preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Erasmus akreditirana škola

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

O Erasmus+ akreditaciji

OŠ PEĆINE - ERASMUS AKREDITIRANA ŠKOLA

Osnovna škola Pećine, Rijeka primila je  Erasmus+ akreditaciju u području općeg odgoja i obrazovanja za razdoblje 2023. - 2027.
Školi su osigurana bespovratna financijska sredstva programa Erasmus+ sve do 31. 12. 2027. godine!
Tijekom toga razdoblja ostvarivat ćemo ciljeve predviđene našom akreditacijom i provoditi aktivnosti i mobilnosti predviđene Erasmus planom. 
Veselimo se budućim putovanjima, prijateljstvima i suradnji na europskoj razini kao i snažnijim povezivanjem u mreži Erasmus+ škola!

Erasmus+ aktivnosti
Posjet izložbi „Kritički turizam“ u Galeriji Kortil
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 23. 5. 2024. 12:46

Dana 23. 5. 2024. učenici 6. razreda posjetili su putujuću izložbu „Kritički turizam“ kustosa Darka Fritza u produkciji organizacije Siva zona u Galeriji Kortil. Izložba predstavlja odabir radova umjetnika vezanih uz otok Korčulu koji se bave uglavnom negativnim posljedicama turizma s naglaskom na javni prostor zajednice. Kritika se odnosi na neplansku turistifikaciju i usmjerenost na monoekonomiju turizma u Hrvatskoj. Uz odlično stručno vodstvo učenici su dobili jako dobru sliku o negativnim stranama turizma povezujući ih sa svakodnevnim životom kao i aktualnim školskim gradivom.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Važnost čitanja
Maja Vrancich / datum: 22. 5. 2024. 12:57

Trećaši i njihova razrednica vole puno čitati, interpretativno čitati i znaju koliko je čitanje važno. Iz tog razloga, posjetila ih je knjižničarka Gradske knjižnice Biba Kulišić. Pročitala im je slikovnicu Dijete knjiga te održala predavanje o važnosti čitanja i razvijanju pismenosti. Pogledajte ::fotogaleriju::.


[OPŠIRNIJE]Revolucija digitalne pismenosti u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 21. 5. 2024. 14:00

Učenici 3. razreda sudjelovali su u školskoj knjižnici u provedbi IRIM-ovog inovativnog projekta Revolucija digitalne pismenosti. Učenici su uz upotrebu micro:bitova, koje je škola dobila putem IRIM-ove donacije, te uz vodstvo školske knjižničarke sudjelovali u interpretaciji lektirnoga djela „Grički top“  i u kvizu znanja. Ciljevi su provođenja projekta Revolucija digitalne pismenosti u školskoj knjižnici uvođenje STEM aktivnosti u odgojno-obrazovne procese pomoću micro:bita te postojeće nastavne sadržaje obrađivati na digitalno kreativan način koji potiče kod učenika inovativnost , logičko razmišljanje i digitalnu pismenost. Školska je knjižnica uvođenjem micro:bit uređaja u sklopu projekta postala digitalni hub te učenici micro:bitove mogu posuditi i za rad kod kuće. 

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani medijske pismenosti
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 17. 5. 2024. 13:26

U okviru obilježavanja Dana medijske pismenosti  s našim smo učenicima 6. razreda proveli radionicu na temu online i offline odnosa. Razgovarali smo o karakteristikama dobrog prijatelja i zajednički stvorili definiciju prijateljstva.  Rješavanjem kviza i nastavnih listića, gledanjem video uradaka te analizom i interpretacijom medijskih, pismenih i usmenih sadržaja, zaključili smo kako se kvalitetniji odnosi ipak bolje realiziraju u realnom okruženju. Bila je to prilika da razgovaramo i o mjerama opreza u virtualnom okruženju.


[OPŠIRNIJE]Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 15. 5. 2024. 13:52

Našu višegodišnju suradnju sa slovenskom partnerskom školom OŠ Dragotina Ketteja iz Novog Mesta nastavili smo i ove školske godine. Cilj je projekta upoznati učenike  s književnošću susjedne države. Naš je odabir ove školske godine bio poznati slovenski pisac Feri Lainšček, nagrađivani pisac romana i pripovijedaka za djecu i odrasle te tekstopisac pjesama raznim glazbenicima, a njegova su djela izvođena kao kazališne predstave te su poslužila i kao scenarij za igrane filmove. 

Nastavak teksta možete pogledati pod Opširnije.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ mobilnost u Sloveniji
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 22. 4. 2024. 16:43

Provođenje Erasmus+ mobilnosti nastavilo se sudjelovanjem učiteljice Silvije Mavrinac i knjižničarke Ksenije Sobotinčić Štropin na strukturiranom tečaju „Teaching character - positive psychology for every teacher“ u Ljubljani, u  periodu od 15. do 20. travnja 2024. Učiteljice će unaprijediti nastavu uvođenjem inovativnih metoda i sadržaja kao što su  svladavanje tehnika otpornosti u izazovnim situacijama te upotreba alata za unaprjeđenje komunikacijskih kompetencija učenika. Sudjelovanje na tečaju ostvarilo se kako bi se učenicima pružili alati za razvijanje kompetencija jačanja karakternih osobina koje potiču rastući način razmišljanja - growth mindset. Sudjelovanjem na  tečaju učiteljice su stekle nova znanja i vještine te su se ostvarili glavni ciljevi naše ovogodišnje akreditacije „Upoznajmo se“.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Stručni skup Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika knjižničara Primorsko-goranske županije
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 27. 3. 2024. 14:10

Dana 26. ožujka 2024. održao se u našoj školi stručni skup Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika knjižničara Primorsko-goranske županije s temom “Tehnološki napredak i umjetna inteligencija – mogućnosti i izazovi za školske knjižničare”. Stručni suradnici knjižničari u Knjižnici za djecu s oštećenjem vida, a uz vodstvo voditeljice ŽSV-a Biserke Petrović, slušali su predavanja: “Asistivna tehnologija– mogućnosti koje nam pruža u radu s učenicima s oštećenjem vida”, predavačice Tanje Šupe; “Empatija – slušanje srcem”, predavačice Emice Calogjera Rogić; “Umjetna inteligencija – primjena u knjižnici”, predavačice Maje Vrancich te “Medijsko opismenjavanje mladih”, predavačica Nensi Čargonja Košuta i Ksenije Sobotinčić Štropin. Sudionici stručnog skupa izrazili su zadovoljstvo održanim predavanjima te pruženom dobrodošlicom.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan voda
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 21. 3. 2024. 11:44

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka s ciljem usmjeravanja pažnje na ključnu ulogu i važnost vode za život na Zemlji. U školskoj su se knjižnici održale kreativne radionice ususret obilježavanju Svjetskog dana voda. Učenici razredne nastave slušali su priču autorice Marice Milčec „Zatvori vodu“ te potaknuti pričom razgovarali o tome zašto je važno čuvati vodu i štedljivo je koristiti u svakodnevnoj upotrebi. Učili su o tome kako voda dolazi do naših domova te kako možemo očuvati kvalitetu pitke vode, a zatim su sudjelovali u kvizu znanja te se likovno izrazili.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Čitateljski klub
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 18. 3. 2024. 13:19

Tijekom školske godine provode se u školi aktivnosti Čitateljskog kluba te se kod učenika razvija svijest o važnosti čitanja i vrijednosti knjige. Odabranim književnim djelima učenike se potiče na čitanje s razumijevanjem te se kod njih razvija čitalačka pismenost. Učenici se sa voditeljicama Čitateljskog kluba učiteljicom hrvatskoga jezika Snježanom Sabljak i knjižničarkom Ksenijom Sobotinčić Štropin druže na književnim susretima u školskoj knjižnici te promišljaju i razgovaraju o pročitanim književnim djelima. 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ edukacija učiteljica
Maja Vrancich / datum: 15. 3. 2024. 14:20

U periodu od 4. do 10. ožujka naše učiteljice Eda Jozipović, Nikolina Tomljanović i Maja Vrancich boravile su na tečaju Erasmus+ mobilnosti u glavnome gradu grčkoga otoka Krete, Heraklionu.

Učiteljice su sudjelovale na dva različita tečaja: Effective communication i 3D Printing and Robotics in Education. Kroz konkretne primjere, radionice i vježbe učiteljice su na tečajevima stekle nova znanja i vještine koje će zasigurno obogatiti i unaprijediti njihovu nastavu. 

Podsjetimo, OŠ Pećine je akreditirana škola za K1 projekte, a naša akreditacija ove godine ima naslov "Upoznajmo se". Učiteljice su pohađanjem tečaja ostvarile glavne ciljeve: unaprijediti kvalitetu obrazovanja za 21. stoljeće kroz uvođenje inovativnih metoda i pristupa s poticanjem kreativnosti; jačati ključne kompetencije učitelja i učenika te razviti europsku dimenziju škole kroz multikulturalnost, toleranciju i međukulturalnu osviještenost. Pogledajte ::fotogaleriju:: i više pročitajte u nastavku...


[OPŠIRNIJE]Nacionalni projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda“
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 12. 3. 2024. 08:57

Dana 8. ožujka 2024. godine učenici 6. razreda Ellie Clayton Stanković, Tena Hrešić i Ian Tolja predstavljali su našu školu na Nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda“ u OŠ „Srdoči“. Prezentirali su svoje znanje o pročitanim knjigama u kvizu znanja te svoju kreativnost u predstavljanju kreativnog uratka. Sudjelovanjem u natjecanju učenici razvijaju sposobnosti čitanja s razumijevanjem te unaprjeđuju vještine čitanja, a provođenjem projekta naglašena je važnost čitanja i razvijanja čitateljskih navika te oblikovanje kompetentnih čitatelja.


[OPŠIRNIJE]Ususret Valentinovu u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 13. 2. 2024. 10:45

Učenici škole sudjelovali su na radionici emocionalne pismenosti Ususret Valentinovu u školskoj knjižnici, povodom obilježavanja Valentinova. Interpretirali su prigodne priče, sudjelovali su u kvizu te su se kreativno izrazili na temu ljubavi. Učenici su sudjelujući u aktivnostima radionice na temu iskazivanja osjećaja, razvijali prepoznavanje i razumijevanje vlastitih i tuđih emocija, a što je važno za odgojno-obrazovni proces te vodi k empatiji, toleranciji i zadovoljstvu. Voditeljica radionice, stručna suradnica knjižničarka mentorica svoja je znanja o temi emocionalne pismenosti stekla na strukturiranom tečaju Developing Emotional Intelligence, na mobilnosti ostvarenoj u okviru Erasmus+ projekta "Bogatstvo različitosti" u potpunosti financiranoj sredstvima Europske unije.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Informacijska pismenost u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 12. 2. 2024. 09:00

Informacijska pismenost provodi se u školskoj knjižnici kako bi učenici naučili kako učiti. Učenici se sudjelujući u raznovrsnim aktivnostima na temu informacijske pismenosti osposobljavaju za identificiranje, kritičko vrednovanje, interpretiranje i efikasno korištenje informacija te za razumijevanje procesa cjeloživotnoga učenja. Učenici drugog i četvrtog razreda u školskoj su knjižnici učili o pravilima sigurnog korištenja interneta, koji je jedan od izvora informacija. Interpretirali su video materijale o sigurnosti na internetu, sudjelovali su kvizu znanja o informacijskoj pismenosti te su se likovni izrazili.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2024.
Maja Vrancich / datum: 6. 2. 2024. 11:19
DSI

Učenici 3. razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta provedbom radionice vezane uz temu videoigara. Pričali smo o tome što učenike veseli osim igranja videoigara i kako pronaći zdravi balans u svojem životu.

U nastavku možete pročitati više o DSI i preuzeti informativne letke za roditelje.

 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje na maškaranoj karnevalskoj povorci
Maja Vrancich / datum: 5. 2. 2024. 12:30
Karneval

U subotu, 27. siječnja 2024. učenici od 1. do 6.r. OŠ Pećine sudjelovali su u Dječjoj karnevalskoj povorci na Korzu, a učenice 1.r. Z.M. i E.R. prethodno tome i na svečanom prijemu kod gradonačelnika. Sukladno ciljevima Erasmus projekta u kojem sudjeluju, ovogodišnja maska poručila je “More nas povezuje!”. Učenici su predstavili bogatstvo raznolikosti životne zajednice mora, a učiteljice su im sunčevim sjajem obasjale put. Predstavili su se plesnom koreografijom skladbe Daleke obale “Čulo se buć, bać, boć” koju su učenici s učiteljicama uvježbavali gotovo svakodnevno u tjednu uoči održavanja iste. A da su učenici i djelatnici već povezani s morskim svijetom našega Jadrana dokazuje i činjenica da su nedavno usvojili dva dupina Instituta Plavi svijet.

Pogledajte ::fotografije:: i ::video::


[OPŠIRNIJE]Dotakni priču - obilježavanje Međunarodnog dana obrazovanja
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 24. 1. 2024. 12:18

Međunarodni dan obrazovanja obilježili smo u sklopu provođenja višegodišnjeg školskog projekta „Dotakni priču“ koji se provodi tijekom cijele školske godine. Međunarodni dan obrazovanja obilježava se 24. siječnja, a proglasila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 2018. godine kako bi se istaknula presudna uloga kvalitetnog i dostupnog obrazovanja u osiguravanju mira, razvoja i poštivanja ljudskih prava. Učenici razredne nastave slušali su i interpretirali književni tekst te su analizirali sadržaj video materijala, a zatim su sudjelovali u kvizu znanja.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Školski blog
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 18. 1. 2024. 16:09

Školski blog nalazi se na naslovnoj stranici školske mrežne stranice te obuhvaća raznovrsne informativne sadržaje kao što su: školske vijesti, recenzije, prezentacije, videouradci, putopisi i dr. Autori i urednici članaka na školskome blogu učenici su koji u školi polaze izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje te Mladi knjižničari. Učenici kreiraju sadržaje uz mentorstvo školske knjižničarke Ksenije Sobotinčić Štropin te web stranicu školskog bloga uređuju uz mentorstvo učiteljice informatike Maje Vrancich.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Mobilni EKO kutak
Maja Vrancich / datum: 11. 1. 2024. 20:42
U holu škole postavljena je izložba "Mobilni EKO kutak" u sklopu provedbe programa ZSS-EPI PGŽ 2024. - Grad Rijeka. Izložbu su pogledali i proučili trećaši kao i ostali učenici škole.
Ovom izložbom skrenuta je pozornost na važnost razdvajanja otpada i pravilnog zbrinjavanja istoga. ::Fotogalerija::

[OPŠIRNIJE]Delnička adventska bajka
Maja Vrancich / datum: 11. 1. 2024. 20:39

Trećaši i četvrtaši sa svojim učiteljicama Nikolinom Tomljanović i Christianom Jelača produžili su zimske praznike i blagdane te doživjeli Delničku adventsku bajku. 

Vlakom u društvu Djeda Božićnjaka stigli su do Delnica, najvišeg grada u Hrvatskoj. Prošetali su se s Bakom Mraz i vilenjakom selom Bake Mraz, poigrali se u snijegu u parku kralja Tomislava a potom se rasplesali i ugrijali u Radničkom domu. Najljepše od svega možda je bio obilazak jelena lopatara.
Sretni i rumeni vratili su se vlakom do Pećina. Pogledajte ::fotogaleriju::

[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Maja Vrancich / datum: 23. 12. 2023. 12:50

U našoj je školi u četvrtak, 21.12.2023., održan Božićni sajam. Organizatori događanja bili su učitelji i učenici, članovi novoosnovane Učeničke zadruge "Jedro". Zahvaljujući donaciji Lions kluba Korzo, Rijeka, kupljen je potreba materijal za izradu različitih uporabnih i eko predmeta. Naravno, pomogli su malo i roditelji i učitelji, ali baš zato, sajam je bio jako uspješan. Hvala svim vrijednim pjevačima i recitatorima koji su sudjelovali na otvorenju sajma i hvala trgovcima i blagajnicima. Hvala djelatnicima škole na trudu! ::Pogledajte fotogaleriju::

Neka nova godina započne i bude vesela i uspješna kao naš sajam! Sretno svim prijateljima OŠ Pećine u 2024!

Ravnateljica Jasna


[OPŠIRNIJE]Osnovna škola Pećine usvojila dva dupina
Maja Vrancich / datum: 23. 12. 2023. 12:49

Ove školske godine u našoj školi provodimo projekt „More“. Realizirane su  mnoge aktivnosti, a na jednu od njih posebno smo ponosni. Naši su učenici prikupili novac i tim novcem ćemo usvojiti dva dupina o kojima brine Institut Plavi svijet koji djeluje u Velom Lošinju. Na ovaj način podržavamo njihov rad i zaštitu dupina koji obitavaju u našem moru. Certifikate i imena dupina  naknadno ćemo objaviti. Zahvaljujemo učenicima i njihovim roditeljima što su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji.

