preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Erasmus akreditirana škola

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Mogu ako hoću 1“ (MAH-1) – preventivni program „Zajedno više možemo“
Autor: Maja Vrancich, 9. 2. 2024.

Učenicima 4. razreda policijska službenica iz I. policijske postaje Rijeka održala je interaktivno predavanje „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1) u sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo“ s ciljem približavanja policije učenicima, prihvaćanje policajca kao prijatelja pomagača te prevencija ovisnosti, nasilja i vandalizma.

Pogledajte ::fotogaleriju:: i više pročitajte u nastavku...


U prvom dijelu predavanja policijska službenica upoznala je učenike s policijskim poslovima i različitim rodovima policije. U dijelu izlaganja o raznim vrstama ovisnosti (cigarete, alkohol, droge), učenici su vrlo aktivno sudjelovali pokazavši pri tom da su vrlo dobro informirani o zabrani prodavanja alkohola i cigareta maloljetnicima. Također im je objašnjeno što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga (igle, šprice i sl.). Posebno je naglašeno da te predmete ni u kojem slučaju ne diraju već odmah izvijeste odraslu osobu ili policiju.

Veliko zanimanje izazvala je tema o policijskom postupanju i zakonskoj regulativi vezanoj za vandalizam i noćne izlaske, odnosno do kada djeca njihove dobi smiju navečer biti vani bez prisustva roditelja ili druge punoljetne osobe.

U drugom dijelu predavanja učenici su kroz prezentaciju fotografija imali priliku virtualnog obilaska policijske postaje, s naglaskom na prostoriju operativnog dežurstva, prostorije za prepoznavanje i zadržavanje, urede kriminalističke policije i na kraju policijsko vozilo „marica“.

Komunikacija između učenika i policijske službenice bila je vrlo dinamična i pokazala da ove teme učenicima nisu nepoznate te da znaju koje posljedice mogu nastati ukoliko izaberu nepoželjna ponašanja.

Na kraju predavanja svaki učenik je dobio brošuru MAH 1, podsjetnik kako je pravi put izabrati ispravna ponašanja koja ne vode ka nekoj od ovisnosti ili drugim štetnim, pa i kažnjivim posljedicama.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju