preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni projekt: Čitanje ne poznaje granice/ Branje ne pozna meja
Autor: Maja Vrancich, 1. 6. 2021.

Naša škola svake školske godine sudjeluje u međunarodnom projektu „Čitanje ne poznaje granice/ Branje ne pozna meja“. Sudjelovanjem i provedbom projekta upoznajemo slovensku književnost, kulturnu baštinu i nove prijatelje kroz suradnju s partnerskom školom iz Slovenije, a naša je prijateljska škola OŠ Dragutina Keteja iz Novog Mesta. Ciljevi projekta su: promicanje i poticanje čitanja naglas, unaprjeđivanje čitalačkih sposobnosti i vještina, razvoj različitih vrsta pismenosti, promocija hrvatske dječje književnosti, jezika, povijesti i kulture te promocija europskog identiteta, a projekt se provodi u partnerskim hrvatskim i slovenskim knjižnicama.


Učenici koji u Školi polaze predmet Slovenski jezik upoznali su se sa slovenskom spisateljicom Ljiljanom Klemenčič iz Ptuja, čije su književno djelo „Kako je Evropa dobila ime“ čitali i interpretirali. Upravo nam je to književno djelo bilo inspiracija za određivanje ovogodišnje teme projekta: Zemlje Europske unije. Shodno temi projekta, za učenike 5. i 6. razreda izrađena je prezentacija „Čitanje ne poznaje granice - Zemlje Europske unije“ te Escape room kviz znanja. Učenici 6. razreda izradili su na nastavi Slovenskog jezika prezentacije o Sloveniji te su ih prezentirali u provedbi projekta. Projekt se proveo u virtualnom okruženju, a učenici su izvedbom aktivnosti upoznali različite kulture i običaje u zemljama Europske unije. Stekli su nova znanja o književnosti i kulturnoj baštini, što će zasigurno pridonijeti razvoju tolerancije i prihvaćanju različitih kultura.

Voditeljice projekta: knjižničarke Tanja Šupe i Ksenija Sobotinčić Štropin te učiteljica slovenskoga jezika Andrea Šlosar.

::Poveznica na prezentaciju „Čitanje ne poznaje granice - Zemlje Europske unije“::

::Poveznica na Escape room kviz – Europska unija::

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju