2015-12-25 20:49:37

Ususret Božiću u školskoj knjižnici

Učenici razredne nastave sudjelovali su na organiziranoj radionici  „Ususret Božiću u školskoj knjižnici“ u povodu nadolazećeg blagdana Božića.

Pokazali su svoju kreativnost u likovnom i literarnom izražavanju: učenici 1. razreda stvorili su božićnu slikopriču, učenici 2. razreda izradili su božićne straničnike koje su kao dar pripremili za svoje roditelje, učenici 3. razreda izrazili su se stvarajući božićni strip, dok su učenici 4. razreda svoju kreativnost pokazali u obliku autorskih božićnih pjesama. Svi likovni i literarni radovi izloženi su na panou školske knjižnice.

Također, natjecali su se u kvizu znanja na temu Božića te su prezentirali svoje razumijevanje pročitanih božićnih priča i pjesama. Odgovorima na usmjerena pitanja učenici su prikazali svoju sposobnost razumijevanja teksta te sposobnost promišljanja o interpretiranome književnom djelu. Učenici su se i glazbeno izrazili instrumentalnim izvedbama božićnih pjesama te sudjelujući u igri slagalice stihova na temu božićnih pjesama koje su zatim i otpjevali.

Ugodnim druženjem uz interpretiranje književnih djela i pjevanje božićnih pjesama uz klavirsku pratnju, stvorili smo u školskoj knjižnici božićnu atmosferu i uvod u božićne blagdane.

   

   


Osnovna škola Pećine Rijeka