preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Priloženi dokumenti:
Natjecaj za prirodu i biologiju.pdf

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
4. COOR na Sajmu mogućnosti 2015.
Autor: Maja Vižentin, 7. 5. 2015.

06. svibnja 2015. u Dvorani mladosti održan je peti po redu “Sajam mogućnosti” na kojem su učenici četvrtih razreda svih riječkih osnovnih škola imali priliku upoznati se s policijskim djelatnicima i njihovom radom, vozilima i opremom, kao i različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.


Kao i svih proteklih godina, cilj Sajma mogućnosti je uključivanje što većeg broja djece u izvannastavne aktivnosti kao jednog od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, te razvijanje odnosa povjerenja djece prema policiji.

Otvaranju sajma prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat. Zaželjevši učenicima dobru zabavu, gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je Sajam mogućnosti dobra prilika da izaberu neku izvanškolsku aktivnost s kojom bi se željeli baviti, kako bi na kvalitetan način ispunili svoje slobodno vrijeme, ali i učinili nešto dobro za svoje zdravlje.

Ovogodišnji Sajam učenicima je ponudio mnoštvo zanimljivih aktivnosti. Na parteru Dvorane mladosti odvijao se kulturno-zabavni program uz nastupe udruga i klubova koji su sudjelovali na Sajmu mogućnosti te sportska natjecanja između učenika u potezanju konopa, utrci “kariola” i skakanju u vrećama u kojem su sudjelovali i naši učenici - Jelena Jurišić i Matej Sarvaš. Oboje učenika nagrađeno je prigodnim darom za sudjelovanje, a Mateju posebno čestitamo i na osvojenoj zlatnoj medalji!

 

Uz prigodan zabavni program, više od 15 različitih sportskih, kulturno-umjetničkih i drugih udruga i ustanova, predstavilo je svoje programe kroz promidžbene materijale i demonstracije svojih aktivnosti.

Na Sajmu mogućnosti sudjelovali su Dječji zborovi “Mali Riječani” i “Morčići”, Foto klub Rijeka, Savez izviđača Rijeka, Dom mladih Rijeka, glazbeno-scenska udruga Ri Stars, Klub ratničkih vještina “Ninjutsu” Rijeka, HNK Orijent 1919, Prve riječke mažoretkinje, Udruga “Žmergo”, Vaterpolo klub “Primorje”, Plesni studio Flash Dance Unit, Parkour klub Ri Run, Udruga Capoeira Rijeka, Streličarski klub Rijeka, Taekwondo klub Velebit, Klub sinkroniziranog plivanja “Primorje Aquamaris”, Krav maga centar Rijeka, Atletski klub “Kvarner” i drugi.

 

Sajam mogućnosti je druga komponenta programa pod nazivom “Zajedno više možemo” koji Grad Rijeka, Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava primorsko-goranska Rijeka provode već petu godinu za redom.

“Zajedno više možemo” je program primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i roditeljima učenika 6. razreda. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju