preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Bogatstvo različitosti

Projekt "Bogatstvo ražličitosti"

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

Projekti

U Osnovnoj školi Pećine provode se razni projekti.

Neki od njih su:

UNICEF

IDEM

RIJEKA PLIVA

Grad Rijeka i Plivački klub "Primorje – Croatia osiguranje" zajednički su pokrenuli projekt "Rijeka pliva" u sklopu kojeg se u školu plivanja besplatno uključuju učenici drugih razreda riječkih osnovnih škola.

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

TŽV je program Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a u našoj školi provodi se već devetu godinu zaredom. Ovaj program  uključuje radionice s učenicima 3.,5., 6. i 7. razreda.  Program provode razrednici na satovima razrednog odjela a stručni suradnici su koordinatori projekta.

Trening životnih vještina je program primarne prevencije rizičnih ponašanja (pušenja, konzumacije alkohola i zlouporabe droga). 

MOJA RIJEKA

Projekt „Moja Rijeka“ započeo je s eksperimentalnim provođenjem u školskoj 2012./2013. godini. Naša škola priključila se projektu školske 2013./2014. godine. Namijenjen je učenicima petih i šestih razreda. Cilj projekta je upoznati učenike sa zavičajnom povijesti našeg grada, zanimljivim sadržajima i spomenicima kulture kojih nipošto ne nedostaje.

ODABERI SPORT - MALI SPORTAŠI

Učiteljice i učenici nižih razreda u ovoj su se školskoj godini uključili u izvannastavni teoretski program „Mali sportaši “ u sklopu projekta „ Odaberi sport“.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA), uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Ministarstva zdravlja, provode od 2009. projekt „Odaberi sport“ u osnovnim školama. Namijenjen je djeci od 6 do 12 godina koja se ne bave sportom, a cilj je motivirati ih i masovno uključiti u sportske klubove i društva.

ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO

U projekt  „Zajedno više možemo“ – uključeni su učenici 4.  5. i 6.  razreda. Projekt  se realizira  u suradnji s Policijskom upravom.

AMBASADORI TIĆA

Učenici naše škole već su četiri godine uključeni u projekt “Ambasadori Tića“ koji je pokrenuo Dječji dom „Tić“   2008. godine povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece – 19. studenog.

Glavna ideja projekta je uključiti djecu kao ravnopravne partnere u prevenciji nasilja nad i među djecom i u promicanju i zaštiti dječjih prava.

Ambasadori "Tić"-a su učenici i učenice koji se biraju svake dvije godine među učenicima šestih razreda riječkih osnovnih škola. Uloga Ambasadora "Tića“ je da, sukladno svojoj dobi i mogućnostima, promiču dječja prava i obveze, podsjećaju učenike svojih škola i javnost da problem zlostavljanja i zanemarivanja djece postoji i da se o tome ne smije šutjeti.

ZDRAV ZA 5

Projekt "Zdrav za 5" temelji se na programu „SAM“  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Policijske uprave primorsko-goranske koji se provodi na području Primorsko-goranske županije u osnovnim i srednjim školama.

Projekt obuhvaća područja zlouporabe i ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama, kocki/igrama na sreću te zaštitu okoliša.

PRVI KORACI U PROMETU

Program «Prvi koraci u prometu» osmislili su djelatnici Doma mladih, provodi se već 10 godina u osnovnim školama Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a namijenjen je učenicima prvog razreda.

Cilj programa je usvajanje osnovnih znanja o prometu, kretanju učenika od kuće do škole te razvijanje prometne kulture.  Program je zamišljen u formi jednodnevne nastave u kojem učenici stječu teorijska i praktična znanja. 

DOŽIVJETI PRSTIMA

Projekt "Doživjeti prstima – Kukci pod povećalom" kolaborativni je projekt Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Odjela za djecu s oštećenjem vida OŠ Pećine, udruge Industrija i Kliker namijenjen slijepoj i slabovidnoj djeci.

TKO ĆE NA KRAJU ŠKOLSKE GODINE IMATI VIŠE ZDRAVIH ILI SANIRANIH ZUBA

Studenti i profesori Studija dentalne medicine, Medicinskog fakulteta u Rijeci, uz podršku Grada Rijeke, proveli su među riječkim prvašićima jednogodišnji preventivni program natjecateljskog tipa „Tko će na kraju školske godine imati više zdravih ili saniranih zuba?“.

MODERATO CANTABILE (PREVENCIJA VRŠNJAČKOG NASILJA MEĐU DJECOM)

Opći cilj projekta „Moderato cantabile“ je pridonijeti prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom, uključujući djecu s oštećenjem vida koja polaze redovne osnovne škole. U provedbi projekta uz nositelja, Hrvatski savez slijepih, sudjeluju tri partnerske organizacije: Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, Osnovna škola „Pećine“ Rijeka i Dječji dom „Tić“ Rijeka.

Aktivnosti projekta su usmjerene na povećanje informiranosti djece sa i bez oštećenja vida, njihovih roditelja i odgojno-obrazovnih djelatnika o nasilju i negativnim posljedicama koje ono nosi te o važnosti prihvaćanja različitosti, kao i na povećanje kompetencija i vještina u prepoznavanju nasilnih oblika ponašanja, pravovremenom i pravilnom reagiranju te nenasilnom rješavanju sukoba.

ŠKOLA U KINU

ART-KINO u suradnji sa Odjelom za kulturu Grada Rijeke i Odjelom za školstvo Grada Rijeke te Hrvatskim filmskim savezom, započeli su 2009. godine realizaciju projekta "Škola u kinu".

Cilj ovog programa je upoznati učenike i učenice osnovnoškolskog uzrasta s pojedinim elementima filmske, odnosno medijske kulture kako bi se kod djece te dobi razvijao interes prema filmu i omogućilo bolje razumijevanje filmske kulture općenito. Bitno je napomenuti da je program vezan uz filmske primjere filmova djece - filmova nastalih u školskim filmskim skupinama, uz radove profesionalnih autora, čime se učenicima osnovnih škola zorno pokazuje kako njihovi vršnjaci kreativno provode slobodno vrijeme i snimaju vlastite, vrijedne i kvalitetne filmske radove. 

VEČER MATEMATIKE

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

LIKOVNI PROJEKT "OŽIVIMO PEĆINSKE PARKOVE"

DAN DAROVITIH

ZDRAVSTVENI ODGOJ

GRAĐANSKI ODGOJ

KLIZANJE

 

 
preskoči na navigaciju