O Institutu Plavi svijet možete saznati više na poveznici: https://www.plavi-svijet.org/


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Maja Vrancich / datum: 21. 12. 2023. 15:46

Trećaši i učiteljica Nikolina s guštom su izrađivali keramičke satove za Božićni sajam. Svaki je razred spreman pokazati svoje rukotvorine na našoj prodajnoj izložbi.

Vidimo se danas u 17h na sajmu!

[OPŠIRNIJE]Ususret Božiću u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 21. 12. 2023. 14:00

Učenici razredne nastave sudjelovali su ususret Božiću u školskoj knjižnici na literarnim radionicama, kvizovima znanja i književnim igrama. Interpretirali su književna djela autora  Mladena Kopjara i Bruna Kumana te su se literarno, likovno i glazbeno izražavali u sklopu nastave u školskoj knjižnici. 

::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Posjet Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja
Maja Vrancich / datum: 14. 12. 2023. 12:38

U srijedu, 13. prosinca 2023. učenici sedmog razreda sudjelovali su u provedbi radionice iz nastavnog predmeta Povijesti na temu „Industrijalizacija Rijeke u 19.stoljeću“ u sklopu Pomorskog i  povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Cilj radionice bio je edukacija po pitanju industrije Rijeke i okolice, utjecaja na društveni, ekonomski i politički aspekt istaknute teme te razvoj kulturno-povijesne baštine. Također, ovim se pristupom omogućilo prepoznavanje potrebe očuvanja riječkog nasljeđa, povezivanja i proširivanja nastavnih sadržaja sa sadržajima na terenu i, u konačnici, primjena pravila ponašanja u kulturnim ustanovama.

Navedena radionica i obilazak prikladnog postava muzeja održani su pod stručnim vodstvom Ive Volović, mentorstvom prof. Davora Ježabeka te studenata i studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci. ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]SVETI NIKOLA
Maja Vrancich / datum: 13. 12. 2023. 13:52

U četvrtak, 7. prosinca 2023. u prostoru naše škole, a u suradnji s MO Pećine održana je svečanost u povodu obilježavanja sv. Nikole za predškolce s područja Pećina. Sve nazočne pozdravila je pedagoginja Slavica Rumora, a polaznici Glazbene skupine 1.r. s učiteljicom Teom Jurčić i dio polaznika Lutkarsko-scenske skupine 2.r. s učiteljicom Divnom Bjelanović pripremili su prigodan kulturno-umjetnički program. Pogledajte ::fotografije:: i ::videozapis::


[OPŠIRNIJE]USUSRET BOŽIĆU - JOŠ JEDNA KREATIVNA RADIONICA!
Maja Vrancich / datum: 13. 12. 2023. 13:44

Blagdansko su doba riječki muzeji odlučili obilježiti humanitarnim radom pa je u sklopu programa „Ususret Božiću“ osmišljen kreativni-humanitarni projekt „Muzeji sa srcem“ koji provodi Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovni muzej Rijeka i Muzej grada Rijeke s ciljem prikupljanja financijske pomoći za udrugu DIRA. Tim povodom učenici nižih razreda naše škole sudjelovali su u kreativnoj radionici Čudotvornice PPMHP i izrađivali božićne ukrase od prirodnih materijala poput češera, drva, grančica i sl. Božićni ukrasi prodavat će se na prodajnoj izložbi 18. prosinca u Muzeju, a sav prikupljeni prihod odlazi u humanitarne svrhe. Sretni smo što smo i mi svojim kreativnim prstićima mogli pridonijeti i biti dio ove humanitarne akcije te pomoći onima kojima je pomoć dobro došla. ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI MEDNI DAN S HRVATSKIH PČELINJAKA 2023.
Maja Vrancich / datum: 13. 12. 2023. 13:31

U četvrtak, 7. prosinca 2023., povodom obilježavanja sv. Ambrczija, zaštitnika pčela i pčelara u svim osnovnim školama Republike Hrvatske.prvaši su primili promotivni paket koji čini:promotivna vrećica, edukativna brošura ,,Pčelica Jelica i medo Edo" i naljepnica za poklopac s likom pčelice Jelice te med pakiran u Nacionalnu staklenku za med. Naši dragi roditelji s Pećina, gospođa Tanja i gospodin Damir Zanoškar, ujedno i predsjednik Udruge "Medun", Delinice održali su prvašima OŠ Pećine zanimljivu radionicu o važnosti i značaju pčelarstva, a na istu temu prvaši su i s razrednom učiteljicom Teom pogledali Edukativnu prezentaciju. ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Kreativna radionica za učenike i učitelje škole
Maja Vrancich / datum: 13. 12. 2023. 13:09

U srijedu, 6. prosinca 2023. godine, u školi je održana kreativna likovna radionica za učenike i učitelje škole. U suradnji s radionicom SKANI i trgovinom Paleta art, radionicu je vodila gđa Katarina Kalčić. Naučila nas je kako stare i nekorištene predmete možemo urediti i dati im potpuno novi izgled. Školske ćete stolice imati priliku vidjeti na božićnom sajmu. Nadamo se da će vam se svidjeti! ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Prezentacija projekta "More" prirodoslovno-matematičkog aktiva
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 11. 12. 2023. 10:56

Dana 7. prosinca 2023. održano je predstavljanje Prirodoslovno-matematičkog aktiva u okviru godišnjeg školskog projekta "More". Učenici su se, uz vodstvo svojih profesora, bavili istraživanjem mora na satovima Biologije, Fizike, Geografije, Informatike, Kemije, Matematike, Tehničke kulture i Tjelesne i zdravstvene kulture. Učenici su nakon istraživanja, na organiziranom školskom događaju, prezentirali zanimljive podatke o biološkoj raznolikosti Jadranskoga mora, fizici pijavica, pomorskom putovanju oko svijeta, električnoj energiji dobivenoj iz gibanja mora te su izradili procesom dizajna i printanja 3D modela memory igru  „Dotakni more“, skupili su i obradili podatke o temperaturi mora, analizirali uzorke mora s plaže Sablićevo, izradili slikovnicu „Matematika u moru“ i prezentirali posjet Veslačkom klubu Jadran Rijeka. Plakate nastale u sklopu projekta učenici su izložili na panoima škole. 
Čestitamo svim sudionicima i izlagačima koji su predstavljali rezultate svoga rada.
Prezentaciju projekta i plakate možete pogledati ::ovdje::

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Posjet Knjižnici Makse Samsa u Ilirskoj Bistrici
Maja Vrancich / datum: 4. 12. 2023. 13:34

U srijedu 22. listopada 2023. učenici 3. i 4. razreda polaznici Slovenskog jezika posjetili su Knjižnicu Makse Samsa u Ilirskoj Bistrici (Slovenija). Posjet i razgled knjižnice je u sklopu projekta "Slovenske urice v knjižnici" u organizaciji Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj. Učenici su sudjelovali u raznim aktivnostima koje su pripremile knjižničarke te u likovnoj radionici izrade brošure o kulturno povijesnim znamenitostima Ilirske Bistrice. ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Međunarodnog dana dječjih prava u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 1. 12. 2023. 10:41

Učenici razredne nastave obilježili su Međunarodni dan dječjih prava u školskoj knjižnici sudjelujući u raznovrsnim aktivnostima s temom dječjih prava. Gledali su prezentaciju i animirani film te su sudjelovali u online kvizu o dječjim pravima, a zatim su se na temu dječjih prava i likovno izrazili. Učenici 4. razreda izradili su u digitalnom alatu video prezentaciju o dječjim pravima koju možete pogledati ovdje.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]ORIGAMI ŽDRALOVI NAŠIH BIVŠIH OSMAŠA U VRTU MIRA U HIROŠIMI
Maja Vrancich / datum: 29. 11. 2023. 13:00

Primili smo lijepu vijest da su ždralovi bivših učenika osmog razreda Osnovne škole Pećine izloženi uz Spomenik mira u Vrtu mira u Hirošimi. Spomenik je oblikovan kao atomska bomba na čijem vrhu stoji lik Sadako Sasaki i u rukama drži papirnatog ždrala. Vjerovala je, ako origami tehnikom napravi tisuću ždralova da će ozdraviti od posljedica zračenja koje je zadobila uslijed bacanja atomske bombe.

Učenici osmog razreda generacije 2022./2023. napravili su svoje ždralove na senzibilizacijsko- edukativnoj radionici u prostorima Odjela i Prve dječje knjižnice za djecu oštećena vida u Osnovnoj školi Pećine u sklopu obilježavanja Tjedna darovitosti, a pod vodstvom mentorica Tanje Šupe i Javorke Milković. Fotografije prikazuju dolazak naših ždralova na odredište i njihovo pridruživanje ostalim pristiglim ždralovima iz cijelog svijeta. 


[OPŠIRNIJE]Posjet Gradskom kazalištu lutaka
Maja Vrancich / datum: 24. 11. 2023. 22:56

U četvrtak, 23. studenoga 2023. učenici 1. i 2. razreda posjetili su Gradsko kazalište lutaka i pogledali predstavu “Kiša”. Za predstavu koja ih je poučila o izražavanju emocija, preuzimanju rizika i odgovornosti za vlastite postupke učenici poručuju da je izvrsna, odlična, fantastična i super :)


[OPŠIRNIJE]Ekološka radionica u "Riperaju"
Maja Vrancich / datum: 23. 11. 2023. 09:55

20.11. su učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost likovnu skupinu sudjelovali na zanimljivoj ekološkoj radionici u "Riperaju" pod vodstvom umjetnice Tanje Blašković koja već godinama istražuje mogućnosti raznih otpadnih materijala te njihovu preobrazbu u umjetničke i uporabne predmete. Tetrapak je vrlo česti otpad u svakom kućanstvu te postoji mnogo načina kako ga reciklirati i ponovno upotrijebiti. Jedan od načina naučili smo na ovoj radionici te smo izradili novčanike. Svaki novčanik je jedinstven i unikatan, još k tome napravljen od recikliranog materijala. ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Stručni skup učitelja i ravnatelja osnovnih i srednjih škola u kojima se uči Slovenski jezik i kultura po modelu C
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 13. 11. 2023. 09:57

Dana 10. studenoga 2023. g. u školi se, u organizaciji Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj i OŠ Pećine, održao Stručni skup učitelja i ravnatelja osnovnih i srednjih škola u kojima se uči Slovenski jezik i kultura po modelu C. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Slovenije i Ureda Vlade Republike Slovenije za Slovence u pograničnom području i svijetu iz Ljubljane i ravnatelji  osnovnih škola iz Rijeke, Klane, Matulja i Bregane te ravnatelji dviju srednjih škola iz Rijeke i Zagreba. 

Fotogalerija

Nastavak teksta možete pročitati pod Opširnije.

Ovdje možete pogledati prilog iz emisije HRT-a Prizma o stručnom skupu u OŠ Pećine.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ mobilnost učenika 4. razreda u Graz
Maja Vrancich / datum: 7. 11. 2023. 13:35

Dana 18. listopada 2023. učenici 4. razreda u pratnji učiteljica Christiane Jelače, Silvije Mavrinac i Janje Giacconi krenuli su na putovanje u Austriju. Trodnevni boravak bio je predviđen posjetu prijateljskoj i partnerskoj školi Volksschule Triester u Grazu.

Prvog dana boravka učenici su posjetili Dječji interaktivni muzej Frida i Fred. U vrijeme našeg boravka postav muzeja bio je “posvećen” izradi nastamba za životinje. Ono što je zanimljivo kod ovog muzeja je da se na ulazu izuvaju cipele i po muzeju se hoda bos. Nakon dvosatne zabave uslijedila je igra u obližnjem parku te okrijepa u nezaobilaznom McDonald's-u. Pogledajte ::fotogaleriju:: i više pročitajte u nastavku...


[OPŠIRNIJE]EU Code Week - Europski tjedan kodiranja
Maja Vrancich / datum: 2. 11. 2023. 15:17
EU Code Week

Učenici petog i šestog razreda obilježili su prošli tjedan EU Code Week. Tjedan kodiranja posvećen je tome da slavi i promiče važnost digitalne pismenosti i vještina kodiranja među ljudima svih dobi i podrijetla.

Učenici petog razreda rješavali su misiju pod nazivom Museum Heist, programirali su u Minecraft-u kako bi vratili muzeju ukradene slike. Učenici šestog razreda učili su kako isprogramirati čarobni trik na Micro:Bitu u kojem se patkica teleportira s jednog uređaja na drugi (korištenjem radioveze). Svi su puno toga naučili i dobro se zabavili. Pogledajte ::fotogaleriju::


[OPŠIRNIJE]Izvješće o odabiru učenika 4.razreda za mobilnost u Graz
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 11. 10. 2023. 10:16

U prilogu je Izvješće o odabiru učenika 4.razreda za mobilnost u Graz od 18. do 20. listopada 2023. godine.


[OPŠIRNIJE]Noć istraživača
Maja Vrancich / datum: 4. 10. 2023. 21:50

U petak, 29. rujna učenici naše škole sudjelovali su u manifestaciji Noć istraživača. Pod vodstvom mentorica i mentora s brojnih fakulteta, učenici su se mogli upoznati s različitim problemskim zadatcima i načinima istraživanja. Sudjelovali su u radionicama matematike, tehnike, robotike, zaštiti vode, galaksija i još mnogo zanimljivih tema. Učili su kroz igru i zabavu, pa možda viđeno potakne nekoga da i sam jednoga dana postane istraživač. Pogledajte ::fotogaleriju::


[OPŠIRNIJE]Dotakni priču – Svjetski dan zaštite životinja
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 4. 10. 2023. 13:45

Projekt „Dotakni priču“ realizira se u suradnji dviju školskih knjižnica u prostoru senzorne sobe i u Prvoj dječjoj knjižnici za djecu s oštećenjem vida. Ove školske godine nastavljamo s projektom, a veću ćemo pažnju posvetiti moru pa je tako more bilo tema naše prve radionice na kojoj smo obilježili Svjetski dan zaštite životinja pričom o maloj morskoj kornjači. Učenici su mnogo naučili o morskim kornjačama kao zaštićenoj vrsti te koliko  je važan naš doprinos smanjivanju onečišćenja mora što je vodeći razlog ugroženosti morskih kornjača.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni školski sportski dan – predavanje o zdravlju srca i pokazna radionica nordijskog hodanja, podjela edukativnih materijala i Narodnog zdravstvenog lista
Maja Vrancich / datum: 3. 10. 2023. 18:35

Dana 27.rujna 2023. godine u našoj smo školi obilježili Svjetski dan srca i „Međunarodni školski sportski dan” te su učenici i cijelo osoblje škole u školskoj dvorani poslušali predavanje dr. med. specijalista školske medicine Sandra Kresine i nasl. prof. dr. sc. Ive Sorte-Bilajac Turine, dr. med., univ. mag. med. o zdravlju srca, a zatim su sudjelovali u rekreativnoj aktivnosti nordijskog hodanja pod nazivom „Pećine hodaju”.

Svrha obilježavanja ovog dana educiranje je javnosti, a u našoj školi učenika i osoblja škole, o mogućnostima sprječavanja kardiovaskularnih bolesti. Tema obilježavanja 2023. godine je: USE ❤️ KNOW ❤️ (Koristi srce, upoznaj srce). „Oslobodimo snagu znanja kako bismo zaustavili najvećeg ubojicu na svijetu: kardiovaskularne bolesti.“


[OPŠIRNIJE]Medijska pismenost u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 2. 10. 2023. 12:12

Učenici 2. razreda sudjelovali su u školskoj knjižnici u projektu Medijska pismenost koji se provodi tijekom cijele nastavne godine te kod učenika razvija kritičko razumijevanje medija i medijskih sadržaja i aktivno promiče medijsku i informacijsku pismenost. Učenici su gledali i interpretirali dokumentarni film o životinjama te su se likovno izrazili uz razvijanje komunikacijskih i suradničkih vještina.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]POSJET PRVAŠIĆA PRVOJ DJEČJOJ KNJIŽNICI ZA DJECU S OŠTEĆENJEM VIDA
Maja Vrancich / datum: 1. 10. 2023. 17:29

Kao i svake školske godine mali prvaši upoznaju prostor škole. U našoj školi djeluje i Prva dječja knjižnica za djecu s oštećenjem vida koju su naši prvaši u pratnji svoje učiteljice Tee Jurčić posjetili danas. Kako se to knjige mogu slušati i čitati prstima uvjerili su se gledajući razne knjige koje knjižnica ima u svom fondu. Naučili su da su točkice na papiru Brailleovo pismo za slijepe, a pomoću pisaćeg stroja i sami su ponešto napisali na točkastom pismu. Zašto je slijepim osobama važno osjetilo dodira i sluha iskusili su u zabavnim igrama.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje naših učenika na kvizu “Jezikoljubac Junior” povodom Europskog dana jezika
Maja Vrancich / datum: 30. 9. 2023. 15:06
Naši učenici Lukas Madunić, Nadin Ambrožić, Debora Pehar i Nicole Paola Benko sudjelovali su na kvizu „Jezikoljubac Junior“ u organizaciji Bilingualism Matters Rijeka (pri Filozofskom fakultetu).
Učenici su morali pokazati poznavanje sljedećih pet kategorija – višejezičnost, jezici svijeta, manjinski i ugroženi jezici, hrvatski jezik – standard i dijalekti te izmišljeni jezici i jezici u književnosti.
U veoma napetoj utrci naša ekipa „The Cavemen“ osvojila je 3. mjesto.

[OPŠIRNIJE]PRVI KORACI U PROMETU
Maja Vrancich / datum: 29. 9. 2023. 15:02

U utorak, 26.9.2023., zahvaljujući  policijskoj službenici za preventivu u cestovnom prometu MUP-a Rijeka Tajani Karanfilovski, prvaši su upoznati s osnovnim prometnim pravilima i ponašanjem u prometu u svojstvu pješaka, ali i vozača bicikla i romobila. Tijekom predavanja prvaši su aktivno odgovarali na sva postavljena pitanja te razmijenili svoja iskustva o ponašanju u prometu. S ciljem zaštite u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu prvaši poručuju: “Poštujte naše znakove!”


[OPŠIRNIJE]Prvi razred u školskoj knjižnici
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 26. 9. 2023. 12:25

Prvi je razred u školskoj knjižnici sudjelovao na radionici Knjižnica – mjesto poticanja čitalačke pismenosti. Učenici su sudjelovali u interpretaciji priče „Miš u knjižnici“, autorice Sunčane Škrinjarić te su sa zanimanjem slušali priču, razgovarali o likovima i fabuli priče. Saznali su što se sve u školskoj knjižnici nalazi te su naučili pravila ponašanja u knjižnici. Učenici su u školskoj knjižnici dobili na dar slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“ koju učenicima prvih razreda osnovnih škola povodom obilježavanja Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane daruje Ministarstvo poljoprivrede RH, a koja na zanimljiv i edukativan način pojašnjava što je to otpad od hrane i kako se treba ponašati da ga smanjimo. Prvašići su zainteresirano sudjelovali na radionici te su zadovoljni primili darove.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA ODABIR SUDIONIKA ERASMUS+ MOBILNOSTI ŠKOLE
Maja Vrancich / datum: 25. 9. 2023. 21:52
Temeljem ukazane potrebe, na prijedlog koordinatora Erasmus+ programa i uz suglasnost ravnateljice škole, Erasmus+ tim je na 14. sjednici održanoj dana 21. rujna 2023. godine usvojio zaključak o objavi Natječaja za odabir sudionika Erasmus+ mobilnosti Osnovne škole Pećine:
1. mobilnost učenika 4. razreda u Volksschule Triester u Grazu
2. mobilnost djelatnika u šk. god. 2023./2024.
 
Pozivamo zainteresirane da prouče priložene upute kao i Kriterije o odabiru sudionika mobilnosti te se, sukladno uputama, prijave za sudjelovanje u Erasmus+ mobilnostima.
 
Erasmus+ tim

[OPŠIRNIJE]KRITERIJI O ODABIRU UČENIKA I DJELATNIKA ZA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ MOBILNOSTIMA OSNOVNE ŠKOLE PEĆINE
Maja Vrancich / datum: 25. 9. 2023. 21:50
Sukladno odluci Erasmus+ tima škole objavljujemo Kriterije o odabiru učenika i djelatnika za sudjelovanje u Erasmus+ mobilnostima škole. Temeljem ovih Kriterija tijekom razdoblja Erasmus+ akreditacije koje za KA1 traje sve do 2027. godine objavljivat ćemo natječaje i odabirati sudionike Erasmus+ mobilnosti škole.
Kriterije možete pregledati u prilogu ove objave.
 
Erasmus+ tim OŠ Pećine

[OPŠIRNIJE]UČENICI 8. RAZREDA NA TERENSKOJ NASTAVI U VUKOVARU
Maja Vrancich / datum: 25. 9. 2023. 21:40
Kao i svake godine, učenici 8. razreda naše škole boravili su na terenskoj nastavi u Vukovaru, ove godine na samom početku nastavne godine, 5. i 6. rujna.
Tom prigodom upoznali su se s brojnim znamenitostima Grada heroja, ali i stradanjima iz Domovinskog rata. Domaćin nam je i ovaj put bio Memorijalni centar domovinskog rata.
Ponosni smo i što su na završnom kvizu znanja osvojili zapaženo 3. mjesto.
::FOTOGALERIJA::

[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana europske baštine
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 25. 9. 2023. 12:39

U školskoj knjižnici za učenike škole održale su se raznovrsne aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana europske baštine. Sudjelujući u aktivnostima učenici su učili o europskoj baštini, stalnoj potrebi za njezinom zaštitom te o promicanju uključivosti. Učenici su čitali o hrvatskoj baštini, usmeno se izražavali na temu te su slušali glazbu koja je uvrštena na UNESCO-ov popis nematerijalne hrvatske kulturne baštine. 

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 25. 9. 2023. 12:30

Učenici škole prigodnim su aktivnostima u školskoj knjižnici obilježili Međunarodni dan pismenosti. Nakon pogledane prezentacije razgovarali su o izazovima s kojima se svi nosimo kako bismo razvijali pismenost jer biti pismenu u današnjem društvu daleko je više od usvojenih osnovnih vještina čitanja i pisanja. Literarno i likovno su se izrazili te su učili o pravilnom jezičnom izražavanju, informacijskoj, medijskoj i digitalnoj pismenosti. Od velike je važnosti govoriti o ovoj temi, promovirati pismenost kao dio svakodnevnog učenja i poticati na čitanje kako bi se poboljšala pismenosti u društvu.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN BEZ AUTOMOBILA
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 25. 9. 2023. 10:32

U produženom smo boravku obilježili Europski dan bez automobila.
Riječ je o inicijativi Europske unije kojom se promiče održivi prijevoz u gradovima te podiže svijest građana o koristi za okoliš, zdravlje i kvalitetu života.
Bili smo kreativni te smo nacrtali svoja prijevozna sredstva koja ne zagađuju okoliš a pridonose našem zdravlju!


[OPŠIRNIJE]Ambasadori čistog podzemlja
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 22. 9. 2023. 11:54

Dana 21. rujna 2023. mladi speleolozi Nina, Eva i Filip započeli su s realizacijom projekta "Ambasadori čistog podzemlja" s učenicima razredne nastave pri OŠ Pećine. Na samom početku izazvali su oduševljenje svih prisutnih demonstracijom speleoloških penjačkih vještina te uvodnim dijelom predavanja provedenih u spiljskom ozračju školske dvorane. Tijekom interaktivnog druženja sa speleolozima učenici su osvijestili važnost brige o čistoći životne okoline  kao i važnost pravilnih postupaka održavanja higijene okoline radi očuvanja zdravlja. Nakon edukativnog kviza zaključili su kako je u prirodi sve povezano te da je za zdrav život važna priroda koja nije zagađena. I zato, čuvaj jame naše jer one vodom pune čaše!


[OPŠIRNIJE]Projekt "Mobilni eko kutak"
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 20. 9. 2023. 10:38

Dana 19. rujna 2023. učenici 5. razreda u pratnji razrednice Janje Giaconi i učiteljice Petre Rafaj sudjelovali su u projektu “Mobilni EKO Kutak”. Učenici su saznali nešto više o razvrstavanju i recikliranju otpada, štednji energije i očuvanju okoliša i zdravlja.
Za kraj, sudjelovali su u radionici izrade suvenira od reciklabilnih materijala.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Judo kluba Rijeka u našoj školi
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 15. 9. 2023. 11:58

Dana 15. rujna našu su školu posjetili članovi Judo kluba Rijeka koji su našim učenicima 1. - 4. razreda predstavili ovaj zanimljivi sport.
Posebno smo ponosni što su u prezentaciji sudjelovali i naši učenici 7. razreda Lukas Madunić i Niko Stošić, inače uspješni članovi ovog kluba.
Prema atmosferi u dvorani i fotografijama zaključujemo da se judo svima svidio!


[OPŠIRNIJE]Gosti iz Ukrajine
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 14. 8. 2023. 13:04

U Domu Crvenog križa od 10. do 31. kolovoza 2023., u dvije skupine, boravi osamdesetak djece ukrajinskih branitelja. Tijekom desetodnevnog boravka u ljetnoj školi,  djeci je organiziran bogati program koji uključuje upoznavanje našega grada, izlete na Krk i Gorski kotar, ali i radionice koje se odvijaju u našoj školi i Domu Crvenoga križa. Naravno, učenici svakodnevno imaju organizirano kupanje i sunčanje na prekrasnim pećinskim plažama. U školi se odvijaju radionice iz STEM područja i stranoga jezika te sportske aktivnosti. 
Po dolasku u školu, učenike, pratitelje i voditelje radionica, dočekala je ravnateljica. Pozdravila je goste u ime svih učenika i djelatnika škole te im je zaželjela ugodan boravak u školi i gradu. 

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]ERASMUS+ AKREDITACIJA!
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 11. 7. 2023. 11:15

Osnovna škola Pećine, Rijeka primila je i Erasmus+ akreditaciju u području općeg odgoja i obrazovanja za razdoblje 2023. - 2027.
Što to znači?
To znači da su nam zagarantirana i osigurana bespovratna financijska sredstva programa Erasmus+ sve do 31. 12. 2027. godine!
Tijekom toga razdoblja ostvarivat ćemo ciljeve predviđene našom akreditacijom i provoditi aktivnosti i mobilnosti predviđene Erasmus planom. U sljedećoj školskoj godini, za koju nam je nadležna Agencija za mobilnost i programe Europske unije dodijelila 27.583,00 eura, provodit ćemo koncept "Upoznajmo se!"...
Veselimo se budućim putovanjima, prijateljstvima i suradnji na europskoj razini kao i snažnijim povezivanjem u mreži Erasmus+ škola!


[OPŠIRNIJE]Završna prezentacija Erasmus+ projekta Bogatstvo različitosti
Ksenija Sobotinčić Štropin / datum: 9. 6. 2023. 13:39

Osnovna škola Pećine 2022. godine započela je svoje Erasmus+ putovanje jednogodišnjim kratkoročnim KA1 projektom pod nazivom „Bogatstvo različitosti“. Prepoznavši svoje potrebe temeljene na objektivnim i mjerljivim pokazateljima te iskazima učenika, zaposlenika, roditelja i zajednice, škola je odlučila kroz tri cilja podizati svijest o važnosti međukulturalnog dijaloga, tolerancije, inkluzije i općenito prihvaćanja različitosti, ali i uključivanja novih i inovativnih metoda poučavanja kroz kreativnost učenika i učitelja. 
Na završnoj prezentaciji koja se održala u Cinestaru 4DX Rijeka 22. svibnja 2023. predstavljene su sve ostvarene mobilnosti kao i druge aktivnosti koje su se tijekom projekta održavale u školi. Kako je istaknuo koordinator Erasmus+ programa Igor Vlajnić ukupno je održano čak 7 stručnih predavanja, 8 prezentacija u drugim školama potencijalnim korisnicima Erasmus+, obilježena su 32 spomendana, desetak izložbi i pregršt ostalih aktivnosti, a u javnosti se škola predstavila i putem medijskih objava u tiskanom ili digitalnom obliku. U pozdravnim govorima ravnateljica Jasna Vukonić-Žunič istaknula je kako je ponosna na sve koji su predano radili na ovom projektu te kako Osnovna škola Pećine doista jest mjesto europskih vrijednosti. 

Fotogalerija

Više možete pročitati u nastavku, pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju