preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Događanja u školskoj knjižnici
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ususret Danu obitelji – „Slikanje poezije“ u školskoj knjižnici
Autor: Maja Vižentin, 18. 5. 2015.

Učenici prvoga razreda sudjelovali su na radionici u školskoj knjižnici pod nazivom „Slikanje poezije“ , a povodom  Dana obitelji, manifestacije koja se  obilježava svake godine 15. svibnja kako bi se naglasila  važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji, kao osnovnoj zajednici u društvu, širom svijeta.

Prvašići su uz stručno vodstvo svoje učiteljice  Divne  Bjelanović na početku druženja u školskoj knjižnici, a u sklopu radionice, izveli recital o majci te su maštovito prezentirali svoja prezimena u obliku pouka.  Radionica je obuhvatila  krasnoslov te interpretaciju pjesama poznatih autora kao što su Ratko Zvrko, Zvonimir Balog, Stanislav Femenić i Grigor Vitez, a na temu  obitelji.


Nakon interpretacije svake od pjesama gdje su učenici iskazali zavidno poznavanje književnih pojmova, razumijevanje poezije te pjesničkog, slikovitog izražaja  i prenesenog značenja, dobili su u zadatak naslikati pjesmu po izboru, likovno prikazati poeziju. Učenici su sa zadovoljstvom stvarali maštovite crteže i kreativno pretočili poeziju u sliku, a njihove  radove poslali smo u ilustrirani književni list za djecu „Radost“.

Također, kao nastavak aktivnosti provedene u školskoj knjižnici,  na satu likovne kulture učenici su slikali dočitnice, tematski vezane uz obitelj, kao poklon majkama i očevima.

Školska knjižničarka: Ksenija Sobotinčić Štropin, prof. i mag.bibl. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju