preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

Razno

JELOVNIK ZA PRODUŽENI BORAVAK

U privitku možete pogledati jelovnik za produženi boravak.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik OS Pecine.pdf

Produženi boravak

U školskoj godini 2017./2018. formirane su dvije grupe produženog boravka.

Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda pohađaju produženi boravak pod vodstvom diplomirane učiteljice razredne nastave Silvije Mavrinac.

Učenici prvog  razreda pohađaju produženi boravak pod vodstvom diplomirane učiteljice razredne nastave Debore Babić Ružić.

Organizacija rada

Nakon redovite prijepodnevne nastave u našoj školi organiziran je produženi boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Produženi boravak radi u jednoj smjeni od 11:30 – 16:30 sati.

Učenicima produženog boravka organiziran je ručak i užina.Roditelji financijski sudjeluju u cijeni prehrane i programa produženog boravka sukladno svom materijalnom i socijalnom statusu.

Ručak nam dovoze iz Blata d.o.o.Svaki ručak se plaća 19 kuna, a ne plaćaju se samo oni ručkovi koji se odjave na sam dan do 8:30.

Ciljevi programa jesu:

- omogućiti djetetu život ispunjen različitim sadržajima koji će povoljno utjecati na razvoj njegove/njezine cjelokupne osobnosti te individualnih i jedinstvenih potencijala

- omogućiti razvoj djeteta kao socijalnog bića-tijekom cjelodnevnog boravka u školi, tj. razrednom odjelu,stalno je prisutna socijalna interakcija što omogućuje razvoj i unapređenje socijalnih vještina djeteta (suradnja s ostalim članovima razredne i školske zajednice)

- pripremiti dijete za daljnje obrazovanje i sjeloživotno učenje (učiti kako učiti).

Specifični ciljevi:

- potpun i harmoničan razvoj djeteta,

- važnost isticanja individualnih različitosti (svako dijete je jedinstveno-nastoji mu se omogućiti razvoj svih djetetovih potencijala),

- učiti: rabiti mnogobrojne prisupe učenju,osposobiti učenike za samostalno učenje,ističe se radost učenja i potiče motiviranost za učenje,osvijestiti važnost učenja temeljenog na okruženju,

- razvijanje i njegovanje pismenosti,

- razvoj kreativnosti,sposobnosti rješavanja problema,

- razvijanje i njegovanje osjećaja za hrvatski identitet,

- europska i globalna dimenzija modernog življenja,

- pluralizam,poštivanje različitosti i važnosti tolerancije,

- partnerstvo u obrazovanju,

- uloga tehnologije u obrazovanju,

- briga o djeci s posebnim potrebama

- temeljna uloga obrazovanja u ranom djetinjstvu,

- olakšavanje prijelaza iz nižih u više razrede osnovnog obrazovanja, cjeloživotno učenje.

Vrijeme u produženom boravku raspodijeljeno je na obrazovni dio, slobodne aktivnosti i organizirano slobodno vrijeme u učionici i izvan nje.

OBRAZOVNI DIO

  • Ponavljanje, vježbanje i usustavljanje nastavnih sadržaja po redovnom nastavnom programu
  • Dodatni i dopunski rad
  • Pisanje domaće zadaće
  • Čitanje, prepričavanje i pismene vježbe
  • Razumijevanje pročitanog teksta
  • Čitanje priča te razgovor o njima
  • Vježbanje matematičkih zadataka
  • Uočavanje promjena u prirodi i učenje na konkretnim primjerima

ORGANIZIRANO SLOBODNO VRIJEME

Osmišljeno je putem kreativnih likovnih i literalnih aktivnosti,edukativnih radionica, igranja i izrade duštvenih igara,gledanje obrazovnog TV programa i crtanih filmova, kroz kreativno – edukativne radionice obilježavaju se važniji događaji i blagdani.

Organizirano slobodno vrijeme izvan učionice provodi se u sportskim i obrazovnim aktivnostima. Vrijeme na školskom igralištu provodimo u igri graničara,nogometa i ostalih momčadskih igara.

SLOBODNE AKTIVNOSTI

Mali zbor

Likovna skupina

Dramska skupina

Šah

Ples

Mali ekolozi

IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI

NOGOMET

Aktivnosti u produženom boravku
MEĐUNARODNI DAN OBITELJI
Maja Vižentin / datum: 21. 5. 2018. 10:47

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom „Da obiteljski dom ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece“.

Učenici produženog boravka su od 1. do 15. svibnja različitim aktivnostima obilježili Međunarodni dan obitelji. Svakog smo dana izrađivali slikovnicu obitelji u kojoj smo crtali članove svoje obitelji, pisali najdraže obiteljske događaje, osmislili smo grb svoje obitelji, pisali poruke mamama i tatama.

U sklopu Međunarodnog dana obitelji obilježili smo i Majčin dan slikanjem portreta naših dragih mama. Izradili smo im i posebnu medalju za sav njihov trud te broš od gline u obliku ribice.

   

   

   

   

 


[OPŠIRNIJE]Majčin dan
Maja Vižentin / datum: 15. 5. 2018. 13:51


[OPŠIRNIJE]Dan planete Zemlje
Maja Vižentin / datum: 15. 5. 2018. 13:50


[OPŠIRNIJE]Proljeće u produženom boravku
Maja Vižentin / datum: 15. 5. 2018. 13:47

   


[OPŠIRNIJE]Projekt: Popijmo šalicu čaja
Maja Vižentin / datum: 26. 3. 2018. 11:36

Učenici koji pohađaju PB od 15.1. 2018. do 28. 3. 2018. sudjelovali su u eTwinning projektu Popijmo šalicu čaja. Prvi je zadatak bio da donesu svatko svoju šalicu za čaj i čaj koji vole piti. U razredu smo uredili čajni kutak. Neki učenici su donijeli med, čajne kekse i šećer. Ovim smo projektom upoznali biljke od kojih se proizvodi domaći čaj, naučili smo i važnost konzumiranja čaja u prehrani, naučili razlikovati vrste čajeva prema boji, mirisu i okusu. Izrađivali smo čajnike i šalice od papira. Čitali priču Čajnik od H. C. Andersena iz knjige Zaboravljene bajke te razgovarali i crtali glavne likove. U goste smo pozvali i prvaše te im napravili voćni čaj. Uz ispijanje čaja poslušali su priču Hvalisava šalica.

Ako ste za šalicu toplog čaja ili za neku toplu priču, slobodno navratite u PB.

 

Ako vam je hladno, čaj će vas zagrijati. 

Ako vam je vruće, ohladit će vas. 

Ako ste nesretni, razveselit će vas.

 A ako ste uzbuđeni, umirit će vas.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Maja Vižentin / datum: 2. 3. 2018. 12:10

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Učenici PB 28. veljače 2018. obilježili su Dan ružičastih majica. Uz razgovor, crtanje i pravljenje plakata te pjevanje pjesme Ne rugaj ponovili smo važna pravila ponašanja.

Video uradak pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Maškarana zabava
Maja Vižentin / datum: 13. 2. 2018. 10:00

Učenici PB su u petak 9. 2. 2018. godine imali Maškaranu zabavu. Igrali smo razne igre, natjecali se i plesali. 


[OPŠIRNIJE]100. dan škole u OŠ Pećine
Maja Vižentin / datum: 9. 2. 2018. 12:25

Stoti dan škole obilježili smo u PB 8. 2. 2018. godine. U projektu su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda koji su uključeni u rad PB, njih 35. Projekt se tradicionalno obilježava u mnogobrojnim europskim zemljama, a cilj je projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni odabranim sadržajima obilježiti taj dan u školi. Dan smo isplanirali na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju odgojno-obrazovne ciljeve u skladu s nastavnim planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja na osobnoj i društvenoj razini.

Dan smo proveli u ovim aktivnostima:

TZK: 100 vježbi

LK: bojanje akreditacija i narukvica,  Ja kao stogodišnjak

PiD: 100 mjesta na karti

GK: Himna 100. dan škole

MAT: Baci novčić 100 puta te Sakupi što više balona

 

Dan smo proveli u pjevanju i igranju, ali smo i puno toga naučili.

 


[OPŠIRNIJE]Šetnja do plaže
Maja Vižentin / datum: 9. 2. 2018. 11:35
Dana 26.1.2018.svi učenici produženog boravka uživali su u šetnji do plaže Sablićevo. Raznim igrama uljepšali su si kraj radnog tjedna.
 
 
 
 
 
    

[OPŠIRNIJE]20 dana dobrote
Maja Vižentin / datum: 29. 11. 2017. 10:18

Učenici 2., 3. i 4. razreda produženog boravka naše škole od 27.11. 2017. do 22.12. 2017. sudjeluju u ,,20 dana dobrote", projektu Udruge Zvono i eTwinninga. 

Cilj je projekta probuditi u učenicima ljubav i dobrotu te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa. Svaki dan posvetit ćemo određenoj pozitivnoj aktivnosti. 
 

[OPŠIRNIJE]Aktivnosti u produženom boravku
Maja Vižentin / datum: 5. 11. 2017. 17:57

Danas su učenici 2., 3. i 4. razreda koji pohađaju produženi boravak očistili školsko igralište od lišća.

Vraćene su nam vreće za sjedenje u produženi boravak. Opet je kutak za čitanje baš onakav kakav bi trebao biti. Odmah smo sjeli u vreće i čitali časopise. Baš ćemo uživati i dalje ih koristiti.

   


[OPŠIRNIJE]Dani jabuka
Maja Vižentin / datum: 24. 10. 2017. 09:24

Učenici produženoga boravka proslavili su Dan jabuka u petak, 22. listopada. Pripremali su štrudlu od jabuka, sladoled od jabuka, pili sokove i smoothije koje su sami napravili. Razgovarali su o stablu jabuke kroz godišnja doba, crtali, rezali i bojali. Posla je bilo puno. Uživali su i naučili puno toga o jabukama. 

   


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja
Maja Vižentin / datum: 6. 10. 2017. 11:25

Dana 4. listopada u našu su školu stigla dva posebna gosta. To su bili jorkširski terijeri Daisy i Kluni. Posebna vrsta pasa koja je najljubaznija, najneagresivnija te jedna od najzaigranijih pasmina. Imaju dugu dlaku bez poddlake koja je poput ljudske kose, što znači da neprestano raste i rijetko kada opada, stoga su i hipoalergeni psi. Posjetili su nas jer je  4. listopada svake godine dan posvećen pravima životinja s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja na život na Zemlji.

Odlučili su provesti popodne u produženom boravku te sudjelovati na svim aktivnostima koje su zamislile učiteljice.  Pomno su pratili pisanje zadaća, sudjelovali na radionici o životinjama, u međuvremenu se i mazili, a nakon toga smo išli na pseću plažu. Na plaži je bilo jako veselo. Tražili smo oblutke te crtali životinje na njima. Kako nam je bil, možete pogledati u galeriji slika. 

   

 


[OPŠIRNIJE]Završna priredba produženog boravka
Maja Vižentin / datum: 25. 6. 2017. 10:15

Učenici 1. i 2. razreda, polaznici produženoga boravka, zaokružili su školsku godinu završnom priredbom. Pjesmom Život nije siv, koreografijom na pjesmu Be the one i igrokazom koji prikazuje upravo njihov život i zgode tijekom školske godine razveselili su svoje roditelje, braću, djedove i bake.


[OPŠIRNIJE]Posjet sajmu Cvjetno proljeće
Maja Vižentin / datum: 12. 5. 2017. 13:55

Učenici 3. i 4. razreda produženog boravka i ove su godine posjetili sajam Cvjetno proljeće koji se već 11. put organizira i predstavlja na mostu kod Conta. Uz razno ukrasno i začinsko bilje, učenici su imali priliku vidjeti i ukrasne predmete, uglavnom ručne izrade (pletene košare, drvene igračke,..).

Oduševljenje se nije moglo sakriti.

Kupnjom sadnica završili smo svoj posjet i vratili se u školu. 


[OPŠIRNIJE]Mali ekolozi u akciji
Maja Vižentin / datum: 2. 12. 2016. 12:53

Mali ekolozi redovito uređuju i čiste okoliš škole.

Današnji zadatak - očistiti dvorište od lišća.


[OPŠIRNIJE]Jesen u našoj učionici
Maja Vižentin / datum: 2. 12. 2016. 12:41


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka
Maja Vižentin / datum: 21. 10. 2016. 09:36

Učenici produženog boravka proslavili su Dan jabuka veselo i slatko. Pripremali su muffine od jabuka. Posla je bilo puno. Prvo je trebalo oguliti jabuke, naribati i posuti sa cimetom. Potom dodati šećer, brašno, jaja, ulje, vrhnje, vanilin šećer i prašak za pecivo te sok limuna.

Najljepši dio je ipak bio UŽIVANJE U ČAROBNIM MUFFINIMA.smiley


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN KRETANJA
Maja Vižentin / datum: 21. 10. 2016. 08:43

Pješačenje je osnovna ciklička aktivnost i blagotvorno djeluje na sve tjelesne sustave.  To je najjednostavniji i najučinkovitiji način očuvanja zdravlja. Stoga smo i mi u produženom boravku obilježili Međunarodni dan kretaja šetnjom do parka na Plumbumu.

Pješačiti mogu svi i mali i veliki, ovisno o svojim mogućnostima.

Redovito pješačenje utječe pozitivno na zdravlje i dobro raspoloženje, jer povećava kapacitet pluća i protok kisika organizmom. Povećava srčani kapacitet i stabilizira krvni tlak, povećava mišićnu masu, jačinu, izdržljivost i pokretljivost mišićnog tkiva. Ono također relaksira, opušta i štiti od pogubnog djelovanja svakodnevnoga stresa i čini čovjeka zadovoljnijim i sretnijim.


[OPŠIRNIJE]Djelujemo filantropski!
Maja Vižentin / datum: 4. 10. 2016. 10:45

U petak, 30. rujna, posjetili smo instalaciju pod nazivom „Labirint filantropije“. Prošetali smo labirintom i upisali svoja dobra djela.

Filantrop je čovjek kojemu je dobro ako je dobro i ljudima oko njega.

Tema labirinta je: Od Zemlje do Mjeseca i natrag hodanjem kroz Mjesečev labirint. „Labirint filantropije“ izrađen je od kartonskih likova koji povezani čine sam labirint i na kojima su ispisane različite poruke kojima se promiče filantropija i dobročinstvo. Labirint je veličine 12 X 12 metara i najveće visine 1,60 metara. Kretanjem kroz labirint želi se istaknuti važnost filantropskog pristupa rješavanju problema i zadovoljavanju  potreba u društvu i mogućnosti suradnje u lokalnim zajednicama.

„Labirint filantropije“ izrađen je u okviru projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, financiran od strane EU i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva”. Nositelj spomenutog projekta je Zaklada za promicanje partnerstva razvoja civilnog društva Istarske županije uz partnere: Centar za građanske inicijative Poreč, Udrugu za razvoj civilnog društva SMART, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Umag i Pučko otvoreno učilište Buje.

   


[OPŠIRNIJE]Učenici polaznici produženog boravka obilježili prvi dan JESENI
Maja Vižentin / datum: 26. 9. 2016. 13:51

Učenici polaznici produženog boravka trećeg i četvrtog razreda prvi dan JESENI proveli su u šetnji.

Posjetili smo jesenski sajam cvijeća Florijana.

Razgledali smo različite vrste cvijeća, ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja, raznovrsne dekoracije za vrt i dom te unikatne predmete od prirodnih materijala.

Sunčani dan i šetnja malo su nas izmorili pa smo se morali počastiti sladoledom.


[OPŠIRNIJE]USKRS U PRODUŽENOM BORAVKU
Maja Vižentin / datum: 1. 4. 2016. 11:16

Učenici produženoga boravka s učiteljicama Nikolinom Tomljanović i Silvijom Mavrinac obilježili su Uskrs igrajući se i natječući se u kucanju jajima.


[OPŠIRNIJE]Učenici produženog boravka obilježili Dan žalosti
Maja Vižentin / datum: 16. 11. 2015. 21:42

Učenici naše škole suosjećaju sa stradalima u Francuskoj.


[OPŠIRNIJE]Dan životinja
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 18:08

Dan životinja obilježili smo likovnom radionicom na temu moj kućni ljubimac/ moja najdraža životinja.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka 20.10.
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 17:56

O jabuci kao zdravoj namirnici učenici puno toga znaju. Toliko je važna u našim životima da joj je posvećen cijeli jedan dan.

Svaki učenik imao je zadatak donijeti jednu jabuku.

Pripremili smo sve potrebne namirnice za pripremu pite od jabuke i krenuli na posao.

      

Za tijesto su nam bila potrebna jaja, brašno, mlijeko, šećer, margarin a za nadjev jabuke, vanilin šećer i cimet.

Svaki učenik dao je svoj doprinos. Neki su ribali jabuke, a neki su mijesili tijesto.

   

Nakon sat i petnaest minuta naša pita je bila pečena a naša škola sva u mirisu JABUKA.


[OPŠIRNIJE]Jesen u produženom boravku
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 17:34

Jesen je svojim čarobnim kistićem obojala zidove naše učionice.

Dočekali smo je veselo i razigrano.

   

Naši učenici su u šetnji sakupljali jesenske plodove i njihove vrijede ručice izradile su GOSPOĐU JESEN.

Likovna radionica – izradi mali suncokret bila je vrlo uspješna.

Suncokreti krase pano ispred ulaza u našu učionicu.

   


[OPŠIRNIJE]Mali ekolozi
Maja Vižentin / datum: 2. 11. 2015. 12:12

Učenici drugog i trećeg razreda uključeni su u aktivnost MALI EKOLOZI. Svakog petka svoje vrijeme poklanjamo prirodi i njenom očuvanju.

Bavimo se zaštitom prirode, čišćenjem i uređenjem okoliša naše škole, izrađujemo fotomaterijale i plakate vezane za zaštitu prirode, organiziramo eko akcije i izrađujemo predmete od eko materijala.

PETAK SMO ISKORISTILI ZA ČIŠĆENJE STEPENICA IZA NAŠE ŠKOLE KOJE JE PREKRILO JESENSKO LIŠĆE.

Sunčani dan posvetili smo sadnji lavande u našem školskom vrtu. Uživali smo u kopanju, grabljanju i čupanju korova.

Sretni smo jer je okoliš naše škole lijep i uređen zahvaljujući našim vrijednim ručicama.

   

   


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju