preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Godišnji plan i program

Školski kurikulum

 

Razno

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE
Autor: Maja Vrancich, 1. 9. 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji i staratelji, pozdravljamo vas i započinjemo novu školsku 2020./21. godinu. Bit će to još jedna nadasve neobična školska godina u kojoj ćemo, pridržavajući se svih mjera dobivenih od Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite, naše učenike puno toga naučiti, ali i pripremati za cjeloživotno učenje. Naglasak ćemo, naravno, staviti na sigurnost i zdravlje svih učenika i djelatnika. Stoga vas molimo za pomoć, suradnju, razumijevanje, ali i poštivanje mjera, jer sve što radimo u interesu je svih nas koji boravimo dio dana u školi.

Redovito ćemo vas putem naše stranice obavještavati o svim promjenama koje se događaju.

Vjerojatno je i da će se tijekom godine mijenjati raspored sati, ovisno o epidemiološkoj situaciji i mogućnostima organizacije nastave u školi (ili kod kuće).

Prvi dan nastave je 7. rujna 2020. Toga će dana svi učenici preuzeti udžbenike pa molimo da učenici donesu torbe. Učenici će dobiti i raspored sati stoga molimo da imaju blokić i olovku.

Više informacija pročitajte u nastavku...


Lijepo molimo učenike da dođu neposredno prije početka nastave i da pođu u učionice u kojima će ih dočekati razrednice.

Raspored dolazaka i boravka u školi:

Od 8.00 do 9.00 u školu dolazi drugi, treći i četvrti razred.

Od 9.30 do 10.15 u školu dolazi peti i šesti razred. Peti razred ulazi u učionicu Fizike (drugi kat, preko puta Informatike), a šesti razred u učionicu Engleskog jezika (na kraju hodnika).

Od 10.00 do 10.45 u školu dolazi sedmi i osmi razred. Sedmi razred ulazi u učionicu Matematike, a osmi razred u učionicu Hrvatskog jezika.

PRIJEM PRVAŠA: Naše drage prvaše pozivamo da se okupe ispred škole u 11 sati. Prema uputama Stožera civilne zaštite i NZJZ, u školu s učenikom dolazi samo jedan roditelj.

Roditelj će dobiti kratke upute za prve dane nastave i preuzet će udžbenike, pa molimo da donesete torbu. 

OSNOVNE SMJERNICE U RADU ŠKOLE:

RAZREDNA NASTAVA:

Početak prvog nastavnog sata za učenike razredne nastave je u 8.00 sati. Molimo da učenici ne dolaze puno ranije ispred škole. Od 7.40 do 8.00 sati kako učenici dolaze, odlaze u svoje učionice. Obavezno je dezinficirati ruke na ulazu i preobuti se u papučice ispred učionice. Cipelice se u vrećici ostavljaju na garderobnoj vješalici ispred učionice. Papuče ostaju u školi.

Učenike će Ispred učionica dočekati učiteljice. Prilikom kretanja hodnicima škole i odlaska u sanitarne čvorove molimo da učenici nose maskice, stoga molimo roditelje da provjere imaju li učenici maskice u torbi. Grad Rijeka, kao osnivač škola, obećao je da će svaki učenik dobiti dvije kvalitetne maskice. U razredima se maskice ne nose, osim u učionici Informatike gdje je obvezno nošenje maskica. Nastava će se odvijati po rasporedu koji će učenici dobiti prvi nastavni dan. Raspored je promijenjiv, ali će roditelji na vrijeme biti upoznati s promjenama, ovisno o situaciji.

PRODUŽENI BORAVAK:

Sukladno svim dobivenim preporukama i obavijestima, produženi boravak se organizira samo za čiste skupine. Stoga će, za sada, produženi boravak biti organiziran samo za učenike prvog i drugog razreda. Ukoliko se epidemiološka situacija popravi moguće je da će i tu doći do promjena.

 

PREDMETNA NASTAVA:

Prvi nastavni sat za učenike predmetne nastave počinje u 8.45. Učenici dolaze pred školu desetak minuta ranije i odlaze u svoje učionice. Učenici izlaze iz učionica jedino na Tjelesnu i zdravstevenu kulturu (dvorana) i Informatiku (kabinet).

Učenici koji pohađaju izborne predmete, u rasporedu sati imat će i 0. sat, koji počinje u 8.00. Izborna će se nastava odvijati u mještovitom obliku, što znači da će jedan sat biti u školi, dok će drugi biti ili on-line ili u obliku samostalnog rada kod kuće.  

Učenici se za sada neće preobuvati, ali imaju obvezu prolaska preko dezinficirane barijere na ulazu u školu i na drugi kat. Na ulasku u školu, u dvoranu za TZK i informatičku učionicu obavezna je dezinfekcija ruku.

Učenici će biti upoznati sa zdravstveno-higijenskim mjerama u školi kojih se moraju pridržavati. U učionici Informatike obavezno je nošenje maskica, kao i prilikom kretanja po školi i odlazaka u sanitarije.

Veliki odmor učenici u pravilu provode u učionici. U slučaju lijepog vremena, naizmjenično će na odmor ići učenici petog i šestog razreda (svako na jedno igralište), a drugi dan sedmog i osmog razreda.

 

INFORAMACIJE ZA RODITELJE I RODITELJSKI SASTANCI:

Informacije za roditelje i roditeljski sastanci u principu će se odvijati pisanim putem (e-poštom) ili u dogovoru s razrednicama.

ZBOG PROMJENE RAZREDNICA I UPOZNAVANJA S UČITELJICOM PRVOGA RAZREDA, PRVI RODITELJSKI SASTANCI ĆE SE IZNIMNO ODRŽATI U ŠKOLI POREMA SLJEDEĆEM RASPOREDU:

Roditeljski sastanak PRVOGA razreda održat će se u utorak, 8.9.2020. u 17 sati.

Roditeljski sastanak OSMOGA razreda održat će se u utorak, 8.9.2020. u 17,30 sati.

Roditeljski sastanak PETOGA razreda održat će se u srijedu, 9.9.2020. u 17 sati.

Roditeljski sastanak SEDMOGA razreda održat će se u srijedu, 9.9.2020. u 17,30 sati.

Lijepo molimo da na roditeljski sastanak dođe jedan roditelj i da obavezno ima masku prilikom ulaska u školu i učionicu.

Roditeljske sastanke za ostale razredne odjele održat će učiteljice u dogovoru  s roditeljima.

Sve detaljnije upute i protokole ponašanja i boravka u pojedinim prostorijama škole bit će objavljene na mrežnim stranicama škole.

Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima na suradnji i razumijevanju,       

                                                                                                                                               ravnateljica Jasna

Tekst ove obavijesti možete preuzeti i u PDF obliku.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju