preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izložba taktilnih slikovnica: Čitajte dodirom!
Autor: Maja Vižentin, 5. 12. 2014.

Gradska knjižnica Rijeka u Dječjem odjelu Striboru dana 3.prosinca otvarila je izložbu taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu. Javnosti nude pregršt pravih, znalački izrađenih taktilnih slikovnica i zanimljiva pričom o tome kako nastaju.


Izložba taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu predstavlja specifične slikovnice o kojima se inače zna vrlo malo. Slikovnice koje su dio postava dolaze iz različitih država, iz različitih krajeva svijeta, a međusobno se razlikuju po tehnikama izrade. Susjedne zemlje koje su svojim izlošcima zastupljene
na ovoj izložbi su Slovenija, Srbija i Italija.
Iako naslov izložbe govori o taktilnim slikovnicama, bit će predstavljene i neke koje nisu u prvom redu namijenjene toj populaciji, ali su pogodne za rad u prvom redu sa slabovidnom, a zatim i sa slijepom djecom. One su vrijedne jer u uvjetima odgojno-obrazovne i šire inkluzije omogućavaju upotrebu istog materijala u radu sa svakim djetetom, pa tako i onim koje ima oštećenje vida.

Autorice teksta i izložbe su defektolog – rehabilitator Javorka Milković i rehabilitator te bibliotekar, Tanja Šupe, specijalist za ranu intervenciju u edukacijskoj rehabilitaciji, djelatnice Odjela za djecu s oštećenjem vida i Knjižnice za djecu s oštećenjem vida Osnovne škole Pećine.

Izložba ostaje u prostoru Dječjeg odjela Stribor do 1. ožujka i može se razgledati u radno vrijeme knjižnice. Vrtićke grupe i razredna odjeljenja moći će razgledati izložbu uz prethodnu najavu dolaska.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju