preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Događanja u školskoj knjižnici
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DRUGI RAZRED U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI – UPOZNAVANJE REFERENTNE ZBIRKE ŠKOLSKE KNJIŽNICE
Autor: Maja Vižentin, 6. 3. 2015.

Dana 2. ožujka 2015. godine za učenike  2. razreda  organiziran je sat upoznavanja referentne zbirke u školskoj knjižnici. Kako bi se učenici naučili samostalno koristiti  referentnom zbirkom školska knjižnice, upućuju se  na referentnu literaturu koja im pomaže u izvršavanju školskih zadataka i pisanju školskih uradaka te na taj način školska knjižnica podržava obrazovne procese osnovne škole.

Školska je knjižničarka učenike uputila na referentnu zbirku kao na stalni izvor raznovrsnih znanja te su učenici naučili što sve mogu pronaći u enciklopedijama koje školska knjižnica posjeduje, a koje su dio referentne zbirke.  Također, učenici su naučili kako se postupa s referentnom zbirkom i koje sadržaje mogu pronaći u zbirci, a  koji će im koristiti u sklopu nastavnog procesa ili za slobodno istraživanje u obliku neformalnog učenja.


Učenici drugoga razreda pokazali su veliki interes za ovim oblikom učenja te su nakon sata upoznavanja s referentnom zbirkom, sljedeći sat uz stručno vođenje svoje učiteljice Marijanke Križ i školske knjižničarke, nadopunjavali svoje već stečeno znanje novim te iščitavali opće enciklopedije, enciklopedije o životinjama, svemiru, oceanima i dr.  Istraživački proces u kojem su sudjelovali doveo ih je do stjecanja novih znanja te će se druženje i učenje u školskoj knjižnici, uz korištenje referentne zbirke, nastaviti i na sljedećim dogovorenim nastavnim satima koji će se održati u školskoj knjižnici.

 

Školska knjižničarka: Ksenija Sobotinčić Štropin 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju