preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Erasmus akreditirana škola

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

Upute za postupanje u doba epidemije COVID-19 ovise o epidemiološkoj situaciji i podložne su promjenama.

PRIPREMA U RODITELJSKOM DOMU ZA ODLAZAK U ŠKOLU

Sukladno dobivenim uputama i preporukama roditelji su obvezni svako jutro mjeriti djetetu temperaturu. Učenicima nižih razreda roditelj zapisuje temperaturu na mjesto gdje se dogovorite s učiteljicom. Učenici predmetne nastave moraju znati izmjerenu temperaturu. U slučaju povišene temperature (iznad 37*) učenici NE DOLAZE u školu, a roditelj obavještava učiteljicu i obiteljskog liječnika. Ukoliko roditelj učenika nižih razreda tri dana za redom ne upiše temperaturu, učiteljica je dužna pozvati roditelja i opomenuti ga.

ULAZAK UČENIKA U ŠKOLSKU ZGRADU:

Raspored dolazaka i ulazaka učenika u školsku zgradu napravljen je tako da se poštuju dobivene Preporuke. Učenici ulaze u školu ne zadržavajući se ispred zgrade. Učiteljica prvog razreda dočekuje učenike na ulazu prvi tjedan nastave. Prije ulaska u školu SVI UČENICI dužni su staviti maskicu, a po ulasku u učionicu učenici nižih razreda maskice skidaju. U predmetnoj nastavi učenici nose maske pri kretanju hodnicima i odlasku u sanitarne prostorije. Ukoliko predmetni učitelj zahtjeva nošenje maski, učenici su ih obvezni staviti. Bez obzira na uzrast učenika SVI učenici koji žele mogu nositi maskice u školi.

Po ulasku u zgradu OBAVEZNO je proći preko otirača za dezinfekciju cipela i dezinficirati ruke na postavljenom aparatu koji se nalazi na ulaznim vratima u predvorju škole. Aparat radi na senzor, stoga je dovoljno staviti ruku ispod aparata. Molimo sve učenike i djelatnike da paze na udaljenost od 1,5 m! 

Učenici se ne smiju grupirati i zadržavati ispred škole. U školu treba odlaziti neposredno prije početka nastave (desetak minuta ranije). Za učenike razredne nastave koji iz opravdanih razloga dolaze ranije, učiteljice će se dogovoriti s roditeljima o načinu zbrinjavanja.

Petnaest minuta prije početka prvog nastavnog sasta, učitelji će biti ispred učionice u kojoj imaju nastavu. 

Nakon završetka nastave učenici se ne smiju zadržavati ispred škole, na školskim igralištima!

 

KRETANJE HODNICIMA I KORIŠTENJE SANITARIJA

Svi se učenici i djelatnici kreću se desnom stranom hodnika (u smjeru strelica).  Vode računa o razmaku, ne guraju se niti fizički dodiruju. O odlasku učenika razredne nastave u sanitarne prostorije brine učiteljica, a na drugom katu nalazi se „semafor ulaska“ (molim učenika da pročitaju upute na vratima). Ukratko, učenik ulaskom u prostorije okreće oznaku crveno, a po izlasku zeleno. Tako će se vršiti kontrola broja učenik u sanitarijama. O svemu će vas uputiti razrednice.

NASTAVA

Nastava će se odvijati u jednoj smjeni s time da će učenici od 1. do 4. razreda nastavu imati od 8.00, a učenicima od 5. do 8. prvi sat počinje od 8.45 sati. Nastavni sat od 5. do 8. razreda traje 40 minuta, a u razrednoj nastavi radi se integrirano, s time da učenici koji imaju tri nastavna sata, (a ne idu u produženi boravak) završavaju u 10.45, a učenici koji imaju četiri sata završavaju u 11.30. U 12.15 završava peti sat za razrednu nastavu. Za učenike prvog i drugog razreda koji idu u produženi boravak organizira se dežurstvo učitelja do 11.30 kada započinje produženi boravak. Prvi razred produženog boravka ostaje u svojoj učionici, a učenici drugog razreda odlaze u učionicu produženog boravka u prizemlju škole.

Za učenike predmetne nastave nastava će se organizirati čim više u blok-satima, kako bi se smanjio broj osoba koje ulaze u razredni odjel.

Između nastavnih satova neće biti zvona!

Svi su razredi smješteni u svojim učionicama. Učenici nastavu imaju u svojoj učionici. Odlaze na nastavu TZK i informatike u specijalizirane prostore. Između svakog korištenja dvorane za TZK i informatičke učionice ti će se prostori dezinficirati do dolaska drugog razreda.

preskoči na navigaciju