Marijankom Križ i Kristinom Tustanovski boravili su u Hrvatskom zagorju od 24. do 26. 5.2017. godine.

Posjetili su novootvoreni akvarij slatkovodnih životinja u Karlovcu, Svetište Majke Božje Bistričke, Etno selo u Kumrovcu, Zelenjak – spomenik hrvatskoj himni, Muzej krapinskih neandertalaca, dvorce veliki Tabor, Trakošćan te Gradski muzej u Varaždinu.

   

Učenici i učiteljice bili su smješteni u Tuheljskim toplicama. U večernjim satima uz smijeh i zabavu koristili su usluge animatora na bazenima s termalnom vodom i disco zabavama.

U kasnim večernjim satima umorni, ali zadovoljni vratili su se u Rijeku.


[OPŠIRNIJE]Dom mladih Rijeka – Program „Prvi koraci u prometu“
Maja Vižentin / datum: 9. 6. 2017. 08:06

Dana 19. svibnja  2017.  učenici prvog razreda Osnovne škole Pećine u pratnji učiteljice, pripravnice i pomoćnice u nastavi, polako i sigurno uputili su se prema  Domu mladih kako bi sudjelovali u Programu „Prvi koraci u prometu“ koji se provodi već 16 godina u svim osnovnim školama  u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Program se provodi u obliku jednodnevne nastave s teorijskim i praktičnim dijelom, u nekoliko faza u učionici i na prometnom poligonu, kako bi se prenijelo znanje o ponašanju u prometu. Program se provodi tijekom tri školska sata s ciljem zaštite najugroženijih sudionika u prometu, djece. Stoga je glavni cilj programa usvajanje osnovnih znanja o prometu, kretanju učenika od kuće do škole te razvijanje prometne kulture. Program su proveli djelatnici Doma mladih Rijeka u suradnji s policijskim službenicima za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Primorsko-goranske županije, Odjelom gradske uprave za sport i tehničku kulturu i Upravnim odjelom za školstvo i društvene djelatnosti.

Sadržaji Programa usmjereni su na povećanje sigurnosti, usvajanje znanja i vještina vožnje bicikla i sigurnoga kretanja od kuće do škole. Stoga su učenici na prometnom poligonu stečena znanja praktično uvježbavali čemu su se najviše veselili. Uživali su u vožnji biciklima na prometnom poligonu sa svom pratećom signalizacijom, uvježbavajući tako kretanje u prometu.  Ponovili su pravila ponašanja na prometnicama, naglašena je važnost prometne edukacije i sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon toga slijedi još jedan dio nastave u učionici gdje gledaju film „Sigurno u prometu“. Nakon završetka projekcije ponavljaju sve naučeno i rješavaju listiće o pravilnom prometnom  kretanju.

Program je preventivnoga karaktera i dakako, pridonosi većoj sigurnosti djece u prometu.

Učiteljica: Christiana Jelača


[OPŠIRNIJE]Festival tolerancije u Art kinu Croatia
Maja Vižentin / datum: 7. 6. 2017. 11:51

Sedmaši su danas prisustvovali Festivalu tolerancije u sklopu kojega su pogledali četiri edukativna filma te su sudjelovali na okruglom stolu na temu Isti, a različiti. Najdojmljivi bili su govori osoba s invaliditetom kao i kratka radionica kojom se željelo senzibilizirati okupljenje učenike.

   


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - 14. umjetnička kolonija „Kostrena“
Maja Vižentin / datum: 7. 6. 2017. 11:13

Pozivamo zainteresirane učenike i roditelje da se odazovu na 14. umjetničku koloniju «KOSTRENA» u organizaciji Likovne udruge Veli pinel i Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali iz Kostrene.
Vrijeme održavanja: 10. i 11. lipnja 2017. godine.
 
Program kolonije:
Subota, 10. 6. 2017., Trg sv. Barbare 1
 
10,00 – 12,00
Dječja likovna radionica
 
10,00 – 12,00
Prijava sudionika i pečatiranje podloga
 
Nedjelja, 11. 6. 2017., Žurkovo, kod Caffe bara „Val“
 
10,00 – 11,00
Prijava sudionika i pečatiranje podloga
 
17,00
Autori prijavljeni za nagradu EX-TEMPORE moraju izložiti radove s listićem kojeg dobivaju prilikom prijave, na kojem su navedeni njihovi podaci.
 
18,30
Svečana dodjela nagrada uz prigodan program
 
Za sve informacije obratite se Ankici Bijelić 099/803 9292.


[OPŠIRNIJE]Revijalna utrka „Rijeka pliva 2017.“
Maja Vižentin / datum: 2. 6. 2017. 10:24

U četvrtak, 1. lipnja 2017. na Bazenima Kantrida održala se revijalna utrka predstavnika učenika 2. razreda svih osnovnih škola grada Rijeke.

Sudionici utrke za OŠ Pećine bili su učenici Ena Peričić i Maro Maček koji su plivali 25 metara slobodnim stilom te primili priznanje sudjelovanje OŠ Pećine u projektu „Rijeka pliva 2017.“

Uz podršku organizatora i najveselijih navijača – mnogobrojnih učenika, podržale su ih i ravnateljica te razredna učiteljica.

   


[OPŠIRNIJE]POD RIJEČKIM SUNCOBRANOM
Maja Vižentin / datum: 31. 5. 2017. 11:49

Udruga "Portić" organizira kreativne ljetne radionice "POD RIJEČKIM SUNCOBRANOM". U prilogu se nalazi dopis u kojemu se detaljnije objašnjava oblik i sadržaj radionica.

Dopis pogledajte ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]Čakavski susreti va Kostrene
Maja Vižentin / datum: 22. 5. 2017. 10:09

Katedra Čakavskoga sabora Kostrena već jedanaest godina organizira manifestaciju Čakavski susreti u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija. Ta višednevna manifestacija okuplja više stotina sudionika, od najmlađeg naraštaja pa do sudionika zrele dobi, od djece vrtićkog uzrasta pa sve do znanstvenika, a svima im je zajedničko - ljubav za domaću besedu i briga da se ne pozabi naše ča.  

U srijedu, 17.5. nastupili su domaćini – učenici OŠ Kostrena i njihovi gosti. U programu pod nazivom „SI MI ČA“ sudjelovalo je stotinjak učenika iz Rijeke,  Kraljevice, Crikvenice, Čavli, Hreljina, Triblja i  Opatije.

Učenici OŠ Pećine predstavili su se šaljivim igrokazom kojega su interpretirali Roko Dragičević, Vid Škrlj ( 2.r. ), Rita Arnold ( 7.r. ) i Mia Rose Edmonds ( 8.r. ), a pripremale mentorice Christiana Jelača i Irena Ritterman. U glazbenom dijelu programa učenici Sakada Simone Edmonds ( 2.r. ) i Leon Šepić ( 3.r. ) otpjevali su pjesmu „Prožganica“ koju su pripremali s mentoricom Teom Jurčić, a plesnu koreografiju za nastup učenica Antee Alić i Lene Marić ( 3.r. )  osmislila je mentorica Divna Bjelanović.


[OPŠIRNIJE]Dan knjige u OŠ Pećine
Maja Vižentin / datum: 19. 5. 2017. 12:10

Manifestacija Dan knjige održana je u školskoj knjižnici i  Knjižnici za  djecu s oštećenjem vida te u suradnji s učiteljicom slovenskoga jezika. U aktivnostima manifestacije  sudjelovali su učenici trećeg i četvrtog razreda koji pohađaju slovenski jezik.

Dan knjige započeo je čitanjem pjesama Ivane Brlić- Mažuranić i Triglavskih priča na slovenskome jeziku. Uslijedile su kreativne književne igre pantomime i slagalice riječi, a na temu djela Ivane Brlić – Mažuranić i djela „Kekečeve zgode“ slovenskoga pisca Josipa Vandota. Zatim su učenici pokazali svoj natjecateljski duh u kvizu znanja te svoju kreativnost u likovnom izričaju stvarajući straničnike na temu interpretiranih djela.

Voditelji manifestacije: Ksenija Sobotinčić Štropin, Andrea Šlosar i Lidija Iličić


[OPŠIRNIJE]Prva sveta pričest učenika 3.razreda
Maja Vižentin / datum: 16. 5. 2017. 22:12

U nedjelju,  14. svibnja 2017., u župi sv. Obitelji na Pećinama Prvoj svetoj pričesti pristupilo je devet prvopričesnika. Uz prigodne recitacije i s osmijehom na licu, učenici su prvi put primili Isusovo tijelo. Misno slavlje predvodio je župnik Vjekoslav Kovač uz asistenciju svećenika Slobodana Bunoze. Slavlje su svojim prisustvom uveličale i ravnateljica škole, učiteljica prvopričesnika i vjeroučiteljica. Nakon završetka misnog slavlja župnik je svim majkama čestitao Majčin dan. Svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima još jednom iskrene čestitke.


[OPŠIRNIJE]Prvašići Osnovne škole Pećine na primanju u pomladak Hrvatskoga Crvenoga križa
Maja Vižentin / datum: 16. 5. 2017. 22:10

U petak, 12. svibnja 2017. godine, u Dvorani mladosti održalo se svečano primanje učenika prvih razreda u pomladak Crvenoga križa, u kojem su sudjelovali i učenici naše škole, u pratnji učiteljice, vjeroučiteljice i pomoćnice u nastavi. Na ulasku u Dvoranu srdačno su nas dočekali volonteri riječkoga Crvenoga križa, odjeveni u kapljice krvi, što je učenike posebice zaintrigiralo. Gradsko društvo Crvenoga križa i ove godine u povodu Tjedna Crvenoga križa organizira mnogobrojne aktivnosti na području zaštite i unapređenja zdravlja, zdravstvenog prosvjećivanja, darivanja krvi, socijalne skrbi i humanitarnog odgoja te rada s mladima, među kojima je i jedna od najljepših aktivnosti poklanjanje pažnje najmlađim članovima, izvršivši svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola s riječkog područja u pomladak Hrvatskoga Crvenoga križa. U euforiji zbivanja Dvorana mladosti na Trsatu bila je ispunjena razdraganim, veselim dječjim licima, zastavicama Crvenoga križa i smijehom. Program je bio opušten i veseo. Sve prisutne učenike i goste pozdravila je potpredsjednica Gradskoga društva Crvenoga križa Rijeke Nađa Mađarević koja je novim članovima poželjela dobrodošlicu. Za opuštenu atmosferu pobrinuo se gost iznenađenja Damir Turina Šajeta i učenici Osnovne škole Čavle koji su nastupili u programu.

Učiteljica: Christiana Jelača


[OPŠIRNIJE]Izlet u Kranjsku Goru
Maja Vižentin / datum: 16. 5. 2017. 22:09

U četvrtak, 4. svibnja  2017. učenici koji pohađaju nastavu slovenskoj jezika i kulture skupili su se pred školom u 6.30 te su nakon provjere svih dokumenata za prijelaz granice, krenuli na izlet.

Prva je točka bila Liznjekova domačija. Kuća bogatih seljaka iz 18. stoljeća, stara više od 300 godina bila nam je lijepa. Zanimljivo je bilo vidjeti namještaj iz tog doba kao i čuti kako su ljudi nekada živjeli u Kranjskoj Gori. Najljepši dio izleta bio je posjet Kekčevoj deželi. Lovio nas je zločesti Bedanec, vidjeli smo likove Mojce, Brincelja, tete Pehte i naravno, Kekeca. Spasili smo Mojcu, spuštali se po toboganu, pronašli skriveni prolaz.

Nakon obilaska Kekčeve dežele krenuli smo na ručak. Na kraju smo još prošetali  Kranjskom Gorom i kupili zadnje suvenire. Bilo nam je lijepo i zanimljivo vidjeti neke od likova o kojima smo učili kao i prekrasne planine oko nas.

   


[OPŠIRNIJE]Svečanost u Mjesnom odboru Pećine
Maja Vižentin / datum: 15. 5. 2017. 13:29

Dana 27. travnja 2017. učenici osmog razreda - Nensi Denona, Renee Heigl, Marko Pavlović i Anđela Pilić prisustovali su svečanosti u Mjesnom odboru Pećine u povodu 72. obljetnice oslobođenja Sušaka i Rijeke. Učenici su pripremili kratak program te zajedno s preživjelim borcima 13. divizije i članovima Mjesnog odbora položili vijence na Stubama trinaestorice strijeljanih, pored spomen-ploče Niki Katunaru te spomen-ploče u zgradi Škole.


[OPŠIRNIJE]Majčin dan
Maja Vižentin / datum: 12. 5. 2017. 13:58

U povodu obilježavanja Majčina dana učenici 2.r. izrađivali su cvjetne bukete od papira koje će darovati svojim majkama uz prigodnu glazbenu čestitku. 

 
Drage mame, sretan Vam Vaš dan!

[OPŠIRNIJE]Posjet sajmu Cvjetno proljeće
Maja Vižentin / datum: 12. 5. 2017. 13:55

Učenici 3. i 4. razreda produženog boravka i ove su godine posjetili sajam Cvjetno proljeće koji se već 11. put organizira i predstavlja na mostu kod Conta. Uz razno ukrasno i začinsko bilje, učenici su imali priliku vidjeti i ukrasne predmete, uglavnom ručne izrade (pletene košare, drvene igračke,..).

Oduševljenje se nije moglo sakriti.

Kupnjom sadnica završili smo svoj posjet i vratili se u školu. 


[OPŠIRNIJE]Djeca i mediji
Maja Vižentin / datum: 10. 5. 2017. 11:34

Ambasadori  „Tića“ Fran Reš i  Borna Tukić, učenici sedmog razreda, sudjelovali su na redovnom susretu  svih riječkih ambasadora  koji se održao  27. travnja 2017. godine u Dječjem domu „Tić“.

Na edukativnoj radionici pod nazivom „DJECA I MEDIJI“ dobili su mogućnost dodatno  se osvijestiti i naučiti kako da s razumijevanjem i kritičkim odmakom konzumirati medijske sadržaje i na taj način doprinijeti sprječavanju nasilja i drugih eventualnih poteškoća u životu djece i mladih. 
Ambasadori su sudjelovali u razgovoru, iznosili svoja iskustva i znanja o društvenim mrežama. 

Promišljali  su o pozitivnim i negativnim aspektima društevnih mreža, promicanju i kršenju ljudskih (dječjih) prava u medijima, informativnoj i odgojno-obrazovnoj ulozi medija, utjecaju reality showova, manipuliranja reklamama, prikazima nasilja, prepoznavanju senzacionalizma. 


[OPŠIRNIJE]VESELO U OŠ PEĆINE: Klaunovi doktori edukativnom predstavom djecu učili prihvaćanju različitosti
Maja Vižentin / datum: 3. 5. 2017. 09:37

By Rijecan.In

28. Travnja 2017.

Interaktivnu predstavu „Kad se nosovi i ruke spoje“ za 80 djece u OŠ Pećine izveli su Crveni nosovi i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir
Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i CRVENI NOSOVI klaunovi doktori u sklopu Inine kuće udruga „Spajalica“, u kojoj obje djeluju, udružili su snage i izveli interaktivnu predstavu „Kad se nosovi i ruke spoje“ za 80 djece u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci.
Cilj predstave jest educirati djecu o prihvaćanju različitosti i međusobnog uvažavanja, poticanja i stvaranja kulture uključivosti u društvo. „Kad se nosovi i ruke spoje“ dokazuje da se dva svijeta različitosti mogu spojiti i usmjeriti na uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevnu društvenu stvarnost.
U predstavi su sudjelovali klaunesa CRVENIH NOSOVA, gluhoslijepa osoba – korisnik Saveza Dodir i njegova prevoditeljica. Djeca su se aktivno uključila u predstavu i učila dvoručnu abecedu.


Isključenost se može prevladati
Sanja Tarczay, predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir izjavila je: „Predstava koja spaja klauna i gluhoslijepu osobu – znakovni jezik i govor – na djeci vrlo razumljiv i pristupačan način pokazuje specifičnosti skupine osoba s invaliditetom s dvostrukim oštećenjima, i vida i sluha, koje su često posve isključene. Ako naučimo međusobno komunicirati, ako prihvatimo različitosti i uvažavamo ih, isključenost se može prevladati. Raduje nas način na koji su djeca doživjela ovu predstavu.“
Petra Bokić, klaunesa CRVENIH NOSOVA koja je izvodila predstavu naglasila je: „Svijet gluhoslijepih osoba do nedavno mi je bio nepoznanica. Kroz proces stvaranja predstave „Kad se nosovi i ruke spoje“ shvatila sam da svijet tišine gluhoslijepih osoba u stvarnosti pršti snagom i životnom radošću. Ovim umjetničkim radom obogatila sam i svoj privatni život spoznajom novoga načina komunikacije koji je lišen viška i nepotrebnog uljepšavanja. Osjetila sam njihov mir kojem sam se propustila i to je zaista lijep osjećaj. Zahvalna sam na tom iskustvu i na novim ljudima u svom životu.“


[OPŠIRNIJE]Posjet Odjelu biotehnologije
Maja Vižentin / datum: 28. 4. 2017. 13:02

Učenici 3. razreda prisustvovali su Otvorenom danu Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Prilikom posjeta, učenici su pogledali poučnu predstavu Tko je jači: Imuni sustav ili virusi? te su sudjelovali u raznim zanimljivim radionicama. Neke od tih radionica bile su Mikroskopiranje, Forenzika i Šarenilo kemije.

Učenik Luka Vičević dao je intervju Studentskom radiju Rijeka.

Bilo je zabavno, dinamično i poučno. 


[OPŠIRNIJE]POSJET UČENIKA 2. r. VILLI RUŽIĆ NA PEĆINAMA
Maja Vižentin / datum: 28. 4. 2017. 13:01

U utorak, 25. travnja 2017. u povodu obilježavanja rođenja književnice Ivane Brlić-Mažuranić učenici 2. r. posjetili su Villu Ružić na Pećinama. Na donjoj terasi započelo je zanimljivo povijesno putovanje na koje ih je poveo Theodor de Canziani Jakšić, prof. Učenici su sadržaje usvajali promatranjem, a temeljem viđenog i uz stručno vodstvo voditelja slagali su mali povijesni mozaik obitelji Mažuranić - Brlić - Ružić, a zatim razgledali i spomeničku zbirku i knjižnicu. Na povratku u školu posjetili su hotel ,,Jadran" gdje je ljubazno osoblje znatiželjnim učenicima pokazalo predsjednički apartman koji danas koristi predsjednica RH - Kolinda Grabar Kitarović, a u kojem je boravila i Ivana Brlić-Mažuranić. Vremena je bilo premalo za spoznavanje samo djelića bogate prošlosti našega kraja, stoga se s nestrpljenjem radujemo ponovnom susretu!  


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo Odjel biotehnologije
Maja Vižentin / datum: 26. 4. 2017. 11:15
Forenzika, Šarena kemija i Mikroskopiranje samo su neke od radionica koje su privukle mnoge učenike. Zanimljivo, neobično, dinamično...baš kako i treba biti kada se popularizira znanost.
7.b razred doznao je mnogo toga, a neki su doznali i svoju  krvnu grupu.

 


[OPŠIRNIJE]Uskrsna radionica
Maja Vižentin / datum: 24. 4. 2017. 10:50

MO Pećine  u suradnji s OŠ Pećine i dječjim vrtićem ,, Veseljko " organizirao je 12.4.2017. uskrsnu radionicu.


[OPŠIRNIJE]«Rijeka pliva» 2017.
Maja Vižentin / datum: 24. 4. 2017. 09:09

Grad Rijeka i Plivački klub Primorje – Croatia osiguranje zajednički su pokrenuli projekt ,,Rijeka pliva” koji se provodi još od 2008. godine.

Plivanje se smatra sveobuhvatim sportom kojim se u velikoj mjeri može utjecati na optimalan rast i razvoj djeteta. Svrha projekta ,,Rijeka pliva” jest poučiti vještini plivanja učenike drugih razreda osnovnih škola grada Rijeke. U projekt su uključeni drugi razredi zato što su s obzirom na psihofizički razvoj najprikladnija skupina za školu plivanja.

Grad Rijeka i Plivački klub „Primorje -  Croatia osiguranje“ riječkim učenicima drugih razreda besplatno su omogućili kvalitetnu edukaciju i pohađanje tečaja plivanja, korištenje prostora plivališta i prijevoz učenika.

U drugom ciklusu održavanja projekta «Rijeka pliva» 2017.  koji je započeo 24. ožujka, a završio 11. travnja sudjelovali su učenici 2. r. naše škole.

Tijekom održavanja projekta, od početnog do završnog testiranja, treneri su potvrdili svoju stručnost, ali i uspješno primijenili svoje pedagoško umijeće.

Na plivanje smo odlazili s prijateljima iz OŠ «Nikola Tesla», a u posljednjem terminu osobnu podršku pružile su nam i obje ravnateljice, zajedno s voditeljicom projekta Katarinom Jusup Dodig.

Osim što su naučili, ali i usavršili različite tehnike plivanja, skakanja te snalaženja pod vodom, svi učenici sudionici ocijenili su projekt odličnim te poželjeli nastaviti s prijateljima odlaziti na plivanje, ali i upisati plivanje kao izvanškolsku aktivnost.

«Hvala što ste nas naučili plivati!», «Bilo je zakon!», «Bilo je za sto!» samo su neki od komentara iz dječjih usta uz bezrezervnu podršku roditelja i učiteljice u održivost projekta.


[OPŠIRNIJE]Sretan Uskrs!
Maja Vižentin / datum: 12. 4. 2017. 11:16


[OPŠIRNIJE]Predstava “Kad se nosovi i ruke spoje”
Maja Vižentin / datum: 12. 4. 2017. 11:03


[OPŠIRNIJE]Uspjeh naše učenice na županijskom natjecanju ,,Europa u školi "
Maja Vižentin / datum: 11. 4. 2017. 11:10

Na županijskom natjecanju ,,Europa u školi " s motom “2017. EUROPSKA GODINA UJEDINJENI U RAZLIČITOSTI - EUROPA IZMEĐU TRADICIJE I MODERNOG DOBA " koje je održano dana 15. ožujka 2017. godine učenica 7.a razreda Nora Magaš sa svojim radom na temu ,,Hrvatska nacionalna nošnja" tehnika - kolaž upućena je na državno natjecanje koje će se održati u Europskom domu u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]Glazbene dječje čarolije u HKD-u na Sušaku
Maja Vižentin / datum: 6. 4. 2017. 11:34

Učenici polaznici izvannastavne aktivnosti Pjevačkog zbora mlađeg uzrasta naše škole sudjelovali su 30. ožujka 2017. u revijalnom dijelu programa županijskoga susreta zborova osnovnih i srednjih škola ,,Glazbene dječje čarolije" koji promiče kulturno-umjetničko glazbeno stvaralaštvo. Dvije izvedene skladbe djelo su autorice Ksenije Sobotinčić Štropin. Skladbu ,,Suncokret" mali pjevači izveli su koristeći Orffov instrumentarij, a skladbu ,,Leptir tralala" uz plesni pokret. Glasovirsku pratnju svirala im je voditeljica Tea Jurčić, ujedno i članica organizacijskog povjerenstva svečanosti, a mali su pjevači za uspješne izvedbe pohvaljeni aplauzom brojne publike - sudionika susreta te odličnim kritikama članova stručnog prosudbenog povjerenstva svečanosti smiley

   


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje i učenike škole
Maja Vižentin / datum: 5. 4. 2017. 11:11

Prema saznanjima, nakon redovne nastave, skupina učenika zadržava se u prostoru ruševine koja se nalazi u Ulici Šetalište 13. divizije između kućnih brojeva 30 i 34. Kako postoji opasnost urušavanja derutnoga krova i crijepova s krova, molimo sve učenike da se u ruševini ne zadržavaju iz sigurnosnih razloga te ih pozivamo da koriste igrališta i prostor oko škole.  


[OPŠIRNIJE]Posjet veleposlanice Republike Slovenije gospođe Smiljane Knez
Maja Vižentin / datum: 4. 4. 2017. 11:27

U našoj se školi od 2009. godine uči Slovenski jezik i kultura po modelu C. Nastavu pohađa 44 učenika, i to 40 iz naše škole te po dvoje iz OŠ Nikola Tesla i OŠ Bakar. Stoga nas je 31. ožujka 2017. jako razveselio posjet veleposlanice Republike Slovenije gospođe Smiljana Knez.

Veleposlanicu su dočekali učenici koji pohađaju izbornu nastavu Slovenskoga jezika, učiteljica Andrea Šlosar i ravnateljica Jasna Vukonić-Žunič. Pridružio nam se i  gospodin Boris Rejec, predsjednik Vijeća slovenske manjine za Grad Rijeku te  umirovljena ravnateljica gđa Irena Margan.  

Nakon pozdravnih riječi i predstavljanja programa učenja Slovenskog jezika, gostima su se predstavili naši učenici koji su riječju i pjesmom pokazali kako su dobro svladali slovenski jezik. U ugodnom druženju s djecom i djelatnicima veleposlanica je izrazila svoje zadovoljstvo viđenim te je obećala ponovni posjet.

   

 


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVANJE U PROJEKTU IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ
Maja Vižentin / datum: 3. 4. 2017. 10:26

U sklopu projekta Ivana Brlić-Mažuranić koji se provodi u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci napravljena je taktilna slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu „Palica svetog Nikole“.  Autorica je teksta  Ivana Brlić-Mažuranić, a autorice taktilnih ilustracija, pod vodstvom profesorica Jadranke Herceg,  Jole Španjol i Javorke Milković, učenice viših razreda. Nadamo se i da ćemo uspjeti tiskati ovu slikovnicu i time još jednom pridonijeti povećanju broja naslova taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu.


[OPŠIRNIJE]Dan darovitih učenika
Maja Vižentin / datum: 24. 3. 2017. 11:17

Prema preporuci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta  21. ožujka se u školama Republike Hrvatske obilježava Dan darovitih učenika. Toga dana  želi se osvijestiti spoznaja o potrebi organiziranja sustavne brige za takve učenike u obrazovnom sustavu. Europski dan talentiranih i darovitih prvi je puta obilježen 2011. godine.
Učenici naše Škole taj su dan obilježili brojnim aktivnostima.
Na hodniku prvoga kata organizirano je simultano igranje šaha. U toj aktivnosti sudjelovali su  učenici od 2.do 8.razreda, a ostali učenici su sa svojim učiteljicama prisustvovali ovom događaju.
U  10 sati u školskoj dvorani započeo je glazbeni program. Što sve mogu i znaju pokazali su nam naši  nadareni učenici koji su nas ugodno iznenadili svojim umijećem.
I na kraju, za sve učenike i učitelje Škole koncert je  održao gospodin Ino Mirković, violinist svjetskoga glasa u klavirskoj pratnji gospodina Darka Domitrovića.


[OPŠIRNIJE]Humanitarni koncert u HKD-u
Maja Vižentin / datum: 24. 3. 2017. 10:00

U subotu, 18.3. 2017. u punoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u organizaciji Lions kluba Korzo održan je humanitarni koncert za izdavanje taktilne slikovnice Ivane Brlić -Mažuranić koju rade učenice naše škole uz pomoć učiteljica i stručne suradnice defektologinje.
Na pozornici su se redali mnogi izvođači: DVD Drenova, Vokalni studio Rijeka, Klape Grdelini, Škrljevo, Kamelija, Kastav, Luštrin, pjevači Alen Polić, Zdenka Žibert, Duško Jeličić i Joso Butorac. Koncert je uspješnim nastupom otvorio zbor učiteljica naše škole, a zatvorio Damir Badurina koji je s malim zborom prekrasno otpjevao pjesmu ,,Najdraža Rijeko".
Velika hvala Lions klubu i svim izvođačima kao i roditeljima te djelatnicima škole koji su proveli, vjerujemo, ugodnu humanitarnu večer!


[OPŠIRNIJE]Easy towns
Maja Vižentin / datum: 23. 3. 2017. 11:22

Sudjelovali smo na natječaju što ga je Art kino Croatia pokrenuo u sklopu projekta Easy towns. Riječ je o transnacionalnom natječaju kreativnosti za video uradak na temu Integracija: što nam to znači? Naš je film prikazan na završnoj svečanosti održanoj 21. ožujka u riječkome Art kinu. 
Pohvale glumicama Nensi, Riti, Renee i Anđeli te redatelju Veniju koji su zaslužni za nastanak filma Klupica. 


[OPŠIRNIJE]Upis u srednju školu
Maja Vižentin / datum: 21. 3. 2017. 08:52

Približava se upis u srednju školu! "Koju srednju školu upisati?” je najvažnije pitanje nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja. To je pitanje koje muči većinu osmaša. Na ovim stranicama možete pronaći sve informacije vezane za upis u srednju 2017. godine i o načinu upisa u srednju školu:

https://www.ucenici.com/detaljan-vodic-upise-srednje-skole-2017-2018/

 


[OPŠIRNIJE]Projekt ,,Moja Rijeka"
Maja Vižentin / datum: 20. 3. 2017. 13:55

Nastava zavičajne povijesti kroz projekt ,,Moja Rijeka" provodi se od 2013. godine. Ove školske godine u projekt su uključeni učenici sedmih razreda koji su, nakon svake obrađene teme, izradili plakate, power point prezentacije, zidne plakate i sl. U veljači su izradili knjižicu o Gabrieleu D'Annunziju, talijanskom pjesniku i utemeljitelju Talijanske Regencije Kvarnera na prostoru našega grada.

Knjižicu o Gabrieleu D' Annunziju možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Posjet vrtićke skupine Orsetti, DV „Morčić“, Rijeka
Maja Vižentin / datum: 13. 3. 2017. 08:54

U petak, 3. ožujka Prvu dječju knjižnicu za djecu s oštećenjem vida posjetili su polaznici vrtićke skupine Orsetti DV „Morčić“. Već po samom dolasku djeca nisu skrivala oduševljenje didaktičkim panelima izloženim u hodniku, na zidovima škole, kao ni izgledom Knjižnice. Zaključili su da je ovo posebna Knjižnica, upravo zbog velikog broja igračaka koje su ih mamile, pozivale na igru. Nakon kratkog upoznavanja s knjižničnim fondom, mališani su na trenutak, kroz igru čarobne vreće upoznali svijet osoba s oštećenjem vida. Druženje smo nastavili onako kako djeca najbolje znaju, istraživanjem njima novih i nepoznatih igračaka.

   

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Maja Vižentin / datum: 23. 2. 2017. 16:19

Učenici trećeg razreda obilježili su Dan ružičastih majica pisanjem poruka s ciljem prevencije nasilja među mladima. 

Plakat je bio izložen na Info štandu na Korzu.
 
Osim porukama, učenici i djelatnici su podržali Dan ružičastih majica nošenjem različitih ružičastih predmeta.
 

[OPŠIRNIJE]Posjet zvončara našoj školi
Maja Vižentin / datum: 22. 2. 2017. 08:34

Zvončari - nezaobilazni u mesopusno vrijeme


Grobnički dondolaši

Članovi obitelji našega učenika čuvari su te tradicije i baštine - tata i tri sina: Bartol, Šimun i Toma Reljac. Ponosni smo što je Bartol naš učenik, a na jesen mu se pridružuje i drugi dondolaš Šimun. 

Grobnički dondolaši imaju veliku tradiciju, prepoznatljivi su po svojoj nošnji i opremi (maske životinjskoga podrijetla, zvona) te kretnjama. Nekada su branili selo od divljih zvijeri ili neprijatelja, stvarajući buku kojom su ih tjerali. Legenda kaže da su u 13. stoljeću uspjeli prestrašiti i Tatare koji su prodrli sve do Grobničkoga polja. Dondolaši imaju posebnu formaciju na čijem je čelu meštar.

Grobničkih dondolaša ima više od stotinu, a ono što nas ponajviše veseli jest činjenica da je puno mladih koji će tu tradiciju prenijeti dalje. 

 

Škoromati iz Podgrada

Našu su školu posjetili i zvončari iz Slovenije – škoromati. Škoromati su kulturno-pusni običaj iz okolice Ilirske Bistrice, a nas su posjetili škoromati iz Podgrada. Gospodin Mitja i Valter predstavili su nam dva od ukupno osamnaest likova koje imaju u svojoj grupi. Nama najzanimljiviji bio je lik „zgončara“ koji sa svojim imenom, kapom i drugim dijelovima opreme podsjeća na naše zvončare. Divili smo se njegovoj kapi dugoj 70 cm, a na kraju smo se i slikali s njima.

   


[OPŠIRNIJE]Pećinski trolovi okupirali Korzo
Maja Vižentin / datum: 20. 2. 2017. 09:09

Na najljepši način, osmijehom, pjesmom i plesom, Pećinski trolovi predstavili su se na Korzu na Dječoj karnevalskoj povorci. Osam učiteljica i 65 učenika razredne nastave te petoga i šestog razreda uživalo je u sunčanom danu i dobrom društvu.
Iskreno čestitamo malim i velikim trolovima i trolicama na lijepo uvježbanom i uspješnom nastupu!

 

   

Snimku dječjeg karnevala pogledajte ovdje.

U utorak, 28. veljače krenut će povorka maskiranih učenika po Pećinama do Mjesnog odbora gdje ćemo se podružiti i s drugim maškarama s Pećina.


[OPŠIRNIJE]PREDNATJECANJE MEĐUNARODNOM NATJECANJU NA PODRUČJU TAKTILNE SLIKOVNICE ZA SLIJEPU I SLABOVIDNU DJECU
Maja Vižentin / datum: 15. 2. 2017. 12:03

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole ove su godine kontakt- ustanova međunarodne grupe Typhlo &Tactus (više na www.tactus.org i na  www.Ldqr.org) koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.  Ove se godine međunarodno natjecanje održava u francuskom gradu Dijonu tijekom listopada. Međunarodnom natjecanju prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Dijon. Pozivamo odgajatelje, učitelje, stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, umjetnike, roditelje i sve ostale zainteresirane za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje  i pošalju nam svoje radove. Nije riječ o likovnom natječaju za učenike. Stoga Vas molimo da se ne okušavate u organiziranju akcija izrade taktilne slikovnice s djecom već da napravite slikovnice koji su rezultat Vašeg osobnog rada, iskustva, znanja i kreativnosti, pritom se pridržavajući smjernica za izradu slikovnica.  Više informacija o natjecanju i projektu, Ocjenjivačkom povjerenstvu, detaljna pravila natjecanja, te smjernice za izradu taktilnih slikovnica možete pronaći na www.os.-pecine-ri.skole.hr

Radove možete poslati ili osobno donijeti na adresu:

Osnovna škola Pećine

Odjel za djecu s oštećenjima vida

(za T&T prednatjecanje)

Šetalište 13. Divizije 25

51000 Rijeka

Radovi se ne potpisuju imenom i prezimenom autora, nego šifrom (peteroznamenkasti broj i riječ do sedam slova). Osobni podaci osobe koja se krije iza šifre šalju se/donose u zatvorenoj omotnici uz sam rad. Ocjenjivački žiri dobiva omotnice tek nakon donesene konačne odluke. Radove primamo najkasnije do 15. lipnja 2017. godine. Za više informacija obratite se na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida 051 690 241 ili na e-mail adresu: javorka.milkovic@skole.hr

Priloženi dokumenti:

PRAVILA NATJECANJA

SMJERNICE ZA IZRADU TAKTILNIH SLIKOVNICA


[OPŠIRNIJE]Donacija Odjelu za djecu s oštećenjem vida
Maja Vižentin / datum: 7. 2. 2017. 19:25

Odjelu za djecu s oštećenjem vida koji djeluje pri Osnovnoj škole ,,Pećine" u petak, 4. veljače 2017. predana je donacija u iznosu od 4.500 kuna. Donator je Centar za participaciju žena u društvenom životu u sklopu natječaja HEP-a s programom ,,Svjetlo na putu života i radosti".

Doniranim sredstvima kupljena je društvena igra za slijepe i slabovidne osobe ,,Poveži 4", kocke za igranje, termo folije koji služe za izradu radnih listića, taktilnih slikovnica i ostalih materijala prilagođenih osobama s oštećenjima vida. Još se čeka ,,zvučni frizbi" koji će se upotrebljavati u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture, kao i u igri s vršnjacima.


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Maja Vižentin / datum: 7. 2. 2017. 12:22

Tijekom današnjeg dana sniman je prilog o našoj školi i njezinim učenicima. Emisija Učionica prikazat će se u srijedu, 8. veljače 2017. u 18,30 na RI kanalu.

Pozivamo vas da pogledate kako smo prikazali našu školu!smiley


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2017.
Maja Vižentin / datum: 3. 2. 2017. 14:03

I ove je godine naša škola nastupila na Lidranu. Ida, Rita, Nensi, Anđela i Renee dočarale su kako je to kada dvije suparnice shvate da puno toga imaju zajedničkoga. 


[OPŠIRNIJE]Donacija djelatnika OŠ Pećine Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu
Maja Vižentin / datum: 1. 2. 2017. 12:01

Djelatnici Osnovne škole Pećine nakon uspješne božićne akcije darivanja djece i majki u Domu sv. Ane u Rijeci odlučili su pomoći i malo starijoj djeci, osnovnoškolskoga i srednjoškolskoga uzrasta, štićenicima Dječjega doma „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu.

Tijekom prosinca i siječnja prikupljene su higijenske potrepštine. U petak, 27. siječnja donaciju je ravnateljici doma gđi Suzani Mravinac predala ravnateljica Škole Jasna Vukonić-Žunič.

I dalje se držimo one stare: Dobro je činiti dobro!


[OPŠIRNIJE]Predbilježbe za upis djece u 1. razred šk. god. 2017./2018.
Maja Vižentin / datum: 18. 1. 2017. 10:52

Predbilježbe za upis u 1. razred OŠ Pećine za djecu koja su rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. g. provode se

od 23. do 27. siječnja 2017.g. u uredu stručne suradnice

svakim danom prijepodne od 10.00 do 12.00 sati i

                           poslijepodne od 15.30 do 17,00 sati.


[OPŠIRNIJE]Zahvala Caritasovog doma sv. Ane
Maja Vižentin / datum: 28. 12. 2016. 10:18


[OPŠIRNIJE]Radost je u zajedništvu
Maja Vižentin / datum: 23. 12. 2016. 11:00

Posebno veselo bilo je u našoj školi u utorak, 20. prosinca 2016. od 17.30 sati. Radost je u zajedništvu bio je naziv božićne priredbe koju su uredile učiteljica Irena i Nikolina. Učenici škole s veseljem su glumili, pjevali, svirali i plesali. Za to su ih pripremale učiteljice Andrea, Tea, Nikolina, Irena, Jadranka, Christiana, Eugenija, Gianna i Andrea. Kaže se da slike govore više od riječi, stoga evo fotkice s nastupa.

Hvala svima za pomoć, roditeljima za uključivanje u humanitarnu akciju, a najviše učenicima koji su dali svoj doprinos da priredba bude s u p e r!

Ostale fotografije pogledajte u foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]Dobro je činiti dobro
Maja Vižentin / datum: 22. 12. 2016. 13:15

U blagdanskom ozračju učenici, roditelji i učitelji Osnovne škole Pećine pokazali su svoje veliko srce. Pod motom „Radost je u zajedništvu“ ulaznica na božićnu priredbu bila je donacija higijenskih potrepština za djecu Doma sv. Ane u Rijeci. Prikupljene su igračke, društvene igre, likovni pribor te odjeća i obuća. Donaciju su razvrstale stručna suradnica defektologinja Javorka, učiteljica Jola, vjeroučiteljica Eugenija i ravnateljica Jasna. Vesela karavana u kojoj su bili barba Pero i učiteljica Jola, zajedno s ravnateljicom,  predala je donaciju gospođi Vesni u Caritasu. Gospođa je zahvalila na donaciji kojom je bila vrlo dirnuta. Posebno je bila uzbuđena kada smo rekli da je pokrenuta na inicijativu učenika naše škole. Još smo se jednom uvjerili da je „dobro činiti dobro“!

   


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija ,,Za njihov pogled" Rotary kluba Rijeka
Maja Vižentin / datum: 19. 12. 2016. 12:11

U četvrtak, 15. prosinca 2016. točno u 12 sati u Knjižnici za djecu s oštećenjem vida održana je primopredaja donacije Rotary cluba Rijeka djeci Osnovne škole Pećine. Didaktička pomagala koja se nalaze na zidovima škole i postavit će se na ogradu igrališta kupljena su sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji ,,Za njihov pogled". Donaciju je ravnateljici škole predao predsjednik Rotary kluba Rijeka gospodina Sandro Viškanić. Glavni je cilj toga projekta prostor škole opremiti opremom koja će pridonijeti kvaliteti inkluzije djece s teškoćama u razvoju. Zajednička uporaba te opreme pozitivno će utjecati na međusobno druženje čime je interakcija djece s teškoćama u razvoju i njihovih vršnjaka još intenzivnija.
Taj svečani trenutak dodatno su uljepšali i učenici 1. i 2. razreda te učenica 6.razreda Klaudija Jugović svojim kulturno-umjetničkim programom.
Hvala svima iz Rotary kluba na velikoj pomoći i povjerenju.

  


[OPŠIRNIJE]Doček Djeda Božićnjaka
Maja Vižentin / datum: 19. 12. 2016. 12:05

U srijedu, 14. prosinca 2016. u povodu blagdana učenici razredne nastave u školskoj su dvorani za stariju predškolsku skupinu djece s područja MO Pećine i članove njihovih obitelji izveli prigodan kulturno-umjetnički program. Nakon uvodne riječi ravnateljice i obraćanja gospodina Veljka Karabajića, predsjednika vijeća Mjesnog odbora Pećine,  učenici 1. i 2. razreda te polaznici izvannastavne aktivnosti Pjevački zbor mlađeg uzrasta svojim su programom razveselili sve prisutne. Djeca su se, naravno, najviše veselila Djedu Božićnjaku i dobivenim poklonima.

   


[OPŠIRNIJE]PLAN UPISA u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2017./2018.
Maja Vižentin / datum: 16. 12. 2016. 11:28

PLAN UPISA u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2017./2018. za područje Primorsko-goranske županije  možete pogledati ovdje.

INFORMATIVNI OBRASCI ZA 2017-2018.


[OPŠIRNIJE]Posjet naših učenika dječjem vrtiću Veseljko
Maja Vižentin / datum: 12. 12. 2016. 13:41

U povodu sv. Nikole učenici naše škole posjetili su mališane vrtića Veseljko. Bivši i budući školarci veselo su se podružili i počastili jedni druge recitacijom i pjesmom.

   


[OPŠIRNIJE]Humanitarni koncert „Budi tu“ Rotary kluba Rijeka
Maja Vižentin / datum: 7. 12. 2016. 10:32

Rotary klub organizacija je poslovnih i privatnih svjetsko povezanih ljudi koji pružaju humanitarnu uslugu, promiču visoke etičke standarde u svim aspektima i pomažu stvoriti dobru volju i mir u svijetu.

Osnovna škola Pećine vrlo uspješno surađuje s Rotary klubom Rijeka. Ove godine donirali su nam sredstva za kupovinu taktilnih panela koji se postavljaju po zidovima, tj. hodnicima škole, a veliku su nam čast ukazali pozvavši nas na humanitarni koncert čiji je prihod namijenjen Dječjoj bolnici Kantrida. U prepunom riječkom kazalištu Ivana pl.Zajca sinoć je u organizaciji Rotary kluba Rijeka održan peti po redu humanitarni koncert "Budi tu" na kojem su nastupale domaće pjevačke zvijezde Damir Kedžo, Mia Negovetić i Vanna. Njihov nastup na ovom već tradicionalnom koncertu humanitarnog karaktera oduševio je brojnu publiku svih generacija pa i naše učenike Nensi, Ritu, Frana, Claudiju i Ninu koji su uz Klaudijinu mamu i ravnateljicu u nedjelju u večernjim satima bili sudionici velikog humanoga događanja. 

Hvala Rotarijancima na svemu što su do sada (i što i dalje planiraju) činiti za našu školu! Čekamo ih s veseljem na primopredaji donacije u četvrtak, 15. prosinca u Odjelu za djecu s teškoćama vida!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o svečanim događanjima u prosincu
Maja Vižentin / datum: 7. 12. 2016. 10:25

Učenici i djelatnici Osnovne škole Pećine vesele se božićnim i novogodišnjim blagdanima. Obilježit će ih dječjim nastupima, pjesmom i veseljem u prostorima naše škole.  

14. prosinca u 18 sati u prostoru dvorane za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu dočekat ćemo predškolsku dječicu s Pećina kako bi im Djed Božićnjak dodijelio poklone.

15. prosinca u 12 sati u Odjelu za djecu s teškoćama vida održat će se svečana primopredaja donacije Rotary kluba Rijeka. Riječ je o vrijednoj donaciji kojom su kupljeni zidni paneli i različita pomagala za učenike škole.

20. prosinca u 17.30 održat će se u dvorani za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu Božićna priredba  „Radost je u zajednišvu“. Događanja su već započela zajedničkim kićenjem bora s kuglicama svih naših učenika.  Na sastanku Vijeća učenika prihvaćen je prijedlog učenice Nensi Denona, predsjednice Vijeća učenika škole da i učenici i djelatnici škole humanitarno pomognu malim prijateljima u Domu sv. Ane.  Učiteljsko vijeće složilo se s prijedlogom. Dogovoreno je da će ulaznica za priredbu biti higijenske potrepštine za djecu ili slikovnice i igračke koje djeca žele pokloniti jer se njima više ne igraju. Molimo roditelje da igračke budu uredne i čiste!

Veselimo se druženju s gostima, roditeljima i prijateljima škole!

  


[OPŠIRNIJE]Kićenje jelke u holu škole
Maja Vižentin / datum: 5. 12. 2016. 13:06

   


[OPŠIRNIJE]Vesele matematičke igre
Maja Vižentin / datum: 5. 12. 2016. 12:40

Dana 1.12. 2016. godine održane su vesele matematičke igre povodom realizacije projekta Večer matematike.

   

   


[OPŠIRNIJE]Pisanje domaće zadaće u školskoj knjižnici
Maja Vižentin / datum: 24. 11. 2016. 19:47

Od utorka, 29. studenoga 2016. u školskoj knjižnici učenici viših razreda svakoga radnog dana, od 13.15 do 15 sati, moći će pisati domaću zadaću uz nadzor pripravnice pedagoginje.

Zainteresirani učenici trebaju se javiti pedagoginji do kraja tjedna.


[OPŠIRNIJE]Čakavčići pul Ronjgi - nagrađena naša učenica Ida Tomić
Maja Vižentin / datum: 18. 11. 2016. 12:37

Pjesma Familja donijela je učenici 7. b razreda Idi Tomić 3. nagradu na natječaju za čakavsko stvaralaštvo koje već godinama tradicionalno potiče Ustanova Ivan Matetić Ronjgov. Pjesma je uvrštena u zbirku radova Čakavčići pul Ronjgi 22. 


Bravo, Ida!
 


[OPŠIRNIJE]Posjet Memorijalnom centru Lipa pamti
Maja Vižentin / datum: 7. 11. 2016. 08:43

Dana 3. studenog 2016. godine učenici osmog razreda posjetili su Memorijalni centar Lipa pamti u pratnji razrednice Janje Giaconi te učiteljice povijesti Doris Mokrovčak. Odgledali su dokumentarni film o stradavanju žitelja Lipe 30. travnja 1944. godine koje su poubijali i zapalili fašistički i nacistički vojnici. Razgledali su muzejsku postavu te etnografsku zbirku nakon čega smo položili vijenac u spomen palim žrtvama.


[OPŠIRNIJE]Promicanje i zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih - obavijest za roditelje
Maja Vižentin / datum: 4. 11. 2016. 13:15

Obavijest za roditelje "Promicanje i zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih" pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Jesen u Šumi Striborovoj
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2016. 09:49

U petak, 28. listopada učenici od 1. do 4. razreda realizirali su terensku nastavu na poučnoj planinarskoj stazi Šumi Striborovoj na Biviju. Uz stručno vodstvo vodiča PD ,,Kamenjak" učenici su obišli cijelu stazu do vidikovca, upoznali biljni svijet koji ih okružuje i naučili osnove planinarenja, a na livadama Šume Striborove upriličen im je scenski prikaz istoimene priče Ivane Brlić Mažuranić u suradnji s odsjekom Stribor, Gradske biblioteke Rijeka te sportsko-rekreativni program u suradnji s Udrugom ,,Šarolija".

   


[OPŠIRNIJE]Mjesec listopad- mjesec proslava, druženja i darivanja
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2016. 09:22

U mjesecu listopadu obilježili smo Dan škole. Ove godine odlučili smo pratiti trendove. Nakon vrlo lijepe i uspješne radioemisije koju su vodile učenice osmoga razreda otišli smo u kino. Uz pregršt kokica i grickalica niži razredi gledali su film Rode, a viši razredi film Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu. 

Baš smo se dobro zabavili!

Za rođendan obično dobivamo poklone. Mi smo očito bili jako dobri jer smo vrlo lijepo i obilno darivani. Krenimo redom..

1. Od gospodina Nikole Kurtija dobili smo komplet sportskih dresova.

   

Zahvaljujemo gospodinu Nikoli Kurtiju i svim djelatnicima Foto Kurtija koji su nam poklonili sportske dresove. U njima ćemo biti još bolji i uspješniji sportaši!

2. Rotary club Rijeka i ove godine mislio je na nas. Njihova članica gospođa Ankica Šajbić Šukunda posjetila je školu i donijela je mnoštvo zidnih ploča koje ćemo postaviti u Odjelu za slijepe i slabovidne,  duž hodnika kao orijentire za djecu s teškoćama vida, ali koje će koristiti i svi naši učenici za razvoj fine motorike.

Svečana primopredaja bit će krajem studenoga kada će se postaviti zidne premetaljke u prizemlju te u hodniku na prvom katu škole.

Hvala puno Rotary clubu Rijeka!

3. Članovi Studentskoga zbora Građevinskoga fakulteta u Rijeci organizirali su i vrlo uspješno održali  humanitarni koncert 21. 10. 2016. u auli Građevinskoga fakulteta u Rijeci. Na koncertu je nastupilo više od sto izvođača koji su svojim prekrasnim pjevanjem i plesom pokazali da imaju veliko humanitarno srce. Na koncertu su nastupili Dječji zbor Tratinčice, Pjevački zbor mladih Josip Kaplan, Riječki komorni zbor „Val“,  Plesni studio Trinity & co.,  Andrina Frleta, Nina Abramović Dimec, Katja Budimčić, Aurora, Antonio Krištofić,  Zbor studenata Medicinskoga fakulteta u Rijeci ,,Axis" i zbor učiteljica Osnovne škole Pećine koji je s veseljem pjevao za svoje učenike. Ipak, posebno nas je dojmio nastup naše učenice petog razreda Nine Abramović Dimec koja je svojim glasom zadivila sve prisutne.  Prikupljenim novcem kupit će se radni i didaktički materijal za djecu s teškoćama naše škole. 

                        

Željeli bismo zahvaliti svima koji su pomogli Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci, Sveučilištu u Rijeci, Građevinskom fakultetu u Rijeci, Foto Slugi, Radio Rijeci, Radio Sovi, RUS d.o.o. i HDS ZAMP-u.

Velika zahvala izvođačima, voditeljima i majstorima tona i rasvjete. Ipak, najviše Lidiji Simičić, bivšoj učenici naše škole, koja je sve njih potaknula, osmislila, organizirala i realizirala ovaj projekt. Posebno zahvaljujemo i dekanici Građevinskoga fakulteta gđi Štimac Grandić koja ju je podržala i provela zajedno s našom ravnateljicom jednu ugodnu, humanitarnu večer.

Neka bude žao svima koji na koncertu nisu bili!

4. Dana 27. listopada 2016. razveselio nas je posjet gospođe Gordane Žulj, direktorice Zagrebačke banke. Došla je zajedno sa svojim djelatnicima i donijela nam pet računala koja ćemo rasporediti u učionice i u produženi boravak.

U kratkom druženju saznali smo da ćemo početkom nove godine dobiti još malo ICT opreme. Baš se veselimo!

5. U listopadu smo obilježili Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Školu je posjetio župnik koji je blagoslovio krušne delicije koje su vrijedne ruke naših učenika i njihovih roditelja pripremile za taj dan. Razgovarali smo o postanku kruha i poslušali stihove o pekarskim proizvodima koje su govorili i čitali učenici nižih razreda škole.

   

Kako bismo i mi u mjesecu darivanja pokazali naše humanitarno srce, nakon male degustacije, sve smo krušne proizvode odnijeli u Prihvatilište za beskućnike „Ruža sv. Franje“.

Hvala svima koji su nešto ispekli i donijeli!

I tako, malo pomalo listopad nam se bliži kraju. Učiteljice Likovne kulture Jadranka i Tijana najavile su nam dane koji slijede.

Vidimo se u studenome! 


[OPŠIRNIJE]Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika
Maja Vižentin / datum: 26. 10. 2016. 22:03

Dana 18. 10. 2016.  s početkom u 10 sati, održana je Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika u uredu pedagoginje škole Slavice Rumore. Sjednicu je otvorila ravnateljica škole Jasna Vukonić Žunič koja se s nekoliko riječi obratila vijećnicima. Glavna i jedina točka dnevnog reda na prvoj Sjednici bio je izbor predsjednika, zamjenika i zapisničara Vijeća učenika. Predstavljanjem vijećnika Vijeća učenika pristupilo se izboru. Za predsjednicu je izabrana učenica 8. razreda Nensi Denona, za njezinog zamjenika učenik 3. razreda Leon Šepić i kao zapisničar učenik 4. razreda Bartol Reljac.

Sjednica je završila u 10:45.

 


[OPŠIRNIJE]Kratkometražni film „Požar nije šala“
Maja Vižentin / datum: 14. 10. 2016. 21:39

Potaknuti idejom, da je najmlađima animirani film blizak medij, Hrvatsko agrometeorološko društvo se upustilo u čarobnu avanturu izrade kratkometražnog filma „Požar nije šala“. 

A da biste vidjeli kako su sve to osmislili i pretočili u sliku i glazbu pozivaju Vas s Vašom djecom ili unucima na radionicu kratkometražnog animiranog filma Požar nije šala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci  Sveučilišna avenija 4, dvorana Orrery (107), Rijeka  16. listopada 2016. s početkom u 11 sati u okviru dječjeg programa Konvencije fantastike RIKON.  

Radionica je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.


[OPŠIRNIJE]Dan škole- OBAVIJEST
Maja Vižentin / datum: 13. 10. 2016. 07:18

Dana 14. listopada 2016. obilježit ćemo Dan naše škole. Kako je u zadnje vrijeme moderno slaviti rođendan u kinu, i mi ćemo se prikloniti tom novom običaju.

Stoga ćemo u petak imati posebno organiziran nastavni dan. Nastava počinje u 8 sati i prvi se sat održava po rasporedu.

U 8.50 slijedi radio emisija putem razglasa. U 9 sati je marenda  nakon koje ćemo u 9.15 u pratnji razrednika krenuti prema Cinestaru.

Razredna nastava završava u 12 sati.

Predmetna nastava završava oko 12.30 sati.

Produženi boravak radit će normalno. 


[OPŠIRNIJE]Projekt Ča-kaj-što
Maja Vižentin / datum: 10. 10. 2016. 06:15

Naša se škola uključila u ovaj projekt sa željom da se njeguju naša narječja. Izradili smo memento od 50 riječi koje naši učenici najviše izgovaraju tijekom dana. Te smo riječi preveli na slovenski i talijanski jezik te čakavsko narječje. Također, pripremili smo i kratak skeč o jezičnim nesporazumima koji možete i poslušati.


[OPŠIRNIJE]Rujan va Škrljevu
Maja Vižentin / datum: 10. 10. 2016. 06:09

Naša škola njeguje čakavsko narječje što potvrđuju dugogodišnji nastupi na manifestaciji Rujan va Škrljevu. U petak, 7. listopada osmašice Nensi, Renee i Mia predstavile su u Škrljevu ukratko memento koji smo izradili u sklopu projekta Ča-kaj-što te izvele kratki skeč na temu jezičnih nesporazuma.


[OPŠIRNIJE]Ispraćaj učiteljice Danile Hermanu zasluženu mirovinu
Maja Vižentin / datum: 5. 10. 2016. 07:16

U povodu Svjetskog dana učitelja u salonu Grada Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj pozdravili su i zahvalili umirovljenim prosvjetnim djelatnicima za ustrajan rad.

Djelatnici Osnovne škole Pećine bili su ponosni jer je među umirovljenicima bila i njihova kolegica učiteljica Glazbene kulture Danila Herman.

Dragoj Danili želimo puno zdravlja te sretnih i veselih trenutaka u zasluženoj mirovini!


[OPŠIRNIJE]Zahvala voditeljima i učenicima na sudjelovanju na 8. riječkim sportskim igrama
Maja Vižentin / datum: 5. 10. 2016. 06:43

Poštovani voditelji,
prije svega želimo Vam zahvaliti na sudjelovanju na 8. riječkim sportskim igrama za djecu s teškoćama u razvoju!

Ovim putem šaljemo Vam popis klubova Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, te Vas molimo da isti dostavite roditeljima sudionika IGARA kao i ostalim roditeljima djece s teškoćama u razvoju, kako bi se mogli informirati i dobiti uvid u izbor sportskih klubova u koje mogu uputiti svoju djecu. Naime, sport je sredstvo za ranu integraciju i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju te je vrlo bitno da njihovi roditelji budu upućeni. Za sva pitanja i informacije obratiti se mogu Savezu:

Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke

Verdijeva 11/3,

51000 Rijeka

Kontakt broj: 312-226

E-mail: ssoi-rijeka@ssoi-rijeka.hr


[OPŠIRNIJE]DJEČJI FESTIVAL „KVARNERIĆ 2016.“
Maja Vižentin / datum: 5. 10. 2016. 06:09

Poštovani učenici i  roditelji, i ove godine naša će se  škola predstaviti  na 15. jubilarnom Dječjem festivalu „Kvarnerić 2016.“ koji će se održati  7. listopada 2016. u HKD-u na Sušaku i 8. listopada 2016. u Domu kulture u Ravnoj Gori, sve s početkom u 18.30 sati.

Skladbu „Od leta do leta“, čiji je tekst  nastao  u glazbenoj radionici učenika polaznika INA-e Pjevački zbor – mlađi uzrast, uglazbio je učenik Roko Dragičević.  Aranžman potpisuje glazbenik Aleksandar Valenčić, a solistice koje će je interpretirati  bit će učenice Ena Peričić i Dorotea Štefanec

 

Na prvoj festivalskoj večeri - u Rijeci nastupit će Ena Peričić i Dorotea Štefanec - solistice i učenici Lucijan Komljenović, Luka Vičević, Tara Mirković i Greta Giljević - plesna koreografija, u pratnji učiteljice Tee Jurčić.

Na drugoj festivalskoj večeri – u Ravnoj Gori  nastupit će Ena Peričić i Dorotea Štefanec – solistice i učenici Ema Peričić, Nika Šustić, Bartol Reljac i Korina Miškulin – plesna koreografija, u pratnji učiteljice Tee Jurčić.

S obzirom na to da je interes za ulaznice velik, organizator ne može jamčiti da će ulaznice biti dostupne na dan festivala. Stoga je iste, zaključno sa srijedom, 5. listopada, moguće kupiti u školi, kod učiteljice Tee. Izvođači NE  plaćaju ulaznice one večeri koje nastupaju. Cijena ulaznice po osobi za svaku festivalsku večer iznosi  25 kn ( dopušteno je da djeca do 3 g. sjede u naručju roditelja i ne plaćaju sjedeće mjesto). Svi zainteresirani učenici koji NE nastupaju obavezno dolaze u pratnji odraslih. Učitelji nisu u pratnji!

Ulaznice će učenicima biti uručene po uplati, a najkasnije do srijede, 5. listopada.

VAŽNO!!!

Za vrijeme odvijanja festivala dopušteno je  transparentima i aplauzom na početku i nakon završetka izvedbe  zdušno podržati nastup učenika naše škole, kao i ostale smiley.

Zabranjeno je  transparentima, uzvicima ili na bilo koji drugi način ometati nastup naših i drugih izvođača!!! Svojim ponašanjem daj(e)mo primjer drugima!


[OPŠIRNIJE]GRADIMO BOLJU BUDUĆNOST
Maja Vižentin / datum: 2. 10. 2016. 21:15

Pozivamo sve učenike, učitelje, djelatnike, roditelje i prijatelje Osnovne škole Pećine na

4. humanitarni koncert „Gradimo bolju budućnost“.

Organizatori su koncerta članovi Studentskog zbora Građevinskog fakulteta u Rijeci. Koncert se održava 21. 10. 2016. u auli Građevinskog fakulteta u Rijeci (Kampus Trsat) s početkom u 19.30.

Ulaz je besplatan (uz dobrovoljni prilog po želji, bez obveza).

Nakon što su prošle godine uspješno pomogli maloj Ani Pavalić ove su godine odlučili pomoći učenicima s poteškoćama u razvoju integriranima u osnovnoškolski sustav Osnovne škole Pećine u Rijeci.

U Osnovnoj školi Pećine 12% od ukupnog broja djece koja polaze tu školu čine djeca s teškoćama. To su naši mali, veliki prijatelji o kojima se svakodnevno brinu svi djelatnici škole. 

Materijal za rad s djecom s poteškoćama u razvoju vrlo je skup, stoga većinu materijala izrađuju sami učitelji. Materijalna sredstva nisu dovoljna kako bi se omogućila kvalitetna nastava za obrazovanje djece i kako bi se izradio ili kupio kvalitetni didaktički materijal.

Donacijama prikupljenima na koncertu kupio bi se primjereni radni materijal (prilagođeni radni listovi, materijali za vježbanje motorike, vizualni materijali  i ostali potreban materijal).

Na koncertu će nastupiti Dječji zbor Tratinčice, Pjevački zbor mladih Josip Kaplan, Riječki komorni zbor „Val“,  Plesni studio Trinity & co.,  Andrina Frleta, Nina Abramović Dimec, Katja Budimčić, Aurora, Antonio Krištofić,  Zbor studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci ,,Axis" i zbor učitelja Osnovne škole Pećine.

Za pomoć u organizaciji zahvaljujemo Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci, Sveučilištu u Rijeci, Građevinskom fakultetu u Rijeci, Foto Slugi, Radio Rijeci, Radio Sovi, RUS d.o.o., HDS ZAMPu.

Dođite na zajedničko druženje! Vidimo se u petak!


[OPŠIRNIJE]„I JA ŽELIM ČITATI“ – NACIONALNA KAMPANJA ZA OSOBE S TEŠKOĆAMA ČITANJA (jesen 2016. – jesen 2017.)
Maja Vižentin / datum: 30. 9. 2016. 13:15

Rast i razvoj znanja te formalno obrazovanje ovise o vještinama čitanja i pisanja. Kada dijete urednih ili iznad prosječnih intelektualnih sposobnosti ne uspijeva savladati vještinu čitanja, to mu onemogućuje da ostvari svoje intelektualne kapacitete i napreduje u obrazovanju te utječe na njegovo samopouzdanje. Učenici s teškoćama čitanja i disleksijom imaju poteškoće u brzini i točnosti čitanja te u prepoznavanju napisanih riječi i razumijevanju pročitanog. Obilježja disleksije i teškoća čitanja se preklapaju i vrlo često su istovjetna – čitanje i pisanje s greškama koje mogu činiti ispuštanja, dodavanja, zamjena glasova/slova i slogova pa i cijelih riječi, a najviše ih razlikuje što su navedene značajke više učestale i nije ih moguće otkloniti. Uz probleme čitanja uključuje i ozbiljne probleme u vještini pisanja. 

Imate li teškoće s čitanjem? Dobro došli u knjižnicu!

Izložbe, radionice i predavanja za sudionike u sklopu Kampanje „I ja želim čitati“ održavat će se u prostorima Osnovne škole Pećine – Knjižnica Osnovne škole Pećine i Knjižnica za djecu oštećenog vida, a  u suradnji sa Hrvatskim knjižničarskim društvom, Knjižnicama grada Zagreba i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom 


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNI NATJEČAJ Moja prva knjiga
Maja Vižentin / datum: 29. 9. 2016. 08:53

Učenica 3. razreda, Ema Peričić, osvojila je poticajnu nagradu na državnom natječaju Udruge KAlibra pod vodstvom mentorice Divne Bjelanović i Antee Milič. 29.9.2016. godine je završna svečanost i dodjela nagrada u Domu HV Zrinski u Karlovcu s početkom u 17 sati. 

Čestitamo na uspjehu! :)

Pozivnica na završnu priredbu natječaja MOJA PRVA KNJIGA 2016.


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA TAKTILNIH SLIKOVNICA ZA SLIJEPU I SLABOVIDNU DJECU „DODIRNI PRIČU“
Maja Vižentin / datum: 19. 9. 2016. 08:51

U Tiflološkom muzeju u Zagrebu 14. rujna ove godine otvorena je izložba taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu „Dodirni priču“. Gotovo svi izlošci dio su fonda Prve dječje knjižnice za djecu oštećena vida koja djeluje u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci. Zbirka Knjižnice u ovom je trenutku najbogatija zbirka taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu u našoj zemlji, a za tu su činjenicu zaslužna dva razloga: prvo, Odjel i Prva dječja knjižnica za djecu oštećena vida nastoje nabaviti sve taktilne slikovnice do kojih mogu doći, bilo da je riječ o hrvatskim ili inozemnim slikovnicama, službenim izdanjima ili ručnim radovima- unikatima; drugo, već smo tradicionalno domaćini i organizatori prednatjecanju međunarodnom Typhlo&Tactus natjecanju na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu, što također često rezultira donacijom pristiglih radova. Također, ova je izložba ujedno i međunarodnoga značaja, ali isto tako i puna unikatnih djela entuzijasta koji su bili voljni donirati svoje radove Knjižnici i Odjelu, odnosno našim korisnicima.


[OPŠIRNIJE]Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece / Obavijest za roditelje i učenike 6.razreda
Maja Vižentin / datum: 16. 9. 2016. 09:08

Sukladno Strateškom planu promicanja i zaštite oralnog zdravlja 2015.-2017. obavještavamo vas da će Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije u školskoj godini 2016./2017. provoditi pilot projekt u Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pilot projekt započinje u rujnu ove godine u 6. razredima osnovne škole kada će učenici zajedno s pozivom na cijepljenje protiv hepatitisa B dobiti dentalni obrazac “Zubna putovnica” (u privitku) koji će ispunjavati odabrani doktori dentalne medicine pri dolasku djeteta na pregled. Ispunjeni dentalni obrazac nakon pregleda djeteta, roditelj/staratelj/dijete će donijeti školskom liječniku kod dolaska na cijepljenje protiv Hepatitisa B (na prvu dozu ili jednu od sljedeće dvije doze cijepljenja).

U privitku možete preuzeti:

 


[OPŠIRNIJE]Naše drago ČA u akciji Sigurno u školu s HAK-om
Maja Vižentin / datum: 12. 9. 2016. 09:14

U subotu, 10. rujna na Gatu Karoline Riječke održana je odgojno-preventivna aktivnost Sigurno u školu s HAK-om. Vješto upravljajući biciklima, rolama i romobilima sudionici akcije su u druženju i zabavi naučili osnove sigurnoga kretanja u prometu. 
U kulturnoumjetničkom dijelu programa uspješnim vokalnim interpretacijama predstavili su se i učenici naše škole, sudionici Dječjeg festivala Kvarnerić - Luka i Sara Djurdjevic. Izveli su pjesmu ,,Mi dva", a Nina Abramović Dimec  ,,Ča se to čuje?" i,,Sušačanka, moja nona".


 


[OPŠIRNIJE]Dom mladih
Maja Vižentin / datum: 7. 9. 2016. 13:14

NOVA RADIONIČKA 2016./2017. GODINADom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, kreće sa upisima u svoje redovne aktivnosti.
U naše aktivnosti možete se upisati tokom cijele školske godine, do popunjenja mjesta.

Dom mladih u novoj 2016./2017. radioničkoj godini nudi šaroliki izbor aktivnosti za različite uzraste.

Što sve nudimo ove godine?

Ukoliko vas interesiraju TEHNIČKE AKTIVNOSTI tipa Robotika, Informatika, Elektronika, Video sekcija, Astronomija, Mladi Inovatori ili Modelari kliknite ovdje.

Ukoliko vas više interesiraju PLESNE AKTIVNOSTI kliknite ovdje.

Za GLAZBENE TEČAJEVE kliknite ovdje.
 

Za RASPORED AKTIVNOSTI kliknite ovdje (moguće su još neke izmjene u rasporedu aktivnosti, ali svaku promjenu objavit ćemo na našim web stranicama).

Ukoliko ste se već odlučili za neku od naših radionica,  možete poslati upit putem naše PRIJAVNICE za iskazivanje interesa koju možete ispuniti ovdje.

Sve INFORMACIJE možete  pronaći na našim web stranicama
www.dom-mladih.hr.
ili na 051/512-715 od 8.00 do 16.00.

Veselimo se još jednoj zabavnoj radioničkoj godini.
Vidimo se u Domu mladih!


[OPŠIRNIJE]Svečani prijam prvašića
Maja Vižentin / datum: 5. 9. 2016. 13:15

Dana 5. rujna 2016. s početkom u 10 sati ravnateljica je prisutnima uputila pozdravne riječi za uspješan početak nastavne godine, a zatim poimence prozvala sve prvašiće koje su članovi obitelji, učenici i učitelji škole ohrabrili pljeskom na početku njihove nove životne pustolovine.
Nakon svečane prozivke s učiteljicom Christianom Jelačom ušli su u učionicu, međusobno se upoznali, poslušali priču "U morskoj školi", a zatim ukrašavali origami brodove. 
Želimo im sretnu plovidbu i mirno more u otkrivanju novih krajeva na ovom putovanju!


 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Maja Vižentin / datum: 6. 7. 2016. 07:58

 

Poštovani roditelji i staratelji naših prvaša!

Dobro došli na stranice namijenjene upravo vama, našim budućim suradnicima.

Neka mali, žuti autobus povede vas i vašu dječicu na veseli put u riječku Osnovnu školu Pećine!

Želja je svih djelatnika naše Škole da polazak u prvi razred i boravak učenika u školi bude radost za sve nas!

Dragi roditelji i staratelji, vaša su dječica upisana u našu Školu! Hvala vam na povjerenju! Naša je zadaća omogućiti učenicima kvalitetno učenje u prostorima Škole, ali i izvan nje. Uz obrazovne, trudit ćemo se graditi i stjecati i mnoge odgojne i za život važne kompetencije!

Pripremno razdoblje na školu traje od rujna pa sve do konca listopada. Cilj nam je da se tijekom toga vremena naš i vaš novi učenik prilagodi novoj životnoj situaciji. Želja nam je da se prvaši ugodno osjećaju u novoj radnoj sredini, u novoj skupini djece, (razrednom odjelu), da dobro upoznaju svoje nove prijatelje, učitelje i ostale djelatnike koji brinu o njima tijekom boravka u školi. Stoga, neka vaš mališan prvih dana ponese u Školu i svoju najdražu igračku!

U vremenu prilagodbe svi smo osjetljiviji nego inače. Pokušajte se sjetiti vašeg polaska u školu! Nije lako ni roditeljima ni učenicima, ali ni učiteljici koja se tek rastala od svojih samostalnih četvrtaša i sada upoznaje svoje nove učenike i njihove roditelje. Stoga budite oslonac svojem djetetu! Pratite kako se dijete osjeća, pomozite mu savjetom, razgovarajte o događajima u školi i slobodno se obratite učiteljici ako imate nekih spoznaja koje mislite da trebate podijeliti s njom. Ipak, imajte na umu da ona ima dvadesetak učenika i dvostruko toliko roditelja pa budite u komunikaciji s njom konkretni i jasni. Sigurna sam da će naći vremena za vas! U školi je i pedagoginja koja će vas rado saslušati i savjetovati tijekom školovanja vašeg djeteta.

Kao što smo vas na roditeljskom sastanku zamolili, pokušajte tijekom ljeta pronaći vremena kako biste s djetetom porazgovarali o školi. Dogovorite se gdje će mu biti radni kutak. Pokažite mu više puta put od kuće do škole i naglasite najkritičnije točke kretanja. Pričajte o školi tijekom igre, nenametljivo i u razgovoru izbjegavate riječ „MORAŠ“. Zajedno kupujte školski pribor i torbu. Rasporedite troškove, ne moraju učenici, primjerice, imati baš sav pribor za Likovnu kulturu u prvom tjednu nastave!

Zapamtite! O prvim danima polaska u školu jako ovisi uspješnost daljnjega školovanja! Stoga je ovaj period u životu vašega djeteta iznimno važan. Nemojte svoje strahove oko polaska u školu prenositi na dijete! Neka dani pripreme i polaska u školu budu obiteljsko veselje!

Pribor za učenike prvog razreda možete pogledati OVDJE.

 

Čekamo vas s nestrpljenjem u ponedjeljak, 5. rujna 2016. u 10 sati.

Ugodne ljetne praznike želi vam ravnateljica i svi djelatnici škole!


[OPŠIRNIJE]Oproštaj s osmašima
Maja Vižentin / datum: 30. 6. 2016. 22:24

U petak, 24. lipnja ispratili smo još jednu generaciju osmaša naše škole. Učenice Jana Švarcer i Lea Ferari provele su nas kroz kratki prigodni program u kojem se pjevalo i glumilo, prisjetilo mnogih zajedničkih trenutaka provedenih u ovih osam godina te naposljetku zahvalilo svim bivšim i sadašnjim učiteljima.

Rado će nam i dugo ostati u sjećanju svima, a posebno njihovim učiteljicama Vesni Mikjel, Christiani Jelači te razrednicama Anamariji Pogorelec i Tamari Ručando.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika uključenih u program produženog boravka i cjelodnevno odgojno-obrazovnog rada
Maja Vižentin / datum: 27. 6. 2016. 08:00

Poštovani roditelji,

Kako bi se utvrdilo mjesečno sudjelovanje roditelja za dio troškova rada učitelja u produženom boravku (100,00 kn, 180,00 kn, 320,00 kn ili 450,00 kn), molimo vas da početkom školske godine 2016./2017. dostavite sljedeću dokumentaciju:

  • popunjeni obrazac Izjava o članovima zajedničkog kućanstva
  • prosjek plaća za posljednja tri mjeseca - lipanj, srpanj i kolovoz ili godišnju poreznu prijavu roditelja; odrezak mirovine; dokaz o statusu nezaposlenog (potvrda Zavoda za zapošljavanje)

Škola će s roditeljem-korisnikom usluge krajem rujna sklopiti ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obaveze.

Učenici 1. razreda ne sudjeluju u plaćanju troškova rada učitelja u produženom boravku pa nisu obavezni dostaviti navedenu dokumentaciju.

Obrazac Izjava o članovima  zajedničkog kućanstva možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Zavrsna priredba produženog boravka
Maja Vižentin / datum: 19. 6. 2016. 23:08

Uz red glazbe, red igrokaza i red plesa zaokruzili smo skolsku godinu 2015./2016.  Vidimo se opet u rujnu!


[OPŠIRNIJE]Dominik Babić učenik generacije
Maja Vižentin / datum: 18. 6. 2016. 21:20

U petak, 17. lipnja u Salonu Grada Rijeke održan je tradicionalni prijam za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Našu je školu ove godine predstavljao učenik osmoga razreda Dominik Babić koji se tijekom svojeg osmogodišnjega školovanja istaknuo izvrsnim uspjehom, uzornim vladanjem i sudjelovanjem na mnogim natjecanjima na kojima je pronosio ime i ugled svoje škole.

Učenike generacije završnih razreda 24 gradske škole primio je i prigodnim govorom pozdravio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo gospođa Sanda Sušanj.

Tom su prilikom učenici dobili i prigodni dar, novu fotomonografiju „Rijeka otvorena svima“. Riječ je o autorskom radu fotografa Petra Fabijana i Marka Gracina koji je popraćen tekstom Edija Jurkovića.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju