preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Noć knjige u OŠ Pećine – Slušajmo knjige!
Autor: Maja Vižentin, 27. 4. 2015.

Dana 23. travnja 2015. godine povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u suradnji  školske knjižnice te  Knjižnice za  djecu s oštećenjem vida, održana je manifestacija Noć  knjige 2015.  Održanim aktivnostima, pod nazivom  Slušajmo knjige!  ukazali smo na važnost čitanja i druženja s knjigom od najranije dobi te učenike kroz različite aktivnosti senzibilizirali za potrebe osoba oštećenog vida.


Noć knjige započela je tako što su učenici  s povezima na očima, uz zvučni orijentir, otkrili u kojoj će se prostoriji škole održati početne aktivnosti - radionice. Zatim su, po dolasku u školsku knjižnicu, pogađali naslov knjige pomoću 3D slova  te je uslijedilo čitanje ulomaka iz odabranih knjiga, Što cure govore? Što dečki govore? Sanje Pilić i Olivin ocean Kevina Henkesa, a zatim interpretacijski razgovor uz stručno vođenje. Također, učenici su prezentirali svoju kreativnost u predstavljanju likova iz književnosti  te u igri pantomime.

 

Učenici su se nakon održanih aktivnosti  u školskoj knjižnici uputili taktilnom stazom u Knjižnicu za djecu s oštećenjem vida,  gdje su  slušali ulomke iz knjige Zaljubljen do ušiju Mire Gavrana te su dobili priliku tu istu knjigu čitati u izdanju na Brailleovom pismu. Uslijedio je  prikaz kratkog filma – animacija o brajici te  igra brajica-školica, predstavljanje Brailleove šestotočke,  korištenjem znanja iz prezentacije. Nakon održanih radionica za učenike je priređena i zakuska.

 

Učenici su kroz različite aktivnosti  doživjeli  svijet knjige u različitim medijima, a zabavnim su radionicama na adekvatan način senzibilizirani i uvedeni  u svijet sljepoće vlastitim iskustvom.

Organizatori manifestacije: Javorka Milković, Tanja Šupe, Ksenija Sobotinčić Štropin, Snježana Sabljak i Martina Ušljebrka

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju