preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Bogatstvo različitosti

Projekt "Bogatstvo ražličitosti"

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja
Autor: Ksenija Sobotinčić Štropin, 15. 5. 2024.

Našu višegodišnju suradnju sa slovenskom partnerskom školom OŠ Dragotina Ketteja iz Novog Mesta nastavili smo i ove školske godine. Cilj je projekta upoznati učenike  s književnošću susjedne države. Naš je odabir ove školske godine bio poznati slovenski pisac Feri Lainšček, nagrađivani pisac romana i pripovijedaka za djecu i odrasle te tekstopisac pjesama raznim glazbenicima, a njegova su djela izvođena kao kazališne predstave te su poslužila i kao scenarij za igrane filmove. 

Nastavak teksta možete pogledati pod Opširnije.

Fotogalerija


Bajka kojoj smo posvetili posebnu pažnju je bajka „Zalik i Gusti“ iz zbirke „Mislice“. Odabir ove bajke pokazao se jako dobrim jer su učenici pažljivo slušali napeto iščekujući rasplet na kraju. Raspravljali su o dobrom i lošem ponašanju, odnosno posljedicama takvog ponašanja, a na temu pročitane bajke.
Bila je to prilika da učenici nauče neke slovenske riječi jer bajku smo slušali na slovenskom i hrvatskom jeziku te smo upoznali autora gledajući njegove intervjue. Kako je važna uloga svake bajke poticati maštu kod djece, tako smo i mi naše učenike potaknuli da osmisle drugačiji kraj ove bajke. Svoje su ideje učenici prikazali kreativno stvarajući kratku formu stripa.
Bogatiji za nove riječi slovenskog jezika i jednu lijepu bajku, jedva čekamo virtualni susret s našim prijateljima iz Slovenije. 
Voditeljice projekta: Ksenija Sobotinčić Štropin i Tanja Šupe

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju