preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

 

Razno

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE
Autor: Maja Vrancich, 1. 9. 2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji i staratelji, pozdravljamo vas na početku nove školske godine. Dužnost nam je pridržavati se svih mjera koje nam stižu od Stožera civilne zaštite,   Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Odjela za školstvo PGŽ I Grada Rijeke, kako bismo sačuvali zdravlje učenika i djelatnika škole.

Molimo vas za suradnju i razumijevanje u poštivanju mjera jer sve što radimo u interesu je svih nas koji boravimo dio dana u školi.

Putem ove mrežne stranice i putem predstavnika u Vijeću roditelja, redovito ćemo vas obavještavati o svim promjenama koje se događaju.

Prvi dan nastave je ponedjeljak, 6. rujna 2021. 

Učenici će dobiti udžbenike i raspored sati stoga molimo da imaju torbu, blokić i olovku.

Raspored dolazaka i boravka u školi te ostale informacije pročitajte u nastavku.


U 8.00 sati u školu dolaze učenici predmetne nastave. Na školskom će dvorištu pričekati razrednike te će poći s njima u svoje učionice. Nastava traje do 8.45.

U 9.00 sati u školu dolaze učenici od 2. do 4. razreda. Učiteljice će ih sačekati na ulazu u školu te će s njima  poći u svoje razrede. Učenici 2. i 4. razreda boravit će u školi do 10 sati.

Učenici 3. razreda pozdravit će prvaše pa će boraviti u školi do 10.20 sati.

 

PRIJEM PRVAŠA: Prvaše i njihove roditelje pozivamo da se okupe ispred škole u 10 sati. Prema uputama Stožera civilne zaštite i NZJZ, molimo da u školu s učenikom dođe samo jedan roditelj (pratitelj) uz obvezno nošenje zaštitne maske u školskoj zgradi.

Nakon pozdravnih riječi i prozivke u sportskoj dvorani, učenici će poći s učiteljicom u razred, a roditelj će dobiti kratke upute za prve dane nastave i preuzet će udžbenike, pa molimo da donesete torbu. 

 

OSNOVNE SMJERNICE U RADU ŠKOLE:

RAZREDNA NASTAVA:

Početak prvog nastavnog sata za učenike razredne nastave je u 8.00 sati. Molimo da učenici ne dolaze puno ranije ispred škole. Po dolasku u školu učenici odmah odlaze u svoje učionice.Ispred učionice preobuvaju se u papučice, a cipele ostavljaju u garderobnim ormarićima.

Zbog sigurnosti učenika, prilikom kretanja hodnicima škole i odlaska u sanitarne čvorove učenici su dužni nositi maske koje moraju svakodnevno imati u torbi. U razredu se maskice ne nose, osim u učionici Informatike, gdje je obvezno nošenje istih.

Nastava će se odvijati po rasporedu koji će učenici dobiti prvi nastavni dan. Raspored je promjenjiv, ali će roditelji na vrijeme biti upoznati s promjenama, ovisno o situaciji. Nastavni sat traje 45 minuta i raspored početka i završetka nastavnih sati je u prilogu ovog teksta.

Školska marenda za učenike koji će ju primati počinje od srijede, 8.9.2021.

 

PRODUŽENI BORAVAK:

Sukladno svim dobivenim preporukama, dvije skupine produženog boravka pohađat će kombinirane skupine prvog i trećeg te drugog i trećeg razreda.

Produženi boravak za prvi razred počinje od srijede, 8. rujna 2021., a za učenike drugog i trećeg razreda od utorka 7. rujna 2021.

 

PREDMETNA NASTAVA:

Prvi nastavni sat za učenike predmetne nastave počinje u 8.00. Učenici dolaze pred školu i sa svojim razrednicima ulaze u školu. Tijekom prvog polugodišta učenici će i dalje biti u svojim matičnim učionicama, osim za vrijeme izvođenje nastave Tjelesne i zdravstevene i Likovne kulture te Informatike.

Dopunska, dodatna i izborna nastava odvijat će se u školi do novih naputaka.   

Nastavni sat traje 45 minuta, a raspored početka i završetka sati u privitku je ovog dopisa.

Na ulazu u školu i na drugi kat, učenici imaju obvezu prolaska preko dezinficirane barijere. Učenici će biti upoznati sa zdravstveno-higijenskim mjerama u školi kojih se moraju pridržavati. U učionici Informatike obavezno je nošenje maskica, kao i prilikom kretanja po školi i odlazaka u sanitarije.

 

RODITELJSKI SASTANCI:

Prvi roditeljski sastanak za sve razrede održat će se u školi prema rasporedu koji će nakandno biti objavljen.

Sve detaljnije upute i protokole ponašanja i boravka u pojedinim prostorijama škole bit će objavljene na mrežnim stranicama škole.

Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima na suradnji i razumijevanju.

U prilogu se nalaze raspored početka i završetka nastavnih sati i puna vijest (spremna za ispis).

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Obavijest o izdavanju potvrda učenicima

Poštovani učenici i roditelji, 

na poveznici https://potvrde.skole.hr/login možete preuzeti i ispisati elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.  Prijava za sve učenike je putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Sustav za izdavanje e-potvrda o statusu školovanja redovitog učenika omogućava izdavanje potvrde u različite svrhe, a podatci o učenicima preuzimaju se iz baze podataka e-Matica u koju su upisani svi učenici škole.

preskoči na navigaciju