preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Bogatstvo različitosti

Projekt "Bogatstvo ražličitosti"

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

Aktivnosti u produženom boravku
„RI MOVE“ U PRODUŽENOM BORAVKU
Maja Vrancich / datum: 24. 11. 2023. 23:23

U sklopu projekta „EU on the move“, koji je zapravo europska inačica projekta Ri Move kojeg Riječki sportski savez unazad par godina uspješno provodi u nižim razredima riječkih osnovnih škola. Suradnja naše škole i Riječkog sportskog saveza nastavlja se i ove godine. Učenici polaznici produženog boravka utorkom i četvrtkom vježbaju u školskoj dvorani pod budnim okom stručnih trenera odbojke, košarke i karatea.

Kao i osnovni program, osim poticanja djece na bavljenje sportskom aktivnošću, europski projekt uključuje i druge aktivnosti, kao što su poticanje djece na čitanje knjiga vezanih uz sport i tjelesnu aktivnost, zdravija prehrana, briga o okolišu i slično. Ovim EU projektom ne samo da će se olakšati provedba Sportske škole Grada Rijeke „Ri Move“, već ovaj riječki primjer dobre prakse prerasta u europski model za uključivanje djece u sport. ::Fotogalerija::

S.M.


[OPŠIRNIJE]DAN IZUMITELJA
Maja Vrancich / datum: 24. 11. 2023. 23:18

Svjetski Dan izumitelja u produženom boravku obilježavali smo cijeli tjedan. Gledali smo prezentacije, videozapise, osmišljavali i crtali vlastite izume, samostalno istraživali o izumiteljima, izradili plakat o hrvatskim izumiteljima, te na posljetku predstavljali svoj vlastiti izum pred prijateljima. ::Fotogalerija::

S.M.


[OPŠIRNIJE]MJESEC KNJIGE U PRODUŽENOM BORAVKU
Maja Vrancich / datum: 24. 11. 2023. 23:07

UVOD U ČITANJE

Čitanje sve je: i glazba, i uzdah, i slika.

Kao u kuću ulaziš smjereno.

Kao sa stranica starog sanovnika

Podigneš glavu u nebo neizmjerno.

Čitanje uspava, da nas u rosi budi;

Ono je prozor u jedno novo doba.

I dođu nove misli. I novi ljudi…

(Čitač….Vjekoslav Majer)

 

Proteklih mjesec dana u produženom boravku čitali smo svoje najdraže knjige, crtali njihove naslovnice, izrađivali straničnike i na taj način obilježili Mjesec hrvatske knjige.

Ugostili smo naše osmašice koje su nam pročitale zanimljive priče. Stvorili smo kutić za čitanje u kojem se nalaze mnoge zanimljive knjige. Svakog dana nakon napisane zadaće čitalo se i raspravljalo o pročitanom.

Složili smo se da čitanjem postajemo pametniji, ponekad maštamo ili sanjamo lijepe snove. Knjiga je naš najbolji prijatelj. ::Fotogalerija::

S.M.


[OPŠIRNIJE]DANI JABUKA, DANI ZDRAVE HRANE
Maja Vrancich / datum: 25. 10. 2023. 15:27

Ovaj projekt se provodi u tjednu kada se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Cilj projekta je promicanje zdrave prehrane. Autorica projekta je Sandra Vuk.

Prva aktivnost nam je bila čišćenje jabuka i priprema ukusne voćne salate koju smo začinili limunom i cimetom jer kako poslovica kaže „Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van“. Jeli smo svježu jabuku, neki s korom, neki bez kore.

Sljedeći recept u kojem smo koristili jabuku bio je ukusni smooti kojeg smo izmiksali u blenderu zajedno s jogurtom, bananom i orašastim plodovima. Uživali smo u čarobnom okusu ukusnog voća.

U kutiću za likovni izričaj crtali smo neobične jabuke, a napisali smo i jabučnu činkvinu (jedna imenica, dva pridjeva, 3 glagola, rečenica od 4 riječi i jedna riječ koja ističe bit).

Posljednja aktivnost u kojoj smo najviše uživali bila je priprema zdrave užine, na stolu su bile poslužene zdrave žitarice, orašasto voće, svježe voće, mlijeko, jogurt, med. Ribali smo jabuke i pripremili ukusnu štrudlu.

Častili smo se i zaključili da je jesti zdravo jako važno jer utječe na naše raspoloženje, rast i razvoj. Zaista smo se ovaj tjedan osjećali odlično!

Pogledajte ::Fotogaleriju::

S.M.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan životinja
Maja Vrancich / datum: 25. 10. 2023. 14:49

Učenici produženog boravka obilježili su Međunarodni dan životinja. Odlučili su pomoći životinjama smještenim u Azil za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka“ na način da su zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicom prikupili puno hrane, igračaka i dekica za najmanje štence.

Pogledali smo lijepu priču o ljudima koji se brinu za napuštene životinje i osvijestili koliko je važno brinuti za svog kućnog ljubimca jer i on je živo biće i potrebna mu je ljubav i pažnja!

Tema kreativne likovne radionice bila je smiješna mačka odnosno naš kućni ljubimac. Pogledajte ::fotogaleriju::

S.M.


[OPŠIRNIJE]Veseli petak!
Maja Vrancich / datum: 17. 10. 2023. 15:21
Učenici koji polaze produženi boravak imaju privilegiju i ove školske godine svaki petak sudjelovati u projektu Veseli petak.
 
Pogledajte na koji su se način proveselili ovaj...🙂🥤
 
Ususret početku tjedna proslave Dana jabuka i zdrave hrane učenici produženog boravka su ovaj Veseli petak proveli pripremajući zdravi sok. Suhim prešanjem mrkve🥕🥕 i različitih vrsta jabuka🍎🍏 pripremili su 100% prirodan napitak.
Zadovoljni dobivenim rezultatom mogli su reći samo: U ZDRAVLJE!!!🥤
 
::Fotogalerija::

[OPŠIRNIJE]Veselo popodne
Maja Vrancich / datum: 5. 10. 2023. 21:55

Lijep i sunčan dan iskoristili smo za šetnju i posjet sajmu cvijeća i jesenskih podova Florijana ispred hotela Kontinental u Rijeci.

Hodajući do grada osvijestili smo koliko je kretanje važno za naše zdravlje. Promatrali smo jesenke boje svuda oko nas i prikupljali kestene i šarene listiće. Na sajmu smo uočili puno raznog cvijeća te smo odlučili kupiti pokoju sadnicu za naš školski vrt. Zasladili smo se ukusnim sladoledom i nakon kraćeg razgleda sajma vratili u školu.

Prikupljenim jesenskim listovima i kestenima uredili smo Jesenski kutić, a cvijeće smo posadili u školski vrt.

Lijepo smo se zabavili i uživali na svježem zraku što je bio i cilj današnjeg dana. Pogledajte ::fotogaleriju:

S.M.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN BEZ AUTOMOBILA
Maja Vrancich / datum: 25. 9. 2023. 20:34

Učenici produženog boravaka obilježili su još jedan važan dan tijekom provedbe projekta VESELI PETAK.

22. rujna obilježili smo Europski dan bez automobila. Riječ je o inicijativi Europske unije kojom se promiče održiv prijevoz u gradovima te podiže svijest građana o koristi za okoliš, zdravlje i kvalitetu života. Pogledali smo zanimljivu prezentaciju koja nas je poučila kako i mi možemo doprinijeti očuvanju našeg okoliša. Problemi zbog korištenja velikog broja automobila u gradovima su onečišćenje zraka, buka i prometna zagušenost. Zaključili smo da naše obitelji moraju više koristiti bicikle i obavljati aktivnosti pješke umjesto nepromišljeno koristeći automobil koji ozbiljno onečišćuje okoliš.

Crtali smo prijevozna sredstva koja ne zagađuju okoliš. ::FOTOGALERIJA::

S.M.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OZONSKOG OMOTAČA
Maja Vrancich / datum: 25. 9. 2023. 20:04

Povodom obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača Mali ekolozi koji polaze produženi boravak pročitali su strip Ozzy Ozone – branitelj našeg planeta i pogledali crtani film o njemu.

Svašta smo novo naučili i zapamtili…. Što je to ozonski omotač? Zašto je ozonski omotač važan? Kako se možemo zaštiti od UV zraka?

Naučeno znanje prenijeli smo na plakat i nacrtali što mi možemo učiniti za spas ozonskog omotača! ::FOTOGALERIJA::

S.M.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Maja Vrancich / datum: 18. 9. 2023. 12:56
Hrvatski olimpijski dan

Svake godine, 10. rujna na dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora organizira se Hrvatski olimpijski dan. Učenici produženog boravka proslavili su Olimpijski dan uz pregršt zanimljivih aktivnosti. Obukli smo bijele majice „zastava prijateljstva“ simbol proslave olimpizma.

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan pismenosti u produženom boravku
Maja Vrancich / datum: 11. 9. 2023. 21:26
hrvatska glagoljica

Veseli petak odlučili smo posvetiti Danu pismenosti. Saznali smo zašto je važna i od kada se obilježava. Najprije smo definirali što je to pismenost a potom smo naučili i kako se zove naše pismo. Upoznali smo staro hrvatsko pismo GLAGOLJICU. Učenicima sam podijelila papir na kojem su bila slova pisana latinicom i glagoljicom. Pokušali smo napisati svoje ime glagoljicom, nije bilo lako, ali uspjeli smo. Učenicima se jako svidjela ova aktivnost, te su pisali i neke druge riječi, ponosni kako im to odlično ide. U likovnom kutiću crtali smo flomasterima i bojali inicijale svoga imena. Na obližnjoj plaži potražili smo plosnate kamenčiće, te ih obojali u boje naše zastave i na njih napisali inicijale svojeg imena. Pročitajte više u nastavku...


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM
Maja Vrancich / datum: 6. 7. 2023. 16:36

Učenici produženog boravka obilježili su ovaj poseban dan izravno promičući toleranciju, različitost i razumijevanje jednih s drugima.

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati i upozoriti na ovaj poremećaj te potaknuti na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom, potaknuti razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu. Odgovornost za to leži u nadležnim državnim institucijama, organizacijama civilnog društva i svima nama. Oni su topli, dobrodušni, vedri, veseli, komunikativni, mogu biti kreativni, kopiraju ponašanje svoje sredine. No, međutim čitav život potrebna im je njega i pomoć.


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Maja Vrancich / datum: 6. 7. 2023. 16:33

Dan ružičastih majica Nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Jednoglasnom odlukom Hrvatskog sabora 17. veljače 2017. godine cijela Republika Hrvatska nosi ružičasto u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.


[OPŠIRNIJE]STO DANA ŠKOLE
Maja Vrancich / datum: 6. 7. 2023. 16:11

Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama.

Dan je isplaniran tako da učenici u vođenim aktivnostima ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom.

Učenici produženog boravka prvog i trećeg razreda obilježili su taj dan brojnim aktivnostima. Izrađivali su krunu i naočale 100 dana škole. Uređivali smo majice i staklenke (koje smo pretvorili u svijećnjak 100 dana škole).


[OPŠIRNIJE]20 DANA DOBROTE
Maja Vrancich / datum: 6. 7. 2023. 16:08

Cilj projekta: probuditi u učenicima ljubav i dobrotu te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa.

Prikupljali smo sredstava u humanitarne svrhe, razvijali smo male razredne aktivnosti koje su poslužile razvijanju atmosfere Adventa u razredu, poticali smo učenike da sudjeluju u što više zajedničkih aktivnosti, poticali smo ih da pomognu potrebitima (djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi).


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju