preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

vijesti
Zdravstveni odgoj u 1. razredu
Maja Vrancich / datum: 14. 2. 2020. 15:00

Dana 13. veljače 2020. g. učenike 1. r. posjetila je djelatnica iz tima školske medicine za OŠ Pećine, vms Sonja Golubičić. S učenicima je razgovarala o ulozi zubi s naglaskom na  važnosti održavanja higijene zubi i usne šupljine. Učenici su saznali da nam osim usitnjavanja hrane zubi pomažu i u govoru te da je zube preporučljivo prati barem dva puta dnevno - ujutro i navečer, i to u trajanju od tri minute. Učenicima je objasnila i demonstrirala postupak pravilnog četkanja zubi na modelu, a zatim su učenici na isti način četkali svoje zube.  ::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Maja Vižentin / datum: 16. 10. 2019. 17:53

U srijedu, 16. listopada 2019. učenici 1. razreda su na Odjelu za djecu s oštećenjem vida pri OŠ Pećine obilježili Međunarodni dan bijelog štapa.

Voditeljica Odjela - Javorka Milković, prof. upoznala je učenike s funkcijom bijelog štapa u svakodnevnom životu osoba s oštećenjem vida, a zatim im je prezentirala taktilnu slikovnicu. U suradnji s voditeljicom Odjela učenici su koristili računalo namijenjeno osobama s oštećenjem vida i sadržaje za stimulaciju različitih osjetila unutar senzorne sobe te se poigrali različitim didaktičkim igrama.  
 

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zaštite životinja u MO Pećine
Maja Vižentin / datum: 4. 10. 2019. 20:50

4. listopada 2019. učenici 1.r. obilježili su Svjetski dan zaštite životinja u MO Pećine.Domaćini su u znak dobrodošlice organizirali prigodnu nagradnu tombolu - potrepštine za kućne ljubimce, a svaka je bila dobitna!
Prvašima su se zatim pridružili prijatelji iz DV “Veseljko”, a veterinarka - djelatnica Veterinarske stanice Rijeka pri Skloništu za nezbrinute životinje Lič obrazložila im je važnost brige o svim, a naročito bolesnim i napuštenim životinjama. Prvaši su poučili svoje prijatelje koje životinje mogu biti kućni ljubimci i kako brinuti o njima, a na kraju druženja - nakon okrjepe, domaćinima su se zahvalili pjesmom.[OPŠIRNIJE]Prometni policajac u 1. razredu
Maja Vižentin / datum: 2. 10. 2019. 16:13

1. listopada 2019. prvi je razred posjetio prometni policajac koji je s prvašićima razgovarao o sigurnosti u prometu pozivajući na oprez. Po završetku druženja darovao im je reflektirajuće kabanice u kojima će zasigurno biti uočljiviji, a time i sigurniji sudionici u prometu.


[OPŠIRNIJE]Upoznajemo OŠ Pećine
Maja Vižentin / datum: 28. 9. 2019. 18:14

27. rujna 2019. učenici 1.r. posjetili su Knjižnicu za djecu s oštećenjem vida. Voditeljica knjižnice Tanja Šupe, prof. predstavila im je njezine posebnosti, a učenici su imali priliku prolistati različite vrste knjiga namijenjenih djeci oštećena vida. Zatim su opipavanjem, bez upotrebe vida prepoznavali predmete iz “čarobne vreće”, pogledali voditeljičinu demonstraciju rada na mašini za Brailleovo pismo (brajicu) te se i sami okušali u istome. Naposlijetku su zaigrali igru “Zvonce na konopcu” kojom su osvijestili važnost zvuka za dijete s oštećenjem vida. Kao uspomenu na ovaj posjet voditeljica im je izradila naljepnice s imenima ispisanima na Brailleovom pismu kojima su ukrasili razredni pano.

 

 ...


[OPŠIRNIJE]RSS


1.razred

Dani zahvalnosti za plodove zemlje u 1. razredu

Učenicima 1. razreda plodonosna je jesen tijekom listopada obiljem oblika, boja, okusa i mirisa priredila mnoga iznenađenja.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka učenici su izrađivali papirnate košarice za kruške i jabuke - likove istoimenog igrokaza J. Balaška.Po jednu jabuku i krušni proizvod donirali su potrebitima  u Udruzi beskućnika grada Rijeke - Ruža sv. Franje povodom obilježavanja Dana kruha. Nakon interpretacije pjesme M. Radića „Kruh“, sve vrijedne ručice sudjelovale su u izradi i degustaciji kruha od sjemenki i deserta od jabuka.

Kruh od sjemenki

120 g lanenih sjemenki
50 g sezamovih sjemenki
100 g lješnjaka
50 g zobenih posija
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
3 jaja
1 jogurt
50 g omekšanog  maslaca
200 g zrnatog sira

U mlinicu za kavu sameljite sjemenke, lješnjake i zobene posije. Pomiješajte ih s praškom za pecivo i soli. Umutite jaja pa u njih polako dodajte suhe sastojke, jogurt, maslac i sir. Smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kruha kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite 60-80 minuta ovisno o jačini pećnice, na 175°C. Izvadite kruh iz kalupa i ostavite ga na rešetki da se ohladi.Desert od jabuka

Petit Beurre keksi
jabuke
slatko vrhnje

Kekse usitnite i stavite na dno šalice. U kekse umiješajte ribanu jabuku. Dobivenu smjesu ukrasite šlagom.Na nastavnom satu Likovne kulture oblikovali su šarene bundevice hrapave površine.


Nakon interpretacije pjesme „Kestenjara“ autora M. Kušeca, uživali su u okusu i mirisu vrućih pečenih maruna.

preskoči na navigaciju