preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

Razno

JELOVNIK ZA PRODUŽENI BORAVAK

U privitku možete pogledati jelovnik za produženi boravak.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik OS Pecine.pdf

Produženi boravak

 

U školskoj godini 2016./2017. formirane su dvije grupe produženog boravka. Produženi boravak pohađa 45 učenika.

Učenici trećeg i četvrtog razreda pohađaju produženi boravak pod vodstvom diplomirane učiteljice razredne nastave Silvije Mavrinac.

Učenici prvog i drugog razreda pohađaju produženi boravak pod vodstvom diplomirane učiteljice razredne nastave Nikoline Tomljanović.

Organizacija rada

Nakon redovite prijepodnevne nastave u našoj školi organiziran je produženi boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Produženi boravak radi u jednoj smjeni od 11:30 – 16:30 sati.

Učenicima produženog boravka organiziran je ručak i užina. Roditelji financijski sudjeluju u cijeni prehrane i programa produženog boravka sukladno svom materijalnom i socijalnom statusu.

Ručak nam dovoze iz Blata d.o.o. Svaki ručak + užina se plaća 19 kuna, a ne plaćaju se samo oni ručkovi koji se odjave na sam dan do 8:30.

Ciljevi programa jesu:

omogućiti djetetu život ispunjen različitim sadržajima koji će povoljno utjecati na razvoj njegove/njezine cjelokupne osobnosti te individualnih i jedinstvenih potencijala
omogućiti razvoj djeteta kao socijalnog bića-tijekom cjelodnevnog boravka u školi, tj. razrednom odjelu,stalno je prisutna socijalna interakcija što omogućuje razvoj i unapređenje socijalnih vještina djeteta (suradnja s ostalim članovima razredne i školske zajednice)
pripremiti dijete za daljnje obrazovanje i sjeloživotno učenje (učiti kako učiti).

Specifični ciljevi:

potpun i harmoničan razvoj djeteta,
važnost isticanja individualnih različitosti (svako dijete je jedinstveno-nastoji mu se omogućiti razvoj svih djetetovih potencijala),
učiti: rabiti mnogobrojne pristupe učenju, osposobiti učenike za samostalno učenje,ističe se radost učenja i potiče motiviranost za učenje,osvijestiti važnost učenja temeljenog na okruženju,
razvijanje i njegovanje pismenosti,
razvoj kreativnosti, sposobnosti rješavanja problema,
razvijanje i njegovanje osjećaja za hrvatski identitet,
europska i globalna dimenzija modernog življenja,
pluralizam, poštivanje različitosti i važnosti tolerancije,
partnerstvo u obrazovanju,
uloga tehnologije u obrazovanju,
briga o djeci s posebnim potrebama
temeljna uloga obrazovanja u ranom djetinjstvu,
olakšavanje prijelaza iz nižih u više razrede osnovnog obrazovanja, cjeloživotno učenje.

Vrijeme u produženom boravku raspodijeljeno je na obrazovni dio, slobodne aktivnosti i organizirano slobodno vrijeme u učionici i izvan nje.

OBRAZOVNI DIO

ponavljanje, vježbanje i usustavljivanje nastavnih sadržaja po redovnom nastavnom programu
dodatni i dopunski rad
pisanje domaće zadaće
čitanje, prepričavanje i pismene vježbe
razumijevanje pročitanog teksta
čitanje priča te razgovor o njima
vježbanje matematičkih zadataka
uočavanje promjena u prirodi i učenje na konkretnim primjerima

ORGANIZIRANO SLOBODNO VRIJEME

Osmišljeno je putem kreativnih likovnih i literalnih aktivnosti, edukativnih radionica, igranja i izrade duštvenih igara, gledanje obrazovnog TV programa i crtanih filmova, kroz kreativno – edukativne radionice obilježavaju se važniji događaji i blagdani.

Organizirano slobodno vrijeme izvan učionice provodi se u sportskim i obrazovnim aktivnostima. Vrijeme na školskom igralištu provodimo u igri graničara, nogometa i ostalih momčadskih igara.

SLOBODNE AKTIVNOSTI

Mali zbor-ponedjeljak 12:30-13:15

Likovna skupina-srijeda 11:40-12:25

Čakavska skupina-srijeda 12:30-13:15

Šah-petak 11:40-13:15

Ples-petak 15:00-15:30

Mali ekolozi-petak 14:00-15:00

IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI

NOGOMET-utorak i četvrtak 15:45-16:45

Aktivnosti u produženom boravku
Maškarana zabava
Maja Vižentin / datum: 13. 2. 2018. 10:00

Učenici PB su u petak 9. 2. 2018. godine imali Maškaranu zabavu. Igrali smo razne igre, natjecali se i plesali. 


[OPŠIRNIJE]100. dan škole u OŠ Pećine
Maja Vižentin / datum: 9. 2. 2018. 12:25

Stoti dan škole obilježili smo u PB 8. 2. 2018. godine. U projektu su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda koji su uključeni u rad PB, njih 35. Projekt se tradicionalno obilježava u mnogobrojnim europskim zemljama, a cilj je projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni odabranim sadržajima obilježiti taj dan u školi. Dan smo isplanirali na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju odgojno-obrazovne ciljeve u skladu s nastavnim planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja na osobnoj i društvenoj razini.

Dan smo proveli u ovim aktivnostima:

TZK: 100 vježbi

LK: bojanje akreditacija i narukvica,  Ja kao stogodišnjak

PiD: 100 mjesta na karti

GK: Himna 100. dan škole

MAT: Baci novčić 100 puta te Sakupi što više balona

 

Dan smo proveli u pjevanju i igranju, ali smo i puno toga naučili.

 


[OPŠIRNIJE]Šetnja do plaže
Maja Vižentin / datum: 9. 2. 2018. 11:35
Dana 26.1.2018.svi učenici produženog boravka uživali su u šetnji do plaže Sablićevo. Raznim igrama uljepšali su si kraj radnog tjedna.
   

[OPŠIRNIJE]20 dana dobrote
Maja Vižentin / datum: 29. 11. 2017. 10:18

Učenici 2., 3. i 4. razreda produženog boravka naše škole od 27.11. 2017. do 22.12. 2017. sudjeluju u ,,20 dana dobrote", projektu Udruge Zvono i eTwinninga. 

Cilj je projekta probuditi u učenicima ljubav i dobrotu te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa. Svaki dan posvetit ćemo određenoj pozitivnoj aktivnosti. 
 

[OPŠIRNIJE]Aktivnosti u produženom boravku
Maja Vižentin / datum: 5. 11. 2017. 17:57

Danas su učenici 2., 3. i 4. razreda koji pohađaju produženi boravak očistili školsko igralište od lišća.

Vraćene su nam vreće za sjedenje u produženi boravak. Opet je kutak za čitanje baš onakav kakav bi trebao biti. Odmah smo sjeli u vreće i čitali časopise. Baš ćemo uživati i dalje ih koristiti.

   


[OPŠIRNIJE]Dani jabuka
Maja Vižentin / datum: 24. 10. 2017. 09:24

Učenici produženoga boravka proslavili su Dan jabuka u petak, 22. listopada. Pripremali su štrudlu od jabuka, sladoled od jabuka, pili sokove i smoothije koje su sami napravili. Razgovarali su o stablu jabuke kroz godišnja doba, crtali, rezali i bojali. Posla je bilo puno. Uživali su i naučili puno toga o jabukama. 

   


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja
Maja Vižentin / datum: 6. 10. 2017. 11:25

Dana 4. listopada u našu su školu stigla dva posebna gosta. To su bili jorkširski terijeri Daisy i Kluni. Posebna vrsta pasa koja je najljubaznija, najneagresivnija te jedna od najzaigranijih pasmina. Imaju dugu dlaku bez poddlake koja je poput ljudske kose, što znači da neprestano raste i rijetko kada opada, stoga su i hipoalergeni psi. Posjetili su nas jer je  4. listopada svake godine dan posvećen pravima životinja s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja na život na Zemlji.

Odlučili su provesti popodne u produženom boravku te sudjelovati na svim aktivnostima koje su zamislile učiteljice.  Pomno su pratili pisanje zadaća, sudjelovali na radionici o životinjama, u međuvremenu se i mazili, a nakon toga smo išli na pseću plažu. Na plaži je bilo jako veselo. Tražili smo oblutke te crtali životinje na njima. Kako nam je bil, možete pogledati u galeriji slika. 

   

 


[OPŠIRNIJE]Završna priredba produženog boravka
Maja Vižentin / datum: 25. 6. 2017. 10:15

Učenici 1. i 2. razreda, polaznici produženoga boravka, zaokružili su školsku godinu završnom priredbom. Pjesmom Život nije siv, koreografijom na pjesmu Be the one i igrokazom koji prikazuje upravo njihov život i zgode tijekom školske godine razveselili su svoje roditelje, braću, djedove i bake.


[OPŠIRNIJE]Posjet sajmu Cvjetno proljeće
Maja Vižentin / datum: 12. 5. 2017. 13:55

Učenici 3. i 4. razreda produženog boravka i ove su godine posjetili sajam Cvjetno proljeće koji se već 11. put organizira i predstavlja na mostu kod Conta. Uz razno ukrasno i začinsko bilje, učenici su imali priliku vidjeti i ukrasne predmete, uglavnom ručne izrade (pletene košare, drvene igračke,..).

Oduševljenje se nije moglo sakriti.

Kupnjom sadnica završili smo svoj posjet i vratili se u školu. 


[OPŠIRNIJE]Mali ekolozi u akciji
Maja Vižentin / datum: 2. 12. 2016. 12:53

Mali ekolozi redovito uređuju i čiste okoliš škole.

Današnji zadatak - očistiti dvorište od lišća.


[OPŠIRNIJE]Jesen u našoj učionici
Maja Vižentin / datum: 2. 12. 2016. 12:41


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka
Maja Vižentin / datum: 21. 10. 2016. 09:36

Učenici produženog boravka proslavili su Dan jabuka veselo i slatko. Pripremali su muffine od jabuka. Posla je bilo puno. Prvo je trebalo oguliti jabuke, naribati i posuti sa cimetom. Potom dodati šećer, brašno, jaja, ulje, vrhnje, vanilin šećer i prašak za pecivo te sok limuna.

Najljepši dio je ipak bio UŽIVANJE U ČAROBNIM MUFFINIMA.smiley


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN KRETANJA
Maja Vižentin / datum: 21. 10. 2016. 08:43

Pješačenje je osnovna ciklička aktivnost i blagotvorno djeluje na sve tjelesne sustave.  To je najjednostavniji i najučinkovitiji način očuvanja zdravlja. Stoga smo i mi u produženom boravku obilježili Međunarodni dan kretaja šetnjom do parka na Plumbumu.

Pješačiti mogu svi i mali i veliki, ovisno o svojim mogućnostima.

Redovito pješačenje utječe pozitivno na zdravlje i dobro raspoloženje, jer povećava kapacitet pluća i protok kisika organizmom. Povećava srčani kapacitet i stabilizira krvni tlak, povećava mišićnu masu, jačinu, izdržljivost i pokretljivost mišićnog tkiva. Ono također relaksira, opušta i štiti od pogubnog djelovanja svakodnevnoga stresa i čini čovjeka zadovoljnijim i sretnijim.


[OPŠIRNIJE]Djelujemo filantropski!
Maja Vižentin / datum: 4. 10. 2016. 10:45

U petak, 30. rujna, posjetili smo instalaciju pod nazivom „Labirint filantropije“. Prošetali smo labirintom i upisali svoja dobra djela.

Filantrop je čovjek kojemu je dobro ako je dobro i ljudima oko njega.

Tema labirinta je: Od Zemlje do Mjeseca i natrag hodanjem kroz Mjesečev labirint. „Labirint filantropije“ izrađen je od kartonskih likova koji povezani čine sam labirint i na kojima su ispisane različite poruke kojima se promiče filantropija i dobročinstvo. Labirint je veličine 12 X 12 metara i najveće visine 1,60 metara. Kretanjem kroz labirint želi se istaknuti važnost filantropskog pristupa rješavanju problema i zadovoljavanju  potreba u društvu i mogućnosti suradnje u lokalnim zajednicama.

„Labirint filantropije“ izrađen je u okviru projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, financiran od strane EU i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva”. Nositelj spomenutog projekta je Zaklada za promicanje partnerstva razvoja civilnog društva Istarske županije uz partnere: Centar za građanske inicijative Poreč, Udrugu za razvoj civilnog društva SMART, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Umag i Pučko otvoreno učilište Buje.

   


[OPŠIRNIJE]Učenici polaznici produženog boravka obilježili prvi dan JESENI
Maja Vižentin / datum: 26. 9. 2016. 13:51

Učenici polaznici produženog boravka trećeg i četvrtog razreda prvi dan JESENI proveli su u šetnji.

Posjetili smo jesenski sajam cvijeća Florijana.

Razgledali smo različite vrste cvijeća, ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja, raznovrsne dekoracije za vrt i dom te unikatne predmete od prirodnih materijala.

Sunčani dan i šetnja malo su nas izmorili pa smo se morali počastiti sladoledom.


[OPŠIRNIJE]USKRS U PRODUŽENOM BORAVKU
Maja Vižentin / datum: 1. 4. 2016. 11:16

Učenici produženoga boravka s učiteljicama Nikolinom Tomljanović i Silvijom Mavrinac obilježili su Uskrs igrajući se i natječući se u kucanju jajima.


[OPŠIRNIJE]Učenici produženog boravka obilježili Dan žalosti
Maja Vižentin / datum: 16. 11. 2015. 21:42

Učenici naše škole suosjećaju sa stradalima u Francuskoj.


[OPŠIRNIJE]Dan životinja
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 18:08

Dan životinja obilježili smo likovnom radionicom na temu moj kućni ljubimac/ moja najdraža životinja.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka 20.10.
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 17:56

O jabuci kao zdravoj namirnici učenici puno toga znaju. Toliko je važna u našim životima da joj je posvećen cijeli jedan dan.

Svaki učenik imao je zadatak donijeti jednu jabuku.

Pripremili smo sve potrebne namirnice za pripremu pite od jabuke i krenuli na posao.

      

Za tijesto su nam bila potrebna jaja, brašno, mlijeko, šećer, margarin a za nadjev jabuke, vanilin šećer i cimet.

Svaki učenik dao je svoj doprinos. Neki su ribali jabuke, a neki su mijesili tijesto.

   

Nakon sat i petnaest minuta naša pita je bila pečena a naša škola sva u mirisu JABUKA.


[OPŠIRNIJE]Jesen u produženom boravku
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 17:34

Jesen je svojim čarobnim kistićem obojala zidove naše učionice.

Dočekali smo je veselo i razigrano.

   

Naši učenici su u šetnji sakupljali jesenske plodove i njihove vrijede ručice izradile su GOSPOĐU JESEN.

Likovna radionica – izradi mali suncokret bila je vrlo uspješna.

Suncokreti krase pano ispred ulaza u našu učionicu.

   


[OPŠIRNIJE]Mali ekolozi
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 12:12

Učenici drugog i trećeg razreda uključeni su u aktivnost MALI EKOLOZI. Svakog petka svoje vrijeme poklanjamo prirodi i njenom očuvanju.

Bavimo se zaštitom prirode, čišćenjem i uređenjem okoliša naše škole, izrađujemo fotomaterijale i plakate vezane za zaštitu prirode, organiziramo eko akcije i izrađujemo predmete od eko materijala.

PETAK SMO ISKORISTILI ZA ČIŠĆENJE STEPENICA IZA NAŠE ŠKOLE KOJE JE PREKRILO JESENSKO LIŠĆE.

Sunčani dan posvetili smo sadnji lavande u našem školskom vrtu. Uživali smo u kopanju, grabljanju i čupanju korova.

Sretni smo jer je okoliš naše škole lijep i uređen zahvaljujući našim vrijednim ručicama.

   

   


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju