2015-05-18 09:21:41

Obilježavanje Svjetskog dana pisanja pisama u školskoj knjižnici

Dana 11. svibnja 2015. godine u školskoj smo knjižnici obilježili Svjetski dan pisanja pisama s ciljem skretanja pozornosti na važnost i prisnost komunikacije kroz rukom napisano pismo, a koje s razvojem elektroničkog dopisivanja postaje već pomalo zaboravljeno.

Učenici  4. COOR-a  sudjelovali su u organiziranoj radionici pisanja pisama na kojoj su se upoznali s formom osobnoga pisma te s vrstama pisama i načinom takvog tipa komunikacije.  Nakon  motivacijskog  razgovora sa školskom knjižničarkom i svojom učiteljicom Teom Jurčić o dosadašnjim iskustvima pisanja i slanja pisama, učenici su se na predlošku ekološke priče o sredozemnoj medvjedici kreativno izrazili u formi osobnoga pisma. Također, prezentirajući svoj likovni izražaj stvorili su vlastite marke i ukrasne kuverte sukladne tematici  pisama.

 

Učenici su sa zanimanjem sudjelovali u radionici te su zaključili kako će u budućoj komunikaciji s prijateljima i rođacima koristiti formu osobnoga pisma i slati ga na tradicionalan način, poštom kako bi komunikaciju učinili interesantnijom.

Školska knjižničarka: Ksenija Sobotinčić Štropin, prof. i mag.bibl.


Osnovna škola Pećine Rijeka