preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Događanja u školskoj knjižnici
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u školskoj knjižnici
Autor: Anamarija Pogorelec, 13. 11. 2013.

Povodom održavanja Mjeseca hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog, a ove godine odvija se pod motom Tko čita (ne) skita, učenici 4.a i 4.b razreda sudjelovali su u Kvizu za poticanje čitanja u školskoj knjižnici. Učenici su u sklopu školske lektire čitali djelo Ivane Brlić-Mažuranić „Šuma Striborova“ te su se pomnim čitanjem i interpretacijom djela s učiteljicama pripremali za sat lektire u školskoj knjižnici, a školska knjižničarka sat je organizirala u obliku kviza.


Učenici su podijeljeni u grupe odgovarali na kviz pitanja, ulazeći u pojedinosti samoga sadržaja, ali i u interpretativni dio obrade lektirnoga djela kao što su karakterizacija likova i kompozicija djela, prezentirali  su visoku razinu čitalačkih sposobnosti. Odgovorima na kviz pitanja pokazali su svoje znanje o samome djelu i spisateljici djela, ali i sposobnosti  razumijevanja i promišljanja  o pročitanome.

Interpretacija književnih djela,  kao organizirana aktivnost  u školskoj knjižnici, pomaže  razvijanju komunikacijskih vještina, povećava fond riječi i omogućava  lakše snalaženje u tekstovima s kojima se učenici susreću tijekom svoga obrazovanja.Ovakav je pristup književnome djelu u školskoj knjižnici bio zanimljiv i koristan za učenike jer su u natjecateljskoj i zabavnoj atmosferi mnogo toga naučili o interpretaciji književnoga djela te prezentirali već stečeno znanje o književnim pojmovima i obradi književnoga djela.

Ksenija Sobotinčić Štropin, školska knjižničarka

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju