preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

 

Razno

1.razred

Dani zahvalnosti za plodove zemlje u 1. razredu

Učenicima 1. razreda plodonosna je jesen tijekom listopada obiljem oblika, boja, okusa i mirisa priredila mnoga iznenađenja.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka učenici su izrađivali papirnate košarice za kruške i jabuke - likove istoimenog igrokaza J. Balaška.



Po jednu jabuku i krušni proizvod donirali su potrebitima  u Udruzi beskućnika grada Rijeke - Ruža sv. Franje povodom obilježavanja Dana kruha. 



Nakon interpretacije pjesme M. Radića „Kruh“, sve vrijedne ručice sudjelovale su u izradi i degustaciji kruha od sjemenki i deserta od jabuka.

Kruh od sjemenki

120 g lanenih sjemenki
50 g sezamovih sjemenki
100 g lješnjaka
50 g zobenih posija
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
3 jaja
1 jogurt
50 g omekšanog  maslaca
200 g zrnatog sira

U mlinicu za kavu sameljite sjemenke, lješnjake i zobene posije. Pomiješajte ih s praškom za pecivo i soli. Umutite jaja pa u njih polako dodajte suhe sastojke, jogurt, maslac i sir. Smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kruha kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite 60-80 minuta ovisno o jačini pećnice, na 175°C. Izvadite kruh iz kalupa i ostavite ga na rešetki da se ohladi.



Desert od jabuka

Petit Beurre keksi
jabuke
slatko vrhnje

Kekse usitnite i stavite na dno šalice. U kekse umiješajte ribanu jabuku. Dobivenu smjesu ukrasite šlagom.



Na nastavnom satu Likovne kulture oblikovali su šarene bundevice hrapave površine.


Nakon interpretacije pjesme „Kestenjara“ autora M. Kušeca, uživali su u okusu i mirisu vrućih pečenih maruna.

preskoči na navigaciju