preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Priloženi dokumenti:
Natjecaj za prirodu i biologiju.pdf

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROJEKT «ODABERI SPORT» - «MALI SPORTAŠI»
Autor: Maja Vižentin, 22. 3. 2015.

Tijekom školske godine 2014./2015. svi učenici razredne nastave uključili su se u program «Mali sportaši» projekta «Odaberi sport». Cilj projekta bio je bavljenje sportom kao načinom života. 


Realizacija projekta započela je odobrenjem ravnateljice Irene Margan, prof. i pedagoginje Slavice Rumora, prof. u suradnji s koordinatoricom Divnom Bjelanović, dipl. učiteljicom. Osim učiteljica razredne nastave koje su sudjelovale u provedbi, s programom projekta bilo je upoznato Učiteljsko vijeće, Vijeće roditelja te svi roditelji na roditeljskom sastanku. Najava projekta objavljena je u školskom listu «Vedri dani» te na web stranici škole.

  

  

 Projekt je obuhvaćao teoretski dio upoznavanja pojedinih sportova prema sadržaju knjige «Mali sportaši» te praktični dio likovnim izričajem učenika na istu temu, sudjelovanjem pri demonstraciji sportova za učenike u Dvorani mladosti i suradnjom s bivšim ( Ivan Bjelanović, učenik 2.c. razreda Ugostiteljske škole u Opatiji, razrednica Tanja Frković, prof., ravnateljica škole Sibila Roth, mag.cin. ) i sadašnjim učenikom škole ( Fran Reš, učenik 5.a razreda, razrednica Doris Mokrovčak, prof. ), aktivnim članovima Košarkaškog kluba «Kostrena» iz Kostrene. S obzirom da naša škola ima dugu i bogatu tradiciju bavljenja raznim sportskim aktivnostima unutar školskog sportskog kluba «Pećine» ne čudi da su pojedinci generacijama bili i ostali uspješni sportaši, treneri i sportski djelatnici, a što bi svakako trebalo prenijeti na nove generacije.

Ostvarena je i međupredmetna korelacija u suradnji s Majom Vižentin, prof. informatike i Koraljkom Boršić, prof. likovne kulture, a u prostoru škole uređen je i tematski pano. Učenici, sudionici projekta sa zanimanjem su sudjelovali u realizaciji projekta od početka do kraja provedbe istoga. Sve aktivnosti fotografirao je g. Petar Živković, a evaluacija projekta održana je 09. ožujka 2015. u OŠ Kozala.

Tijekom školske godine sport je, u osim u TZK, tema podjednako zastupljena i u ostalim nastavnim predmetima, ali i projektima škole ( Građanski odgoj, Zdravstveni odgoj, UNICEF, TŽV...), a učenici drugog razreda uključeni su i u projekt «Rijeka pliva».

Svake šk.god. u rujnu s učenicima obilježavamo HOD odlaskom u šetnju Trsatom i održavanjem sportskih igara u Parku heroja ili odlaskom u šetnju Korzom i razgledom prezentacija sportova za koje se učenici mogu opredijeliti kao izvanškolsku aktivnost, a u studenom organiziramo natjecateljske igre u školskoj dvorani povodom Dana TZK ( u spomen na dr. Franju Bučara, utemeljitelja TZK ) promičući toleranciju u životu gledano očima sportaša ( «Stop nasilju u sportu» ).

U proteklom razdoblju učenici su sudjelovali na sportskim natjecanjima u nogometu, badmintonu, stolnom tenisu i šahu gdje su postigli zapažene rezultate kao i na natjecanjima pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Saveza školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije.

Ove školske godine učenici OŠ Pećine uključeni su u sljedeće izvannastavne aktivnosti školskog sportskog kluba: odbojka, košarka ( Leo Klapan, prof. ), ples ( Nikolina Tomljanović, dipl.uč. ) i šah ( Divna Bjelanović, dipl. uč. ) te izvanškolske sportske aktivnosti: balet, nogomet, plivanje, karate, taekwondo, tenis, krav maga, rukomet, kickboxing, gimnastika, capoeira, veslanje, judo, jahanje, atletika, badminton i vaterpolo.

Preostale fotografije pogledajte u foto galeriji...

                                                                          Divna Bjelanović, dipl. uč.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju