preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Događanja u školskoj knjižnici
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
LEKTIRNA RADIONICA – PRVI RAZRED
Autor: Maja Vižentin, 6. 3. 2015.

Učenici prvoga razreda, sa svojom učiteljicom Divnom Bjelanović, posjetili su školsku knjižnicu kako bi nakon pročitane lektire iznijeli svoja razmišljanja o djelima te razgovarali o njima bitnim događajima i likovima iz djela.

Djela „Mrav dobra srca“, autora Brane Crnčevića i „Dječak i lopta“,  autora Borisa Kolara učenici su poslušali u interpretaciji školske knjižničarke te su nakon čitanja usporedili ta dva književna djela i samostalno, vođeni usmjerenim pitanjima, donijeli zaključke o vrsti književnoga djela. Primijetili su kako je djelo „Mrav dobra srca“ pisano u stihovima te sadrži rimu, dok je djelo „Dječak i lopta“  tekst  pisan u prozi.  Nakon uvoda u obradu djela učenici su odgovarali na interpretativna pitanja vezana za fabulu priče i likove u priči te su pokazali zavidno poznavanje književnih pojmova kao što su bajka, rima, nestvarni i stvarni elementi u priči ili pjesmi.


Prvašići su tijekom obrade književnih djela primjećivali poveznice događaja i likova u djelima sa stvarnim životom i tako spontano iznosili svoja razmišljanja o životu, razgovarajući o  obitelji, prijateljima i školi. Ugodno druženje uz interpretaciju književnih djela nastavili smo likovnim izražavanjem na temu književnih djela, učenici su odabrali ilustraciju iz slikovnice koju su kreativno, stvaralački prikazali crtežom.

 

Školska knjižničarka: Ksenija Sobotinčić Štropin

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju