preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Događanja u školskoj knjižnici
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Debatni klub i Mali knjižničari
Autor: Anamarija Pogorelec, 15. 9. 2011.

U školi su se oformile dvije nove izvannastavne aktivnosti, Debatni klub i Mali knjižničari, voditeljica aktivnosti je Ksenija Sobotinčić Štropin, prof.

Kroz aktivnost debatiranja učenici  razvijaju  vještine govorenja, čitanja i pisanja, također dolazi do razvoja  komunikacijskih i socijalnih vještina,  kritičkog i analitičkog mišljenja, a učenici se osposobljavaju  za suradnički rad.

Debata se vodi prema pravilima debatiranja (KP format) u strukturiranoj i argumentiranoj raspravi  te na taj način razvija demokratsko ponašanje.


Kroz izvannastavnu aktivnost  Mali knjižničari kod učenika se  razvija kultura čitanja, ukazuje se na važnost knjižnice kao mjesta odgojno-obrazovne, informativne i kulturne djelatnosti. Voditeljica aktivnosti osposobljava  učenike za samostalno korištenje knjižničnom  građom, a učenici se upoznaju s knjižničnim poslovima i pojmovima .  Mali knjižničari  sudjeluju u javnoj i kulturnoj djelatnosti škole, organiziraju  u suradnji s voditeljicom  predstavljanja novih knjiga (osvrti, prikazi, interpretativno čitanje i scenske igre), koriste se raznim izvorima znanja i informacija te se na taj način razvija  kod učenika samostalan istraživački rad, ali i komunikacijske i suradničke vještine.

Ksenija Sobotinčić Štropin, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju