preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica o zdravoj prehrani u Knjižnici za djecu s oštećenjem vida
Autor: Maja Vižentin, 24. 4. 2015.

Mali prvašići naše škole opet su posjetili Knjižnicu za djecu s oštećenjem vida. Razlog njihova posjeta ovoga puta bila je radionica o zdravoj prehrani. Obzirom da je zdrava prehrana gradivo koje će sada obrađivati, radionica je bila uvod u temu. Radionicu smo započeli razgovorom o tome što je zdrava hrana te nastavili s piramidom zdrave hrane. Zajednički smo utvrdili koje su to kategorije hrane u piramidi zdrave prehrane. Tako su učenici navodili što su žitarice, mliječni proizvodi, povrće, voće, meso i zdrave masti. Bilo je tu zabavnih komentara tko što voli jesti, što ne vole jesti pa čak i onoga na što su alergični.


Za ovu radionicu odabrali smo kategoriju voća. Učenici su dobili svaku voćku u ruku pa su je mogli analizirati po mirisu, obliku, teksturi. Zaključili smo kako se voćka može prepoznati i drugim osjetilima, osim osjetilom vida. Nakon ove igre, učenici su malo testirali svoja osjetila okusa. Svaki je učenik s povezom na očima trebao uzeti komadić voćke i prema okusu otkriti o kojem je voću riječ. Treba reći kako su mali prvašići bili jako uspješni u ovoj aktivnosti. Ponuđeno voć bile su jagode, jabuke, banane i ananas.

Poslije ovih aktivnosti na red je stigao kviz znanja. Učenici su se podjelili u dva tima, žzuti i plavi. Svaki tim je dobio pet pitanja o zdravoj prehrani, a pobjednici kviza bili su učenici plavog tima.

Radionicu smo završili dvjema zabavnim igrama plesa s voćkama u kojima su učenici pokazali spretnost koristeći se osjetilima sluha i dodira.

Prema reakcijama učenika može se zaključiti kako je radionica bila zabavna, a što je još važnije  radionica je postigla svoj cilj da senzibilizira i educira djecu na nenametljiv način.

Tanja Šupe, voditeljica radionice

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju