preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Događanja u školskoj knjižnici
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige u školskoj knjižnici
Autor: Maja Vižentin, 25. 11. 2015.

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi te ima za cilj promicanje hrvatske knjige i čitanja. U sklopu obilježavanja u školskoj su se knjižnici održale raznovrsne aktivnosti .

Prvi  je razred u posjetu školskoj knjižnici naučio koja su pravila ponašanja prihvatljiva  i poželjna pri provođenju vremena u  knjižnici te na koji  se način koristi i čuva knjižnična građa. Školska je knjižničarka prvašićima  prikazala slikovnu  prezentaciju o građi koja se  nalazi u školskoj knjižnici te ih je uputila o smještaju knjižnične građe.  Interpretacijom književnoga djela „Pauk Praško“ te gledanjem dvd-a kao animiranog uprizorenja priče, učenici su povezali različite medije u obradi sadržaja priče i na primjeru upoznali knjižničnu građu.  Na temelju literarnog i animiranog video predloška, učenici su se likovno izrazili te svoje radove opisali.

   

U knjižnici se održao i  Nacionalni kviz za poticanje čitanja u kojem su sudjelovali učenici 6.b i 7. razreda te su se na temu kviza  likovno izrazili i izradili prezentacijski plakat. Peti  je razred sudjelovao u radionici izrade straničnika na zadanu  temu „Moj najdraži lik“, a zatim su Mladi knjižničari prigodnim informacijskim sredstvima uredili školski pano. 

Učenici  6.a i 6.b razreda sudjelovali su u igri pronalaženja knjiga pomoću signature te su se na taj način naučili snalaziti u knjižnici i upoznali načine klasifikacija i signiranja knjiga. Nakon provedene igre prisustvovali su PP prezentaciji „Vrste knjižnica i knjižnična građa“  kako bi se u školskoj knjižnici pripremili za nadolazeći posjet Gradskoj knjižnici Rijeka -  Dječjem odjelu  Stribor  i Narodnoj čitaonici. 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju